Име за нашето момиченце.

• 2 384
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Телиш/Плевен
но Рут, Роуз, Арл хич не звучат благозвучно. При наличието на българско име Роза, изборът на английския вариант Роуз е доста претенциозен.
Въпрос на вкус. Ако не ми звучеше благозвучно, нямаше да го предлагам. Ако някое от останалите предложения в темата ми харесваше, щях да го подкрепя.

# 31
  • Някъде там
Valkirie, хареса ли си нещо от предложенията ?

# 32
Аз вече имам няколко варианта, според таткото най-добрият вариант в Ева Мари, защото навсякъде се произнася еднакво.
Засега в съкратения ни списък са:
Амели Мари
Лия Мари
Селин Мари
Ева Мари
Емелин Мари
Софи/я Мари
Александра Мари, макар да е по-дълго, аз обожавам комбинацията.
Анн/Анна не е вариант за нас защото племенницата на съпруга ми е Анна, а и искаме да е по-различно, малко поне по-разчупено.

# 33
От този списък и аз съм на мнението на бъдещия татко - Ева Мари ми е най-благозвучно като комбинация.
В България Емелин би звучало странно, дори автокоректорът ми го поправя на Евелин, а Селин е разпространено сред турското население.

# 34
Селин го има и сред френскоезичните - певицата Селин Дион. От богинята на луната - Селена: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0.

И Мелиса се среща сред турците - познавам българска туркиня с това име - но името се среща в цял свят.

# 35
Да, но въпросът е как би се възприемало и у нас, не само по света. Мелиса и Селин за мен са турски имена, защото само туркини познавам с тези имена. И Селин Дион, да.

# 36
Според мен Селин Мари звучи прекрасно и би се възприело добре и в България. Все пак детето има и шведски произход, а и ще живее във Франция.

Ева Мари и Софи Мари също ми харесват.

Естел Силвия Ева Мари се казва внучката на сегашния шведски крал, а и в случая таткото е швед. Звучи добре.

# 37
Ева Мари, категорично.

# 38
  • Под Сините камъни
Аз харесвам дългите имена и за мен Александра Мари е чудесно, а може би съм и малко пристрастна защото дъщеря ми е Александра Мария след като я кръстихме Smile

# 39
  • Телиш/Плевен
Александра Мари, макар да е по-дълго, аз обожавам комбинацията.
На мен ми допада във варианта Сандра Мари.

# 40
  • USA
Ava=Ева
IVy=Айви
Eva= ИВа

Не навсякъде ева е ева .В САЩ AVA се произнася като Ева.

# 41
Има нещо такова. Даже мисля, че Ava = Ейва най-точно. Има филм с точно тази главна героиня + самото заглавие и го произнасят Ейва.

# 42
  • USA
Аз познавам няколко Ava всички твърдят, че се казват "Ева"

Adam and Eve се изписва на Английски, а както знаем ние си е Адам и Ева.

Американците го произнасят Адам анд ИВ.

Според мен важно е родителите да харесват името, а как точно се произнася винаги може да се коригират хората, според мен в страната което ще живее детето е важно да се произнася правилно според родителското разбиране, другото са подробности Simple Smile

# 43
Александра Мари
Ева Мари
Софи Мари
В този ред. Това Емели ми звучи ужасно и като с правописна грешка, а пък Емелин ми звучи като хермелин, което е невестулка.

# 44
  • SF
Името Емелин не съм го чувала и не ми харесва. Може да има скандинавско значение.
Фен съм на кратко първо име
Ева Мари Росен
Ели Мари Росен
Лиа Мари Росен
Но Лиа на френски ще се произнася като ЛиА с ударение на А, но и с Ева може да е така.
Елин е много популярно скандинавско име. Елин Мари Росен?

Общи условия

Активация на акаунт