Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 303
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Това са морални задължения. Тук се говори за закон. Болницата може да даде съвет, препоръка, насока, да информира какви са ползите от столчето и какви са последствията при липсата му, но не и да задължи използването му.

Със сигурност, болницата не може да ги санкционира.
Но не съм сигурен дали, ако преценят, че изписването може да е опасно за живота и здравето на детето, не могат да откажат изписване.

# 181
Едва ли имат законово право заради това да откажат изписване. Те могат да дойдат и с количка и да кажат, че ще си ходят пеша, а се качат в колата на съседния ъгъл.

# 182
Момичета в Надежда имат изискване за кошове за новородени за кола,но казват ние няма да ви следим къде ще сложите децата си. Това е ваш ангажимент.

# 183
  • Варна
Тази дискусия е абсолютно нелепа. Дават се препоръки, останалото е въпрос на отговорност, нека приключим темата.

# 184
Според мен дискусията е полезна, даже мислех да се включа, защото ми се стори странна и подвеждаща информацията специално за кошчето тип яйце, което е само група 0.
Ако съм купила директно столче за кола група 0-1 или дори от другия тип от 0 до 12 г., които са директно монтирани в колата, няма да ме пуснат  да изляза от болницата с бебето ли? Не всички столчета могат да се носят с бебето в ръка, само тези от типа яйце могат, но има и други позволени варианти за детски/бебешки седалки за автомобил. Които отговарят на изискванията на закона, та какъв е проблемът с тях?
Та според мен лично изказвания, че може единствено бебето да излезе от болницата в кошче тип яйце може да объркат доста хора и да провокират една допълнителна покупка и ненужен разход, ако вече има закупено и друго столче за кола.

# 185
  • Варна
Според мен дискусията е полезна, даже мислех да се включа, защото ми се стори странна и подвеждаща информацията специално за кошчето тип яйце, което е само група 0.
Ако съм купила директно столче за кола група 0-1 или дори от другия тип от 0 до 12 г., които са директно монтирани в колата, няма да ме пуснат  да изляза от болницата с бебето ли? Не всички столчета могат да се носят с бебето в ръка, само тези от типа яйце могат, но има и други позволени варианти за детски/бебешки седалки за автомобил. Които отговарят на изискванията на закона, та какъв е проблемът с тях?
Та според мен лично изказвания, че може единствено бебето да излезе от болницата в кошче тип яйце може да объркат доста хора и да провокират една допълнителна покупка и ненужен разход, ако вече има закупено и друго столче за кола.

Аз лично смятам, че изписването със столче за кола е задължително и е отговорност на родителите.
Няма значение какъв е вида на столчето за кола, достатъчно е да е подходящо за възрастта на детето, т.с. от ръст 40 см. за новородени.

# 186
Реших и аз да се включа в темата. Ние решихме да заложим на Стол за кола, а не Кош за кола. Ходила съм на толкова много изписвания, че не всеки излиза от родилното с кошчето под ръка, повече хора си носят детето на ръце и в колата го поставят в кош/стол. Не мисля, че някой има право да ми каже от болницата как ще пренеса детето си до колата.
В колата, разбира се, че трябва да се вози обезопасено.

# 187
И в Шейново ги изнасят на ръце и никой не проверява. Според мен са глупости, че няма да ви пуснат от болницата, ако не сте с кошче. Все едно ако сте със стол, някой специално ще дойде до колата да провери къде ще го сложите.

# 188
Момичета, ден преди изписването ми от частна болница гледах от прозореца в болничната си стая едно (май ромско) семейство, което изписаха. Нямаше стол за кола, детето беше увито в одеяло, което падаше свободно така, че главата му беше гола на студения вятър в продължение на 20 минути, докато дойде кола да ги вземе. Много ми беше тъжно да гледам това, но е факт, че болницата изписва без значение дали детето е в кош за кола или си го взимаш на ръце и кой откъде е.

# 189
И в Шейново ги изнасят на ръце и никой не проверява. Според мен са глупости, че няма да ви пуснат от болницата, ако не сте с кошче.

Разбира се, че е глупост. Ако живея на 5 мин пеша от болницата и искам да си откарам директно бебето с количката до вкъщи, вместо да въртя 5 пъти из паркингите, пак няма да ме пуснат да изляза ли? Или ако изобщо не използваме кола някой ще ме принуди да си купя кошче яйце само за изписването ...
Апропо, тези кошчета тип яйце са удобни единствено за родителите - мятат ги от колата на шасито и така разхождат бебетата или ги оставят да спят. За самото бебе обаче не е удобна позицията, затова и за бебета под 2-3 месеца не е препоръчително да прекарват над 30 мин. сумарно на ден в каквото и да било столче за кола. След тази възраст препоръчителното време е 2 часа сумарно на ден. Масово родителите обаче оставят бебетата да спят и ги развозват в кошчетата за кола, защото на тях така им е по-удобно (да не сменят с кош за новородено или седалка).

# 190
  • Варна
За самото бебе обаче не е удобна позицията, затова и за бебета под 2-3 месеца не е препоръчително да прекарват над 30 мин. сумарно на ден в каквото и да било столче за кола. След тази възраст препоръчителното време е 2 часа сумарно на ден.

Може ли да посочите източника на това което споделяте?

# 191
За самото бебе обаче не е удобна позицията, затова и за бебета под 2-3 месеца не е препоръчително да прекарват над 30 мин. сумарно на ден в каквото и да било столче за кола. След тази възраст препоръчителното време е 2 часа сумарно на ден.

Може да го потърсите в нета, не е задължително някой да посочва източници на всяко включване.
При пътуване се правят почивки, за да се вади детето от тези столчета, в които са като скариди.

# 192
  • Варна

Може да го потърсите в нета, не е задължително някой да посочва източници на всяко включване.
При пътуване се правят почивки, за да се вади детето от тези столчета, в които са като скариди.

Питам, защото "един човек ми каза" и "има го в нета" не е източник.

Няма изискване децата на 2-3 месеца да престояват по - малко от 30 мин., да не говорим на ден.
Все пак в някои по - големи градове 30 мин. няма да са достатъчни да се приберете от близкия парк до дома си.
Някои столчета за коли за новородени имат възможността да са с напълно легнало положение дори в автомобила и престоя в тях не е ограничен по време.

# 193
Има предостатъчно източници, сайтът на NHS е само един от тях. Ето извадка от такъв документ.

На когото му е интересно, ще намери още информация и ще реши за себе си какво да прилага и какво не. Продавачите, разбира се, ще твърдят друго, защото това е бизнесът им.

# 194
Ясно го пише на сайтовете на повечето производители. Що сега трябва да се правим на интересни?

Общи условия

Активация на акаунт