Подготовка за малкия човек - тема 27

• 27 278
  • 760
  •   1
Отговори
# 30
Претоплянето на бебето, особено по време на сън, може да е изключително опасно - значително увеличава риска от синдром на внезапна детска смърт. Аз лично не бих приемала съвети от баби, стринки и тн., а само от сериозни медицински източници. Според информацията в такива оптималната температура е 20-22 градуса.

# 31
Претоплянето на бебето, особено по време на сън, може да е изключително опасно - значително увеличава риска от синдром на внезапна детска смърт. Аз лично не бих приемала съвети от баби, стринки и тн., а само от сериозни медицински източници. Според информацията в такива оптималната температура е 20-22 градуса.

Тя бабата направо ми завъртя главата: "... детето ще настине, детето ще му е студено, апартаментът ви е студен, то ще е зимно бебе, КАК ПОСТОЯННО НЯМА ДА Е С НЕЩО ВЪЛНЕНО?! КУПУВАЙТЕ ПЕЧКИ, КВО Е ТОВА ОТОПЛЕНИЕ НА КЛИМАТИЦИ! КЛИМАТИЦИТЕ НЕ ТОПЛЯТ!" Ми мамата не обича вълнени неща, обича памук Grinning  Климатиците са ни хубави и напълно достатъчни са и за под 30 минути ще направят сауна вкъщи Grinning Но като стана дума за първото внуче... забрави целия здрав разум.

Нали знаете, българинът го е страх да не се мине и да не настине, ходи обяснявай, че не студеното/течението/липсата на чорапи, а по-лошият отговор на организма към вируси и бактерии причинява настинките.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 09:29 от The_Black_Hole

# 32
И аз благодаря за темата. Искам да попитам някой дали е попадал на достатъчно добра и критично написана статия относно почистване на дупето на бебето със зехтин и памуче, вместо с мокри кърпички.
Помня, че когато племенниците ми бяха малки сестра ми така ги чистеше. С първото ми бебе отказах това и ползвах кърпички и вода.
Сега ми се искаше да купя линимент, но си направих някакво проучване относно двата линимента в България и не ми допадна какво открих. Не че е болка за умиране, но се чудя за алтернатива. Само линимента на Веледа  ми излезе като абсолютно безопасен, но него май го няма в България. Поне като търсех онлайн не излезе.

Та има ли вече някакви известни "не" за употреба на зехтин и памуче при почистване? Повечето статии, които намирам са или много остарели или са рекламни продукти на бебешка козметика

Моята сестра омазнява интимната част след баня с памуче и зехтин, но не почиства с него, идеята е да не слепнат срамните устни, най- доброто според мен е, когато сте си вкъщи да измивате бебето Simple Smile

# 33

Тя бабата направо ми завъртя главата: "... детето ще настине, детето ще му е студено, апартаментът ви е студен, то ще е зимно бебе, КАК ПОСТОЯННО НЯМА ДА Е С НЕЩО ВЪЛНЕНО?! КУПУВАЙТЕ ПЕЧКИ, КВО Е ТОВА ОТОПЛЕНИЕ НА КЛИМАТИЦИ! КЛИМАТИЦИТЕ НЕ ТОПЛЯТ!" Ми мамата не обича вълнени неща, обича памук Grinning  Климатиците са ни хубави и напълно достатъчни са и за под 30 минути ще направят сауна вкъщи Grinning Но като стана дума за първото внуче... забрави целия здрав разум.

Нали знаете, българинът го е страх да не се мине и да не настине, ходи обяснявай, че не студеното/течението/липсата на чорапи, а по-лошият отговор на организма към вируси и бактерии причинява настинките.

В Дания например, докато майките пият кафе в някое кафене, бебетата спят в количките отвън пред кафенето (и през зимата) Simple Smile И масово ги държат без чорапи - вкъщи, не навън Simple Smile В Германия има детски градини, където целогодишно спят следобеден сън навън. А на Витоша в най-големия сняг съм виждала едно току-що проходило детенце по тениска Simple Smile Така че закаляването на децата започва от бебешка възраст. Не е нужно да се изпада в крайности, разбира се, но навличането и претоплянето на бебето също не е препоръчително. Понякога бебетата даже получават обрив от топлината - едни ситни червени пъпчици им излизат.

Новородените особено нямат добра терморегулация на тялото си - например не могат да треперят, за да генерират топлина, когато им е студено, и не се потят много, когато им е топло. Затова е важно да се държи златната среда. А пък за най-малките бебета най-добрият начин за регулиране на телесната им температура е контакт кожа в кожа.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 15:27 от Jeny Markova

# 34
А пък в Русия излизат навън голички и ги мажат със сняг, след това в сауната, после пак същата процедура по няколко пъти ... Аз лично не съм фен нито на едните, нито на другите крайности.

# 35
Скрит текст:

Тя бабата направо ми завъртя главата: "... детето ще настине, детето ще му е студено, апартаментът ви е студен, то ще е зимно бебе, КАК ПОСТОЯННО НЯМА ДА Е С НЕЩО ВЪЛНЕНО?! КУПУВАЙТЕ ПЕЧКИ, КВО Е ТОВА ОТОПЛЕНИЕ НА КЛИМАТИЦИ! КЛИМАТИЦИТЕ НЕ ТОПЛЯТ!" Ми мамата не обича вълнени неща, обича памук Grinning  Климатиците са ни хубави и напълно достатъчни са и за под 30 минути ще направят сауна вкъщи Grinning Но като стана дума за първото внуче... забрави целия здрав разум.

В Дания например, докато майките пият кафе в някое кафене, бебетата спят в количките отвън пред кафенето (и през зимата) Simple Smile
Скрит текст:
И масово ги държат без чорапи - вкъщи, не навън Simple Smile В Германия има детски градини, където целогодишно спят следобеден сън навън. А на Витоша в най-големия сняг съм виждала едно току-що проходило детенце по тениска Simple Smile Така че закаляването на децата започва от бебешка възраст. Не е нужно да се изпада в крайности, разбира се, но навличането и претоплянето на бебето също не е препоръчително. Понякога бебетата даже получават обрив от топлината - едни ситни червени пъпчици им излизат.

Новородените особено нямат добра терморегулация на тялото си - например не могат да треперят, за да генерират топлина, когато им е студено, и не се потят много, когато им е топло. Затова е важно да се държи златната среда. А пък за най-малките бебета най-добрият начин за регулиране на телесната им температура е контакт кожа в кожа.
[/quote]

Тук няма да можеш да си изпиеш кафето от цъкане и лоши погледи Satisfied

# 36
От лекциите си спомням, че препоръчителната температура за бебе е 18-19 градуса за сън, 20-22 за през деня. Моят син винаги е спял по-добре на хладно, спи с чувалче и боди или гащеризон, зависи колко е студено. Вкъщи държим 20-22 градуса защото аз съм супер зиморничава; вдигаме на 25 само за къпането.

# 37
  • Варна
Чудя се дали има начин да се трансформира детска количка. Имам хубава количка, купувана преди 7 години, няма никакви следи от употреба, удобна е, но е със зелен текстил, понеже беше за момченце. Някакси тогава не мислих,.че  след време може да искам пак да я ползвам. Сега чакаме момиченце и се чудих дали не мога да я трансформирам с някакъв нов текстил, с помощта на шивач. Текстилните части се свалят така или иначе, като зеленото е само в горните части. Някой правил ли е такава щуротия?

# 38
За мен зеленото не е цвят само за момче или само за момиче. Всъщност само синьото и розово/лилаво са ми цветове, определящи пола. Всичко друго за мен няма пол. Трябва да попитате тапицер дали би се заел и колко би ви струвало. Да не се окаже скъпо и да няма смисъл.

# 39
И за мен зеленото е неутрален цвят, нищо не пречи да си я ползвате за момиче.

# 40
+1 за горните мнения. Зеленото става и за момиченце. Даже и аз мислех за зелено преди да избера оше по-неутралното сиво.

# 41
  • Варна
Ами то не е точно зелено, а по - скоро тюркоазено зелено, едно маслено тъмно. Ако намеря снимка ще кача, но си е момчешка. Да, прочетох стари теми за претапициране. Не ми пречи да попитам някъде, в краен случай мога да сложа само някакви цветя от филц, да се пришият.

# 42
И маслено зелено не ми е момчешко. Даже бях харесала такъв цвят на Макси Кози, а съм с момиче. Отказах се от нея, защото беше по-тежка, от тази която взех. И точно цвета много ми хареса.

# 43
  • Варна
Намерих модела, не бях сигурна за името но е този. Купена е отдавна, но в много удобна, широка и комфортна и не виждам смисъл да купувам нова.
https://palechko.bg/kombinirana-kolichka-3-v-1-hauck-atlantic-plus-everglade/

# 44
Ами то не е точно зелено, а по - скоро тюркоазено зелено, едно маслено тъмно. Ако намеря снимка ще кача, но си е момчешка. Да, прочетох стари теми за претапициране. Не ми пречи да попитам някъде, в краен случай мога да сложа само някакви цветя от филц, да се пришият.

Аз си взех

Не ми е напълно момчешко, дори и да чаках момиче, щях да взема сигурно същата. Взех я с пълното съзнание, че искам да остане за второто и то може да е момиче Grinning Запознах се и с една жена, която има момиче и е купила същия цвят. Аз не бих се занимавала да претапицирам, но идеята да сложиш цветя отгоре е доста оригинална. Браво!

Едит - видях я, супер е и минава и за момичешка, не се притеснявай!

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 20:37 от The_Black_Hole

Общи условия

Активация на акаунт