Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 357
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Е, то затова се мие с веро за бебешки съдове и четка. Какви микроби да останат? Връзката с коликите е доколко стомахче и черва, на които всичко им е стерилизирано, са свикнали с нормални бактерии, микроби, и после при срещата с тях как реагират. За мен стерилизацията е излишна, към вредна в дългосрочен план. Познавам и други майки, които не са стерилизирали и децата също не са имали колики, така че за нас това е вариантът.
Както каза моя приятелка, гладиш, миеш, стерилизираш, трепериш му, докато един ден не оближе сифона преди да успееш да го спреш Grinning

# 241
Аз поръчах стерилизатор за микровълнова на NUK. Имаше много положителни мнения в Амазон и се надявам да е добър.
Иначе за гладенето - ако човек има и сушилня, според мен наистина няма смисъл, защото сушилнята работи на много висока температура. Но ако пера на 30 градуса и след това суша само на сушилник на балкона или в стаята например, аз лично бих гладила дрехите.

В тази връзка ние сме решили да купим комбинирана пералня със сушилня. Момичетата, които писахте, че ползвате такава, бихте ли споделили марка и модел и дали сте доволни.

За сушилни с перални. Нашата е такава,купихме я преди 8 г.с транспортен дефект и е АЕГ. Силно препоръчвам марката

# 242
Е, то затова се мие с веро за бебешки съдове и четка. Какви микроби да останат? Връзката с коликите е доколко стомахче и черва, на които всичко им е стерилизирано, са свикнали с нормални бактерии, микроби, и после при срещата с тях как реагират. За мен стерилизацията е излишна, към вредна в дългосрочен план. Познавам и други майки, които не са стерилизирали и децата също не са имали колики, така че за нас това е вариантът.
Както каза моя приятелка, гладиш, миеш, стерилизираш, трепериш му, докато един ден не оближе сифона преди да успееш да го спреш Grinning

За първи път чувам за връзка между колики и стерилизация 😃 По принцип първо прочетете какво са колики и ще си отговорите, че това няма нищо общо със стерилизацията. То ако беше така, всички щяхме да сме преборили този ужасен период в началото на живота на всяко дете. Аз стерилизирам и моето бебе имаше колики месец/месец и половина. Някои имат до 4-5 месеца колики. Просто си е до дете и категорично решение за коликите май все още няма.

# 243
Skady, не че нещо но бебето ти е на 6 седмици. Почакай и ще видиш защо другите не спят и повярвай ми, не e защото някой стерилизира. За да се населят червата с полезни бактерии се използва пробитоик, а не мръсна биба от пода или нестреилизирани шишета. Можеш ли да си представиш, че верото не измива всички микроорганизми? Особено ако е лято и горещо.

# 244
Skady, не че нещо но бебето ти е на 6 седмици. Почакай и ще видиш защо другите не спят и повярвай ми, не e защото някой стерилизира. За да се населят червата с полезни бактерии се използва пробитоик, а не мръсна биба от пода или нестреилизирани шишета. Можеш ли да си представиш, че верото не измива всички микроорганизми? Особено ако е лято и горещо.
Измива достатъчно. Не е нужно да е стерилно измито. То и във въздуха има бактерии, и аз като хвана шишето и биберона с ръка, пренасям бактерии.
Ами ще чакам тогава, но докога? Докато започнат да никнат зъби ли? Доколкото знам, тези, които не спят, не спят още първите 2-3 седмици, а не месеци по-късно.

# 245
Чета темата, за да мога да си припомня какво съм правила преди 7 години, че скоро чакаме бебе номер 2.
По темата за гладенето - не съм гладила дрехите, просто на малко по - високи градуси с бебешки прах.
За стерилизацията - не съм стерилизирала в специални уреди. Това което правих е, като измия шишенца си загрявах една кана с вряла водя и ги обливах хубаво с врялата водя. После си ги оставят да съхнат.
Но.......това да се дава направено мляко повторно или от вече ядено пюре е съвсем различно от стерилизирането на шишета и наистина не е препоръчително. В храната се развиват бактерии, отделно домашните пюренца нямат никаква годност, защото нямат никакъв вид консервант, нямат сол. Така че повторно даване на мляко или храна е напълно изключено според мен.

# 246
Ние ползваме стерилизатор за микровълнова на НУК, взех го от амазон на доста по-ниска цена, отколкото се продава в милата ни държава. Доволни сме, няма функция за сушене, но имам и “дърво сушилка” само за шишетата / бибероните, не се притеснявам, че се замърсяват. Няма нужда да са стерилни, както повтаряме стерилизира се за да се ограничат специфични бактерии, размножаващи се от слюнката на бебето в остатъци от млякото. А не за да се убият абсолютно всички микроорганизми - това е невъзможно и дори вредно. И стерилизатора ви да има функция за сушене, в момента, когато извадите шишетата с ръце и ги сложите някъде, вече няма да са стерилни така или иначе.
Но само измиване с веро не съм сигурна, че е достатъчно да унищожи достатъчно от бактериите. Аз лично не бих рискувала с новородено. Вече след 2-3 месеца сигурно е ОК.

Препоръчвам да си направите Baby Wish List в амазон, на някои артикули дава -15%. От време на време има и някакви намаления. А доставката до България е безплатна над 50 евро ако не се лъжа.

# 247
Изваряването с вода е старият начин да се стерилизират шишетата. И това е опция. Напълно стерилни шишета няма как да имаме, това е ясно. Говорим за друг вид бактерии.
До одеве обяснявахме защо се е налагало едно време гладенето на бебешки дрешки. Заради липсата на пералня и сушилня. Прането на ръка не е достатъчно, за да убие бактерии от напишкани или наакани дрехи. Същото е и при шишетата. Миенето на ръка не е достатъчно.

# 248

Добре, че първото ни бебе е такова, че смятаме да правим второ и не искахме първото да ни откаже от идеята Joy

Да не те плаша, но второто дете почти винаги е напълно различно от второто. Ако първото е ревливо, с колики, непослушно, второто е обратното. При мен първото беше с колики, събуждаше се по няколко пъти вечер, рев, после дойде ред на зъбите. С второто дете беше обратното. Още от раждането спеше по цяла вечер. Почти не плачеше, много спокойно бебе, не усетих нито колики,нито зъбките.
Това са моите наблюдения не само с моите деца ,а и с тези на приятелки. Какво ще е бебето и дали ще има колики не зависи от нас.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 15:51 от Bibi85

# 249
Няма проблем, второто ще ни е последно и без това. Ще издържим каквото и да е.

Понеже измивам с бебешки препарат и по шишетата няма остатъци от мляко след това, разбира се, мисля да се придържам към този начин. Ако някога видя признаци, че има останали вредни бактерии и това се отразява на детето по какъвто и да е начин, и т.н., ще стерилизирам сигурно. Засега така е добре.

# 250
Нашата сушилня е Miele. Доволни сме, но пак свива. Нямам намерение да гладя. Даже и за стерилизацията съм под въпрос. Аз съм много против детето да живее в стерилна среда - постоянно миене, чистене, пречистватели за въздух и т.н. Нали трябва да се изгради имунитет.
Може би само първите два месеца да степилизирам и то ако намеря някакъв по-бюджетен уред. Ако не - съдомиялната има функция за бебешки съдове, пускам там и това е

И аз имах Миеле, силно недоволна съм, дори и памук свива. Продадох я и си купих от високия клас на AEG, слагам вълна, коприна, тънки пердета, синтетични дрехи, непромокаеми якета, всичко, всичко, нищо не е свила или променила.

# 251
Нашата сушилня е Miele. Доволни сме, но пак свива. Нямам намерение да гладя. Даже и за стерилизацията съм под въпрос. Аз съм много против детето да живее в стерилна среда - постоянно миене, чистене, пречистватели за въздух и т.н. Нали трябва да се изгради имунитет.
Може би само първите два месеца да степилизирам и то ако намеря някакъв по-бюджетен уред. Ако не - съдомиялната има функция за бебешки съдове, пускам там и това е

И аз имах Миеле, силно недоволна съм, дори и памук свива. Продадох я и си купих от високия клас на AEG, слагам вълна, коприна, тънки пердета, синтетични дрехи, непромокаеми якета, всичко, всичко, нищо не е свила или променила.

Ние взехме отделни пералня и сушилня Miele за нов апартамент, в който се местим, още не са ползвани, а тепърва трябва да се пере всичко бебешко и доста ме е страх да го суша в сушилня. За начало може би ще изпера всичко, като изсъхне го гладя и прибирам. Пък като разуча как правилно да я използвам ще започна и бебешките дрешки.
Както уж имаме всичко необходимо да не се окаже, че стават две бодита примерно. 😄

# 252

Съдомиялната си стерилизира всичко така или иначе.

Изваряването с вода е старият начин да се стерилизират шишетата. И това е опция. Напълно стерилни шишета няма как да имаме, това е ясно. Говорим за друг вид бактерии.
До одеве обяснявахме защо се е налагало едно време гладенето на бебешки дрешки. Заради липсата на пералня и сушилня. Прането на ръка не е достатъчно, за да убие бактерии от напишкани или наакани дрехи. Същото е и при шишетата. Миенето на ръка не е достатъчно.

Тогава каква е логиката да се гладят новите дрешки, по които няма наакано? Никаква

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 17:01 от Zimk02

# 253
Добре де, защото тогава трябват стелиризатори, като има съдомиялни. Далече съм от мисълта, че от темата и през 2024 само ние имаме съдомиялна. Защо не използвате нея в случая?

Иначе и нашите са отделни пералня и сушилня. В началото не свиваше, но последната година взе да свива, но е леко. Обаче, за да го избегнем, сега простираме нашите дрехи, другото го оставяме в нея.

На бебето дрехите ще ги пуснем на програма памук.
В тази връзка - какъв препарат за пране използвате за бебешките дрешки и също за мамите със съдомиялна - какъв препарат използвате за нея или само вода?

# 254
Защото не всички разполагат със съдомиялни..
Добре де, защото тогава трябват стелиризатори, като има съдомиялни. Далече съм от мисълта, че от темата и през 2024 само ние имаме съдомиялна. Защо не използвате нея в случая?

Иначе и нашите са отделни пералня и сушилня. В началото не свиваше, но последната година взе да свива, но е леко. Обаче, за да го избегнем, сега простираме нашите дрехи, другото го оставяме в нея.

На бебето дрехите ще ги пуснем на програма памук.
В тази връзка - какъв препарат за пране използвате за бебешките дрешки и също за мамите със съдомиялна - какъв препарат използвате за нея или само вода?

Общи условия

Активация на акаунт