Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 381
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Ако майката се цеди, може да се ползва стерилизаторът доста време, аз от време на време пускам частите от помпата в стерилизатора

# 271
Здравейте! Сигурно е питано много пъти ама кое столче за хранене ще ми препоръчате? Има ли нещо по-съществено,за което трябва да гледам като избирам? Най-важно ми е да се сгъва, че нямаме много място вкъщи, ама те май повечето си се сгъват.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 21:19 от Papilio_

# 272
Ние имаме съдомиялна, но изобщо не си представям да мия бебешки шишенца и подобни заедно с мръсните съдове. Отделно, че е голяма и я пускаме на 3 дни, никакъв шанс да чакам толкова, за да измия бебешките неща, или да пускам съдомиялната почти празна само с тях. Много по-лесно и бързо според мен е да измиеш с четка и бебешко веро и после за 4 мин в стерилизатора за микровълнова. Затова и поръчах такъв на NUK. Като цена също е доста изгоден.

# 273
Не се заяждам, но ми стана малко смешно като го прочетох това. Grin Винаги си писала колко много държиш на външния вид - тази процедура, онази процедура, ама за детето няма да дадеш 200лв (да не говорим, че този на Филипс съм го засичала и за по 165)
Нашата сушилня е Miele. Доволни сме, но пак свива. Нямам намерение да гладя. Даже и за стерилизацията съм под въпрос. Аз съм много против детето да живее в стерилна среда - постоянно миене, чистене, пречистватели за въздух и т.н. Нали трябва да се изгради имунитет.
Може би само първите два месеца да степилизирам и то ако намеря някакъв по-бюджетен уред. Ако не - съдомиялната има функция за бебешки съдове, пускам там и това е

# 274
Много съдомиялни имат функция за стерилизация, моята има. Ако на КРР има и програма за бебешки съдове, тези 200 лв не са нужни.

Пречиствателите на въздуха нямат нищо общо със стерилната среда обаче.

# 275
Дори и да има такава функция, то ми ограничава другата, основната, функция на съдомиялната. Много често не пускаме всеки ден миялната и там си подреждам мръсните чинии. За да я използвам като стерилизатор, значи да я изпразвам всеки ден. Звучи ми даже по-сложно.

Иначе моя стерилизатор е на Томи Типи. Взехме го на промоция за 125 лв. Ще си го прибера евентуално за второ дете. После ще го продам на цена според състоянието му. В момента след 5 месеца използване изглежда като нов. Ако толкова ви се свидят пари за стерилизатор, може да потърсите втора ръка или да изварявате в тенджера. Обаче за мен това е от задължителните уреди. Може да се лишите от други “екстри” за бебето, но стерилизацията не трябва да се пропуска.

# 276
Чак пък задължително. Като им алтернатива, не се пропуска нищо. Единствено удобството, но пък за други може да е достатъчно удобно. А ако детето е кърмено 100%, даже няма нужда от шишета и стерилизиране. Така че айде по-спокойно с махането на пръст за това на кого какво му се свидело.

Моят стерилизатор ни го дадоха приятели без пари. Явно и на мен "ми се свиди".

# 277
Има разлика някой да ви го даде и изобщо да не си купите, защото искате да си спестите този разход. Не размахвам пръст, но си е свидене. Ако някой няма пари да си купи, може да изварява, но не е хубаво да се пропуска стерилизацията.

# 278
Аз също стерилизирах шишетата и други аксесоари на нашето бебе до 7-месечната му възраст.
Използвах този бюджетен стерилизатор:
https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheski-sterilizator-presto-siv-109534
Компромис със здравето на детето си не бих правила!

# 279
Здравейте! Сигурно е питано много пъти ама кое столче за хранене ще ми препоръчате? Има ли нещо по-съществено,за което трябва да гледам като избирам? Най-важно ми е да се сгъва, че нямаме много място вкъщи, ама те май повечето си се сгъват.

Peg pereggo - follow me. Уж са над 300 лв., но в 1 сайт са редовно намалени. Нашият го взех за 200 и нещо. Една от най-добрите ми покупки! Детето е вече на 1 г. и 9 месеца, яде в него от 5-месечен. Столът е красив, стабилен, на колелца. Лесно се чисти, лесно се сменя мястото му, има много позиции за стоене, на ниско, на високо, легнало положение за бебета...отделно е здрав. Моят син отскоро ми тества нервната система яко. Качва се върху стола и върху самата табла за хранене напълно изправен. Тя го издържа, не пада, столът не се обръща. Детето е над 11 кг вече. Перфектен стол. Ето го:

https://primapapa.com/en/stolove-za-khranene/11-prima-pappa-zero … #/89-desen-paloma

П.П. Сгъва се.

# 280
Аз пък нищо не съм стерилизирала. Кърмех си детето, не е пило нищо от бутилки. Биберони с гореща вода и това е. Не съм гладила, не съм мазала с Мустела всяка гънка. Не съм го и къпала всеки ден. Не съм давала и пробиотик на здраво дете (!?кому е нужно профилактично ли?). Детето ми расте и с куче на всичкото отгоре - шок. Здраво и ядящо дете е (така да си е винаги) без да съм си създавала проблеми и усложнения там където няма такива. Не се напрягайте толкова моля ви за преварен биберон или градуси на ютията. Децата оцеляват въпреки нас в повечето случаи. Simple Smile Има много по-приятни неща за правене в денонощието с бебе от гладене на чорапки и стерилизиране на 16 бутилки и биберони. Който има желание - нека. Но жизненоважно в никакъв случай не е.

# 281
Къпането всеки ден е противопоказно даже и увеличава риска от екземи. Веднъж-два пъти в седмицата за новородено и то само с вода, е напълно достатъчно. Аз с почти нищо не я мажа освен с кремче за подсичане, много рядко с един лосион. Бебешката кожа е много деликатна, колкото по-малко я дразним, толкова по-добре.

# 282
Днес много весели дискусии водите. Обаче за къпането никой не може да ме убеди. Чудя се ,като съм си къпала и двете деца всеки ден как не са имали екземи. Извинявайте, ама бебетата повръщат, памперса може да протече. Как няма да го изкъпеш? Или малко дупето и готово. Ако ще му мия само ръцете, лицето и дупето, по-добре цялото тяло.
Това си е ритуал, който успокоява бебето преди сън. И чак пък противопоказно Grinning Като е противопоказно защо при престоя ни в болницата идват да къпят бебетата всеки ден?

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 00:08 от Bibi85

# 283
Мен пък никой не може да ме убеди, че къпането всяка вечер е полезно. На моето бебе се появиха сухи петна. Дерматолог изписа кортикостероиден крем. Мазах, спрях, пак излезнаха. Дерматолога каза да я мажа пак с този крем, но реших, че не искам повече да я мажа с кортикостероиди. Разредих къпането на цяло тяло и започнах много хубаво да я мажа с А-дерма. И за сега 2-3 месеца няма сухи петна. Не е тайна, че водата изсушава кожата. Да, много бебета се къпят всяка вечер и не е задължително да са със суха кожа. Това си е до дете. И аз исках да я къпя всяка вечер, но поне зимата, когато и времето е по-сухо, ще разреждам. Дупето се мие всяка вечер. Като се наака - също. Като памперса протече и се омаже цялата, като се оповръща цялата - ще я изкъпя. За сега чак такива катаклизми не сме имали.

И последно за стерилизацията. Ясно е, че като бебето е кърменето няма нужда от шишета, за каква стерилизация говорим тогава? За две биби и аз няма да купя стерилизатор. Тук се обсъжда стерилизирането на шишета в следствие на тяхното използване.

# 284
Peg pereggo - follow me. Уж са над 300 лв., но в 1 сайт са редовно намалени. Нашият го взех за 200 и нещо. Една от най-добрите ми покупки! Детето е вече на 1 г. и 9 месеца, яде в него от 5-месечен. Столът е красив, стабилен, на колелца. Лесно се чисти, лесно се сменя мястото му, има много позиции за стоене, на ниско, на високо, легнало положение за бебета...отделно е здрав. Моят син отскоро ми тества нервната система яко. Качва се върху стола и върху самата табла за хранене напълно изправен. Тя го издържа, не пада, столът не се обръща. Детето е над 11 кг вече. Перфектен стол. Ето го:

https://primapapa.com/en/stolove-za-khranene/11-prima-pappa-zero … #/89-desen-paloma

П.П. Сгъва се.
И аз си мислех,ако решим да е по-висок клас да е на тази марка, но се чудех дали си заслужава. Благодаря за отзива!

Общи условия

Активация на акаунт