Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 342
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • до най-прекрасния мъж
Якето има значение. Пробвай да закопчаеш детето с яке, после без да разхлабваш коланите, внимателно извади ръчичките на детето, съблечи якето и ги закопчай отново. Ще се изненадаш колко много се пристяга още колана. И аз си мислех, че няма разлика, но не, има и е огромна. Аз също си позволявам да возя детето до градина с яке. В колата при минусови Т е зверски студ, а съм сама и нямам на кого да оставя детето, за да подгрея колата сутрин. А тя докато загрее, сме стигнали градината (около 2 км и не става да ходим пеша). Осъзнавам, че е грешно и не го практикувам на дълъг път. На консултации съм я карала с кошницата отпред при мен, с изключен еърбег, завита с одеяло, а отдолу с добре стегнати колани. Това е било два-три пъти. После стана топло и ходехме пеша с количката (на 20 мин ми е медицинския център), а вече за следващата зима детето беше над годинка и не съм се притеснявала да я водя с количка, така или иначе излизаме навън всеки ден.

# 601
Skady,  подкрепям те напълно - и вкъщи сме така, само че с разменени роли и аз ще процедирам с Деца на борда малко да стреснат ММ 😅😅😅 в нашето обкръжение всички са с деца вече и никой не знае за Плюс тест, возенето обратно на движението също е
до много рано и често като говорим по темата се държат с мен като с луда и човек без опит - най-любимо ми е като някой каже "нямаш дете, затова така си мислиш..."
Иначе зависи от столчето и възрастта на детето, но има столчета с Plus test за по-малко от 800лв. В чужбина също разглеждайте - от там идват на половин цена понякога 👍

# 602
За возене обратно на движението, и ММ беше изненадан, но проверих оказа се, че наистина е сравнително ново откритие това (до 3-4-5г възраст да е обратно на деижението). Затова и не съдя всички около нас, които също смятат, че е глупост. Но когато техните деца са били малки е било друго (сега всички са на 7+г).

А за останалото - ще се уча в движение, със сигурност ще има проба грешка, както и голяма хамалогия в началото, но после ще си дойде всичко с времето.

За градски транспорт - бих качила детето още преди да навърши 1г., не мога да го опазя от всички вируси. Дай да не го водя и в хр.магазин, където също има кихащи и кашлящи; или трябва да отида до мола за нещо с детето и т.н.  Simple Smile

# 603
За возене обратно на движението, и ММ беше изненадан, но проверих оказа се, че наистина е сравнително ново откритие това (до 3-4-5г възраст да е обратно на деижението). Затова и не съдя всички около нас, които също смятат, че е глупост. Но когато техните деца са били малки е било друго (сега всички са на 7+г).

А за останалото - ще се уча в движение, със сигурност ще има проба грешка, както и голяма хамалогия в началото, но после ще си дойде всичко с времето.

За градски транспорт - бих качила детето още преди да навърши 1г., не мога да го опазя от всички вируси. Дай да не го водя и в хр.магазин, където също има кихащи и кашлящи; или трябва да отида до мола за нещо с детето и т.нSimple Smile
Естествено, че не може да се живее изолирано, не е и нужно. Но в подчертано грипен сезон, не бих бутала толкова малко дете сред голям брой хора. Бебета и деца под година могат да се влошат доста бързо, а при тези под 6 месеца, най-често се предприема болнично лечение.

# 604
Естествено, че не може да се живее изолирано, не е и нужно. Но в подчертано грипен сезон, не бих бутала толкова малко дете сред голям брой хора. Бебета и деца под година могат да се влошат доста бързо, а при тези под 6 месеца, най-често се предприема болнично лечение.

Ама има хора, които нямат коли, не пазаруват онлайн и бащата е на работа, какво правят тези майки? Няма как да избягваме публичните пространства напълно.

# 605
  • до най-прекрасния мъж
Мъжът ми ходи на работа, не съм оставяла детето на баби, за да пазарувам, не съм ползвала автомобил за нищо различно от детска консултация, пазарувам онлайн по изключение. Детето ми не е стъпвало в магазин до 1.6 г. В мола ходи и то след като навърши 2 г. На детски център не е ходила, предпочитам да играе на въздух навън.
С добра организация, в пандемично време сме се оправяли. Правя си списъци и пазаруваме с колата през уикенда. Има начин, вече преценката кое как да става си е на родителите.

# 606
Някой посещавал ли е училище за бременни организирано от изамама.ком? Ако може да споделите мнение или да препоръчате такива, от които сте доволни.

# 607
Аз също съм против прекаленото пазене на детето, дори напротив - за съм от малко да се излага на алергени и вируси, НО не и в грипен сезон и не и преди поне третия месец. Към градския в София имам особено отношение и като цяло не ми допада идеята за него, возя се извънредно само, ако например трябва да ходя до центъра на кафе с приятелки и то в часовете извън лудницата, иначе избягвам.

Возенето обратно на движението не е ли докъм 6ти месец?

# 608
В столчетата i-Size е задължително возенето в посока обратна на движението до 15 месеца. Но се препоръчва даже и повече (до около 4 години), защото тази позиция е най-безопасна, и много столчета имат опцията да се вози в посока обратна на движението дете с ръст до 105 см.

# 609
То за всички е най-безопасно да се возим обратно на движението, за възрастните също, но не е практично. Но за детето според мен възможно най-дълго е добре да се вози обратно на движението, докогато е възможно.

# 610
  • до най-прекрасния мъж
По закон изискването е до навършване на 15 месеца детето да се вози в посока, обратна на движението. Ние успяхме да устискаме до 1.10 г и я обърнахме. Назад беше абсолютно невъзможно да се вози - плачеше, протестираше. А точно в този момент поради лични причини ми трябваше поне малко спокойствие и склоних да я обърнем, за да не реве поне за това. При други обстоятелства бих се опитала да я задържа повече назад. Но и нашето столче не е особено удобно за возене назад - няма крак и не е изнесено назад. Буквално детето се свиваше и трудно си събираше крачетата (върви висока доста).

# 611
По закон изискването е до навършване на 15 месеца детето да се вози в посока, обратна на движението. Ние успяхме да устискаме до 1.10 г и я обърнахме. Назад беше абсолютно невъзможно да се вози - плачеше, протестираше. А точно в този момент поради лични причини ми трябваше поне малко спокойствие и склоних да я обърнем, за да не реве поне за това. При други обстоятелства бих се опитала да я задържа повече назад. Но и нашето столче не е особено удобно за возене назад - няма крак и не е изнесено назад. Буквално детето се свиваше и трудно си събираше крачетата (върви висока доста).
И ние обърнахме тези дни, иначе пътуването става кошмар. Преди спеше повече време докато пътуваме, но вече не, въпреки че съобразяваме с дремките.
Препоръките са много добър ориентир, но следването сляпо не винаги е приложимо.

# 612
Здравейте, не помня в тази тема ли бях чела за помпите или в друга ама... ще питам тук. Бях останала с впечатление, че много добра помпа е Spectra, но скъпа и тежка. Сега гледам 2 модела на промоция и общо взето изглеждат приемливи като останалите. Може ли мнение за тях, някоя мама да ги е ползвала? Или да си купувам Меделата и така....💐
https://visvitalis.bg/product/spectra-prenosima-dvoyna-elektrich … -bateriya-s1-plus
https://visvitalis.bg/product/spectra-dvoyna-elektricheska-pompa-za-karma-s2-plus

# 613
Аз имам синята и съм страшно доволна, вибрацията прави изцеждането супер комфортно. Розовата е същата, но трябва да се включва в контакта, което може да е или да не е неудобство в зависимост от това къде се ползва и дали се пътува с нея. Иначе са едни и същи. С две ръце препоръчвам.

В болницата ми дадоха Медела, не знам кой модел и от коя година даже, нито много съм и разбирала настройките, но от нея здраво ме боляха зърната, а от Спектра - не.

# 614
Момичета, моля за съвет, понеже ще ми е първо дете и се чудя. Живеем под наем и нямаме втора спалня, бебчо ще спри при нас, а като стане време да махаме кошарата ще търсим нов апартамент с още една стая. За момента съм решила да вземем преносима кошара (или сгъваема, не знам как се води) със стандартни размери, която ще може да се използва и като поотрасне бебето и като за начало да я сложим в хола, защото през деня ще стоим там. Въпросът ми е дали е по-удачно да вземем и кошарка тип Next to me за спалнята или няма много смисъл от нея и ще е по-добре основната кошара да е на колела и да си я местим, като пак ще я слагаме до леглото от моята страна? Не знам дали си заслужава малката кошара само за 6 месеца, но пък ако наистина е голямо удобство ще вземем. Другото ми питане е матрачетата, които са към сгъваемите кошари подходящи ли са или е по-добре да се купи друго?

Общи условия

Активация на акаунт