Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 339
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
И ние чакаме първо дете и аз си мислех да взема кошара next to me. Но половинката и практичната ми страна ме убедиха да вземем директно сгъваема кошара 120/60. Кошарите next to me може и да утеснеят по-рано от 6те месеца. Нашата днес я получихме. На Чиполино е и едната страна пада, така, че пак става нещо като next to me.

Матрака към кошарата не бих казала, че може да се нарече матрак, поне не и на нашата. То е като плоскост, не става директно за спане. Взехме матрак на Magniflex.

# 616
Момичета, моля за съвет, понеже ще ми е първо дете и се чудя. Живеем под наем и нямаме втора спалня, бебчо ще спри при нас, а като стане време да махаме кошарата ще търсим нов апартамент с още една стая. За момента съм решила да вземем преносима кошара (или сгъваема, не знам как се води) със стандартни размери, която ще може да се използва и като поотрасне бебето и като за начало да я сложим в хола, защото през деня ще стоим там. Въпросът ми е дали е по-удачно да вземем и кошарка тип Next to me за спалнята или няма много смисъл от нея и ще е по-добре основната кошара да е на колела и да си я местим, като пак ще я слагаме до леглото от моята страна? Не знам дали си заслужава малката кошара само за 6 месеца, но пък ако наистина е голямо удобство ще вземем. Другото ми питане е матрачетата, които са към сгъваемите кошари подходящи ли са или е по-добре да се купи друго?

Ние решихме да вземем сгъваема поради няколко причини. Първо - децата си блъскали главите и да няма удари ми казаха мека/сгъваема. Други мами около мен направиха същото, като взеха пълноправен матрак, това вече по съвет на съвсем други хора, които успешно и доволно гледат така децата си. Матрачето на сгъваемата не ми се видя достатъчно и взех пяна 6см. И аз мислех да си довлачвам в хола, ама тези легла трудно взимат завои, трябва да ти е прав пътя между спалнята и хола.

# 617
Момичета, сгъваемите кошари за пътуване не се препоръчват за постоянно спане на бебета и малки деца, а сгъваемите матраци, които се предлагат за тях - още по-малко.

# 618
Тази втора преграда на кошарите, които не са Нехт то ме, удобно ли е, имам предвид сигурно ли е, добре в крайна сметка и аз за тази кошара много се чудя, мислих да взема такава до мен, но вече се чудя дали си струва, препоръчайте тогава, която да става за малко и после голямо дете? Като матрака е ясен, че може да се вземе отделно.

# 619
Можете кошарата да си я държите в спалнята, а за през деня в хола - в гнездо. Но гнездото се ползва малко време.
Между другото, next to me кошарите могат да се ползват и повече от 6 месеца, дъщеря ми е на 10 месеца, 7.5 кг и все още си спи в нея. Когато започне да се изправя ще я преместим в тези стандартните.
Момичета, моля за съвет, понеже ще ми е първо дете и се чудя. Живеем под наем и нямаме втора спалня, бебчо ще спри при нас, а като стане време да махаме кошарата ще търсим нов апартамент с още една стая. За момента съм решила да вземем преносима кошара (или сгъваема, не знам как се води) със стандартни размери, която ще може да се използва и като поотрасне бебето и като за начало да я сложим в хола, защото през деня ще стоим там. Въпросът ми е дали е по-удачно да вземем и кошарка тип Next to me за спалнята или няма много смисъл от нея и ще е по-добре основната кошара да е на колела и да си я местим, като пак ще я слагаме до леглото от моята страна? Не знам дали си заслужава малката кошара само за 6 месеца, но пък ако наистина е голямо удобство ще вземем. Другото ми питане е матрачетата, които са към сгъваемите кошари подходящи ли са или е по-добре да се купи друго?

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 21:02 от VeneraFleur

# 620
esmeralda23 можеш ли да посочиш източник според, който не могат да се ползват за постоянно спане? Единствената разлика с дървената кошара е матрака. Когато купим хубав матрак, а не този от кошарата какъв е проблема? Значи в нашумелите Next to me могат да спят 6 месеца, а в сгъваема с хубав матрак не. Трето дете ще гледам с такава.

# 621
Племенникът ми до 3 годишен си спеше постоянно в такава сгъваема, с хубав матрак естествено.
esmeralda23 можеш ли да посочиш източник според, който не могат да се ползват за постоянно спане? Единствената разлика с дървената кошара е матрака. Когато купим хубав матрак, а не този от кошарата какъв е проблема? Значи в нашумелите Next to me могат да спят 6 месеца, а в сгъваема с хубав матрак не. Трето дете ще гледам с такава.

# 622
Гнездото не е подходящо за спане без надзор, меко е и е опасно. За бебето трябва твърд матрак, за да няма опасност от задушаване.

Сгъваема кошара с хубав (твърд) матрак и аз смятам, че не е проблем.

Ние ползваме кош за новородено за количка и има поставка за спалня. Удобно е, но живеем на доста голямо място и удобството е, че можем да разнасяме коша. Също и че може да залюлеем бебето, ако се размрънка през нощта само с едно протягане на ръката, но обикновено се налага да стане един от нас евентуално. Ако живеете в малък апартамент, според мен купете по-малко неща, че много място ще заемат.

Единственият проблем на сгъваемите кошари е, че бебето е доста на ниско. Аз след секциото просто не можех да се навеждам така, че и бебе да взимам. Но има някои сгъваеми, които имат кошче за новородено по-нависоко. Та това може също

# 623
Може би не се препоръчва, защото когато бебето поотрасне и започне да се набира, за да се изправя, много лесно може да се прекатури от тези сгъваеми кошари. При дървената няма такава опасност. Естествено, винаги може и от там да падне, но шанса при сгъваемата е по-голям.
Не знам колко ще успеете всеки ден да размятате кошарата из дома ви. Зависи и колко е голям и удобен, но аз сега като я разхождам със столчето за хранене, което е на колеца, се бутам в первази и врати, представям си ако обикалям апартамента с кошара 120/60. Вижда ми се адски неудобно. Но това е моят дом. При други може да е по-лесно.
Гнездото е много удобно докато бебето е малко. Оставях я там като хапне и гледа, гледа, та си заспи. За през деня си е супер.

# 624
И аз не виждам защо да не може да се използва сгъваемата кошара за постоянно ако е с хубаво матраче. За гнездото малко ме е страх, чувала съм че не е много безопасно и мислех за вариант люлка, но не знам дали става за по-продължително спане. На мен също много ми се иска дървена кошара, но ме спира това че сме под наем и после ще ни е трудно местенето, разглеждам и варианти в икеа, сякаш са по-лекички и по-лесно ще се пренасят.
https://www.ikea.bg/products/sniglar-k-t-detsko-obzavezhdane-2-chasti/99506576/ - Нещо такова Thinking

# 625
Люлката също не е за спане въобще. Бебето трябва да спи на твърд матрак и главичката да не е повдигната. Дори в кошница за кола не бива да се спи извън колата без надзор.

# 626
Някой посещавал ли е училище за бременни организирано от изамама.ком? Ако може да споделите мнение или да препоръчате такива, от които сте доволни.
Да, препоръчвам. Лекциите са много интересни и приятни, и винаги има подаръци за мамите и бъдещите бебета. Ходила съм няколко пъти, заслужава си.

# 627
А тези, които вече имате дечица спокойно ли ви е било да ги оставяте да си спинкат в кошарите в спалнята в първите месеци, а вие да си вършите някаква работа в другата стая, като естествено ги проверявате често? На нас дори коридорът ни е много мъничък и не пречи вратите да са отворени постоянно.

# 628
  • Варна
ivvanova00 аз взех такава кошара от икеа, с малката разлика, че на показаната от теб не се сваля отпред преградата в даден момент, а аз взех със сваляща.
Така че ако се спреш на тези помисли коя да е. 2 модела на ИКЕА са със свалящи прегради. Гъливер и съндуик.

# 629
ivvanova00 аз взех такава кошара от икеа, с малката разлика, че на показаната от теб не се сваля отпред преградата в даден момент, а аз взех със сваляща.
Така че ако се спреш на тези помисли коя да е. 2 модела на ИКЕА са със свалящи прегради. Гъливер и съндуик.

Благодаря! Определено със сваляща се е по-добрият вариант, не обърнах внимание, че не се сваля.

Общи условия

Активация на акаунт