Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 328
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
А тези, които вече имате дечица спокойно ли ви е било да ги оставяте да си спинкат в кошарите в спалнята в първите месеци, а вие да си вършите някаква работа в другата стая, като естествено ги проверявате често? На нас дори коридорът ни е много мъничък и не пречи вратите да са отворени постоянно.

Рядко го правим това, но имаме камера над кошарата и я пускаме да излъчва на таблета, ако не сме в стаята. И гледаме. Имаме и бебефон, но не сме го ползвали още. Но иначе обикновено я разнасяме с коша, но за малък апартамент не виждам проблем както вие го мислите. Но моето бебе сега е във фаза да иска само на ръце, та сега с раницата я разнасям.

# 631
Повечето сгъваеми кошари имат горно ниво. Моите имаха и повивалник. Иначе са много дълбоки, когато пораснат и са на долното ниво. Никога не са я прескачали, защото им беше висока. Но пък има цип и детето може да излезе от там, когато се събуди. Вероятност да паднат има от дървените кошари с шкафчета отдолу, защото са по-плитки.

# 632
esmeralda23 можеш ли да посочиш източник според, който не могат да се ползват за постоянно спане? Единствената разлика с дървената кошара е матрака. Когато купим хубав матрак, а не този от кошарата какъв е проблема? Значи в нашумелите Next to me могат да спят 6 месеца, а в сгъваема с хубав матрак не. Трето дете ще гледам с такава.
Проблемът е в това, че не са достатъчно стабилни, както и в това, че вървят с кофти матраци.
Напиши в интернет can you use а travel cot permanently и ще ти излезе инфо.
Не държа да убеждавам никого в нищо, въпрос на личен избор е.

# 633
  • България
Добре, а как мислите да оставяте бебето да спи - по гръб или леко настрани? Доколкото съм чела последно е по гръб, но разни съвети получавам да е настрани.

Чувам, че за всяко място за спане (легло, гнездо, кошче за новородено, подвижна кошара) има някакво ограничение колко дълго да спи или лежи по гръб. Тогава как процедирате? Не виждам как бих го събудила например.

# 634
  • Варна
По гръб и с глава на страни. Поне по лекциите на които ходих това съветват.

# 635
За матрака обяснихме, че задължително трябва да е хубав, но за стабилността те уверявам, че са стабилни. Изпитано и проверено. Скачали са, клатили са я и няма мърдане Grinning
И дървените имат недостатък. Виждала съм дете с ужасна цицина, тъй като при изправяне често си удрят главите в решетките, а не трябва да има обиколници.

# 636
Аз съм била в дървена и още имам спомен как постоянно си заклещвах краката между решетките, на 3-4 да съм била. Единия път сериозно се заклещих и ме болеше много, голямо пищене беше Sweat Smile след този случай нашите я махнаха и ми купиха голямо легло.

# 637
Да, съвсем спокойно си я оставях Hug Новородените бебета нито могат да се завъртят, нито да се обърнат.
А тези, които вече имате дечица спокойно ли ви е било да ги оставяте да си спинкат в кошарите в спалнята в първите месеци, а вие да си вършите някаква работа в другата стая, като естествено ги проверявате често? На нас дори коридорът ни е много мъничък и не пречи вратите да са отворени постоянно.

# 638
Едно време са съветвали настрани заради погрешното мислене, че детето ще се задуши, ако повърне по гръб. Сега вече се знае, че това не е така, по гръб е най-безопасната позиция за спане (освен ако не е с вас и вие да сте будни и да го гледате постоянно). Те сами си обръщат главата настрани така или иначе.

В гнездото не трябва да спи. В кошчето и в кошарата може да си спи, докато се събуди (освен ако не е съвсем прясно новородено и трябва да го будите за хранене или пък не наддава както трябва и трябва пак да се храни минимум през определен интервал). Когато детето е будно, е важно да се слага по корем по няколко пъти на ден, за да не се развие плоска глава от многото лежене по гръб (което е най-безопасното). Най-лесно е в началото да го сложите по коремче на вашия корем и то така да си вдига главичката. В началото ще е само няколко секунди. Носенето в раница или слинг също помага на тези мускули да се развият

# 639
Детето винаги е спяло в неговото си легло, тоест в отделна стая. И през това време съм си правила някакви мои неща в другата част на жилището. Има включена камера, мога да хвърлям по едно око. В началото имат доста дремки, не виждам смисъл да стоя в ролята на наблюдател вместо да имам време за други неща.

Мен тези сгъваеми кошари откровено ме дразнят. Имаме такива при бабите, както и една за всеки случай - значи общо три. Тъй като са от някакъв шушлякоов плат, всичко шушне, стърже и не ми харесва - мен ме буди, ако съм в същата спалня. Иначе са с хубав матрак, твърд, но този плат..... ммм, не и не.

# 640
Всички такива кошари, които съм виждала, са с цип само от външната страна, точно за да не може да излезе бебето.
Повечето сгъваеми кошари имат горно ниво. Моите имаха и повивалник. Иначе са много дълбоки, когато пораснат и са на долното ниво. Никога не са я прескачали, защото им беше висока. Но пък има цип и детето може да излезе от там, когато се събуди. Вероятност да паднат има от дървените кошари с шкафчета отдолу, защото са по-плитки.

Относно това, че в гнездото не трябва да се спи - какъв е проблемът, ако е под надзор ? Grinning При нас гнездото беше незаменимо първите два-три месеца, бебка си спи в него, аз в същата стая си върша разни работи и тн.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 22:29 от VeneraFleur

# 641
Ние взехме кошара от лен. Не че не шумоли, но осезаемо по-малко. За сега мислим да сме с нея, като ако нещо ни притеснява ще вземем дървено  легло, пък нея ще я ползваме за пътувания. Матрака ни е 60/120 см, като е висок 12см, който можем да ползваме и на дървено креватче, ако решим да минем към такова. Мен също лично ме притесни дали няма да си удря главата, но все пак за мен това е нова вселена и може би притесненията са ми неоснователни.

Аз пък имам въпрос за помпите за кърма. Бях се насочила да взимам hands free помпа на Momcozy, но в един магазин ме посъветваха да взема друга, защото този тип помпи не правели хубав вакуум. Вие може ли да споделите опит, ако сте ползвали такава?

# 642
  • България
Да, значи правилно съм разбрала за спането за гръб. А относно времето по корем гледах, че има бебета легнали при мама вдигат глава, но на земята примерно не могат или плачат. Някой да знае защо?

Относно гнездото, бях чела, че ги слагат заедно в дървеното легло. Понякога бебетата чувствали, че леглото е прекалено голямо, а гнездото ги обгръща. И за дневните дрямки видях, че се ползват, ако сте близо и се хвърля едно око на бебко. Някой беше споменал, че е ползвал и кошчето за новородено в началото без други легълца.

Иначе взехме дървено легло на Лорели, което е в нашата спалня. Ще я придърпаме малко и ще може да я люлеем само като протегнем ръка.

# 643
Относно това, че в гнездото не трябва да се спи - какъв е проблемът, ако е под надзор ? Grinning При нас гнездото беше незаменимо първите два-три месеца, бебка си спи в него, аз в същата стая си върша разни работи и тн.
Ако е под надзор, няма проблем. Идеята е бебето да не се оставя да спи само в гнездо без наблюдение заради риск от задушаване и СВДС.

# 644
Здравейте, с кои размер памперси започнахте и колко пакета ще ми трябват за в началото (колко е добре да взема преди да се е родило), също така колко бързо горе-долу ги израстват? Чудя се дали да не взема няколко пакета 1,2,3. Според вас къде излизат най-изгодно? Не съм следила цените, но ми превеждат купони все още и се чудя дали в Кауфланд са на удачни цени или някъде онлайн е по-евтино. И последен въпрос😂 Коя марка предпочитате . Аз съм се насочила към pampers, но отново се колебая.

Общи условия

Активация на акаунт