Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 324
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
А какво мислите за препоръките матракът да е под ъгъл 30 градуса? Поне на една онлайн лекция го препоръчват май заради рефлукс, ще сложа принт скрийн от лекцията. Под матрака се слага нещо, ако няма такава опция леглото.

# 646
Да, значи правилно съм разбрала за спането за гръб. А относно времето по корем гледах, че има бебета легнали при мама вдигат глава, но на земята примерно не могат или плачат. Някой да знае защо?

Относно гнездото, бях чела, че ги слагат заедно в дървеното легло. Понякога бебетата чувствали, че леглото е прекалено голямо, а гнездото ги обгръща. И за дневните дрямки видях, че се ползват, ако сте близо и се хвърля едно око на бебко. Някой беше споменал, че е ползвал и кошчето за новородено в началото без други легълца.

Иначе взехме дървено легло на Лорели, което е в нашата спалня. Ще я придърпаме малко и ще може да я люлеем само като протегнем ръка.

Ами защото им е трудно, затова. Затова се почва от по-лесното и постепенно се надгражда. А и контактът кожа с кожа (през дрехите дори) е успокояващ за бебетата. Някой път единственият начин да утеша бебето е да я сложа в раницата (ergobaby) и да повървя малко.

# 647
Да, значи правилно съм разбрала за спането за гръб. А относно времето по корем гледах, че има бебета легнали при мама вдигат глава, но на земята примерно не могат или плачат. Някой да знае защо?

Относно гнездото, бях чела, че ги слагат заедно в дървеното легло. Понякога бебетата чувствали, че леглото е прекалено голямо, а гнездото ги обгръща. И за дневните дрямки видях, че се ползват, ако сте близо и се хвърля едно око на бебко. Някой беше споменал, че е ползвал и кошчето за новородено в началото без други легълца.

Иначе взехме дървено легло на Лорели, което е в нашата спалня. Ще я придърпаме малко и ще може да я люлеем само като протегнем ръка.

Може да завържете връзка за леглото  и така да люлеете (снаха ми така правеше  в просъница и аз мисля да открадна идеята)

# 648
В момента в Лили са намалени памперсите на Памперс. Аз не бих взела от Кауфланд, въпреки че и на мен ми превеждат купони.
Здравейте, с кои размер памперси започнахте и колко пакета ще ми трябват за в началото (колко е добре да взема преди да се е родило), също така колко бързо горе-долу ги израстват? Чудя се дали да не взема няколко пакета 1,2,3. Според вас къде излизат най-изгодно? Не съм следила цените, но ми превеждат купони все още и се чудя дали в Кауфланд са на удачни цени или някъде онлайн е по-евтино. И последен въпрос😂 Коя марка предпочитате . Аз съм се насочила към pampers, но отново се колебая.

# 649
Памперсите са винаги най-изгодни в емаг, ако се хване правилната промоция разбира се. Смятайте ги колко излизат на бройка, а не колко е пакета.
За леглата и за мен сгъваемите кошари не са подходящи за постоянно легло - много са леки и лесно могат да се преобърнат заедно с детето вътре - това като започнат да се изправят и минат на долното ниво. Синът ми не веднъж е успявал да сгъне нашата (като сме били на почивка) докато се намира вътре в нея и скача. Ако е разположена меката кошара близо до стена или други мебели, бебето също толкова успешно ще си удря главата в тях. Тънкият плат няма да го предпази. Решетките на кошарата са за предпочитане в този случай.  
Тук говорим за бебета. На 3-4 годишно не му е мястото в кошара вече. На тази възраст са способни напълно умишлено да си пъхат краката в решетките и в резултат да ги заклещят.
Нашата дървена кошара например се трансформира в детско легълце. Разкарахме решетките и сложихме една преграда и готово. Това като беше на 2г. и 7-8 месеца.
Абсолютно излишно е да има легло за спане в хола. Ние имахме такова, ползвахме го първите две седмици, после бебето отказваше да заспи в хола и започна да си спи в кошарата в спалнята. При положение, че го наблюдавам през цялото време с бебефона не виждам какъв е проблема. А и по-добре от ден едно да си свиква да си спи където трябва. После ще има да се чудите как да го отучите ако пък вземе да му хареса да спи в хола.
Некст ту ми не сме имали, но помня, че се заричах, че имам ли второ задължително ще взема такова. Голямо облекчение е специално за кърмещите майки. Ако не кърмите не мисля, че има голяма разлика, така и така ще ставаш да правиш мляко.

# 650
Памперсите са винаги най-изгодни в емаг, ако се хване правилната промоция разбира се. Смятайте ги колко излизат на бройка, а не колко е пакета.
За леглата и за мен сгъваемите кошари не са подходящи за постоянно легло - много са леки и лесно могат да се преобърнат заедно с детето вътре - това като започнат да се изправят и минат на долното ниво. Синът ми не веднъж е успявал да сгъне нашата (като сме били на почивка) докато се намира вътре в нея и скача. Ако е разположена меката кошара близо до стена или други мебели, бебето също толкова успешно ще си удря главата в тях. Тънкият плат няма да го предпази. Решетките на кошарата са за предпочитане в този случай.  
Тук говорим за бебета. На 3-4 годишно не му е мястото в кошара вече. На тази възраст са способни напълно умишлено да си пъхат краката в решетките и в резултат да ги заклещят.
Нашата дървена кошара например се трансформира в детско легълце. Разкарахме решетките и сложихме една преграда и готово. Това като беше на 2г. и 7-8 месеца.
Абсолютно излишно е да има легло за спане в хола. Ние имахме такова, ползвахме го първите две седмици, после бебето отказваше да заспи в хола и започна да си спи в кошарата в спалнята. При положение, че го наблюдавам през цялото време с бебефона не виждам какъв е проблема. А и по-добре от ден едно да си свиква да си спи където трябва. После ще има да се чудите как да го отучите ако пък вземе да му хареса да спи в хола.
Некст ту ми не сме имали, но помня, че се заричах, че имам ли второ задължително ще взема такова. Голямо облекчение е специално за кърмещите майки. Ако не кърмите не мисля, че има голяма разлика, така и така ще ставаш да правиш мляко.
Здравей, може ли да ми покажеш коя е кошарата, която се трансформира в легълце?

# 651
  • до най-прекрасния мъж
Ние обмисляхме мека кошара, но не се събра на отреденото й място и взехме дървено легло с една решетка отпред. Не сме имали проблеми с удряне в първите месеци. Когато малката започна да се върти свободно, сложих обиколника, който бях станала горе откъм главата, за да мога да я виждам от леглото, без да ставам нощем. Беше долепена до нашето легло и все още е. Много е удобно, въпреки че почти не кърмих. Като мрънне, се протягам и я галя. От 2.6-7 г. е без решетка вече и си е легло. Но е пак до моето, така че няма друга преграда, просто е една идея по-ниско. Травъл кошарата си я ползвахме при бабите и по почивки. Но все се съобразявах къде я позиционирана, за да не се удря. Със сгъваем матрак е, но да сме я ползвали 20-30 пъти общо. Това лято спа при мен на голямото легло на морето. И вече е ненужна.
За памперсите, ползвахме 1-ца много малко. Може би 1-2 пакета. Моето дете много бързо дръпна първия месец на ръст и му умаляха. С двойката изкарахме доста, може би към 2 месеца. Вече с 3-ка доста повече.

# 652
Здравейте, с кои размер памперси започнахте и колко пакета ще ми трябват за в началото (колко е добре да взема преди да се е родило), също така колко бързо горе-долу ги израстват? Чудя се дали да не взема няколко пакета 1,2,3. Според вас къде излизат най-изгодно? Не съм следила цените, но ми превеждат купони все още и се чудя дали в Кауфланд са на удачни цени или някъде онлайн е по-евтино. И последен въпрос😂 Коя марка предпочитате . Аз съм се насочила към pampers, но отново се колебая.

Минах през повечето марки и най-много ми харесват на Памперс. Издържат по 12 часа нощем, когато вече бебето спи и не се буди.
1-цата се ползва най-малко. Аз взимах ден за ден, както се казва. 2-ка малко повече изкара и сега сме на 3-ка и тя е най-дълго. После 4-ката е още по-дълго. За това с 3-ка спокойно можеш да се заредиш. За сега най-изгодно сме ги купували от Емаг на черен петък. Заредихме 6-7 кашона тогава и не съм следила после дали другаде са по-изгодни. Аз също смятам на бройка, за да се ориентирам. Различните номера и марки са с различен брой и общата цена не ме ориентира. Около 0.25/0.26 лв е добра цена за един памперс.

# 653
За през нощта ползвам Памперс и то един размер по-големи - не сменям през нощта, ако не е наложително - тоест голяма изненада, но това се е случвало броени пъти и основно когато беше новородено.
През деня ползвам на Лидл - супер бюджетни са и не съм имала фалове с пропускане.

# 654
А какво мислите за препоръките матракът да е под ъгъл 30 градуса? Поне на една онлайн лекция го препоръчват май заради рефлукс, ще сложа принт скрийн от лекцията. Под матрака се слага нещо, ако няма такава опция леглото.

Вместо да купуваш скъпи легла с такава функция или възглавници, аз четох метод, че това може да се направи с твърдо одеало или кърпа.

# 655
Да💐 въпросът ми беше дали е практика, тъй като не го бях чувала Simple Smile и дали вие го правите. За памперсите на мен ми препоръчаха като за първи Pampers premium care 1.

# 656
Само ако има установен рефлукс. При бебета без проблем няма нужда.

# 657
  • България
Аз купих на Huggies номер 2 за 3-6 кг. Бебчо вече е 3 кг, та се надявам да няма проблем. Иначе и аз ги поръчах от Емаг.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 22:35 от Lady_Kalinka

# 658
Използваме марката Памперс премиум кеър и най-бързо ни умаляха номер 1 и 2. Пробвали сме и на други марки, но най-дълго издържат те, явно имат повече гел вътре.

# 659
Ние бяхме сложили възглавница под матрака на бебето и така направихме наклон. Вече я махнахме, няма нужда от нея. Рефлуксът е овладян и рядко имаме проблеми. Основна причина за махането беше, че бебка се търкаляше през нощта в леглото и сутринта я намирахме легнала напречно с краче или ръчичка подаващи се през решетките.

Общи условия

Активация на акаунт