Подготовка за малкия човек - тема 27

• 27 262
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Дези не те ли боли кръста при смяна на памперси на легло. При мен имат съмнения за протрузия на прешлените на кръста и мислим да вземем скрин, на който да сменяме памперси и преобличане. Аз и сега имам болки, а съм още в 6ти месец. Другото, което ме притеснява е при смяна на памперса дали няма да опикае леглото, макар че чакаме момиче 😀 Не че имаме много място за скрина, но ще намерим къде да го сложим.

За къпането някой има ли препоръка за изцяло сгъваема вана със стойка. Банята ни е малка и ми се иска да я сгъвам и прибирам. За сега само на Stoke намирам, но цената и е височка, а четох и мнения на хора, на които не им е допаднала.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 11:44 от Пълнолуние

# 721
Да, кръстът си боли, поне мен де, ако сменям памперси на ниско. Колената също. Повивалникът много помага.

Моето е момиченце и най обича да се изпикава измежду два памперса или точно като и свалим стария. Ако беше на леглото, да го опикала цялото сега

# 722
  • Пловдив
И при мен едната обича да пишка между два памперса. Сякаш нарочно го прави, макар че няма две седмици още 😀 Имам скрин с повивалник но ми е по-лесно да сменям на дивана с непромокаемия повивалник като сядам до него. Ако съм права, ме боли кръстът.

# 723
  • България
Мен ме предупреждават, че при смяна на памперс да изчакам преди да го отворя или да мина с мокра кърпичка през коремчето. И при момченцата да наместя пишлето да сочи надолу, иначе целия ще се опишка, а памперса ще е сух... Има ли нещо вярно? Или да споделите трикове? Grinning

# 724
И аз го гледах този трик (без пишлето де, моето няма) и го прилагам и понякога работи, ама не винаги. Някой път просто си се опикава и това е. А някой път и се изхожда, като я подсушавам, забавни неща.

# 725
Може ли да изпратиш линк с тази оферта на 0,26 лв в Емаг, защото най-евтините, които аз намерих на Памперс в Емаг излизат за 0,31 лв на брой? Никога не сме намирали тази марка на толкова ниска цена.
Аз ще се върна на темата на цените по-горе. Понеже минах през Лили и Дм, реших да сметна колко идват техните на бройка, защото някои казваха, че са по-евтини.
ДМ най-големия пакет - 0.28 лв
Лидл най-големия пакет - 0.26 лв
Аз Памперс от Емаг ги взех 0.26 лв бройката (около 200 бр в кашон). Говорим за размер 3. От по-малките размери е неизгодно в такива количества. Но за 3-ка напълно си заслужава. 2-ка бях взема също голям кашон (около 2 бр), но само един и накрая малко със зор ги изхабих. Ако имате мазе, таван, склад и видите на промоция 3-ка и 4-ка - взимайте смело. Доста време се ползват.

Бяха на Черен петък. 3-ката бяха 55 лв кашон (208 бр). Взехме 3 кашона. Имаме къде да ги складираме, но пък не исках да вземе да ми остане 3-ка. От 4-ката взехме малко повече, защото те се ползват до година и нещо даже (зависи си и от детето и кг, де). Цените, които цитирах на Лидл и ДМ са без да са в промоция. Ако пуснат намаления, да, вече ще дойдат на много по-ниска цена, но пък за мен Памперс са си най-добрите и цена от 0.26 лв е супер. На ДМ са ми едни тънки и не смеех да я оставя с тях да спи цяла нощ.
Добавила съм си памперсите в любими и ще чакам, ако пак пуснат такова намаление, но ме съмнява. Цените са такива май само на Черен петък.
Имаше и от мокрите кърпички на Памперс Фреш Клийн. Те бяха 12х52 за 23 лв.
Просто ги следете. Другаде не съм намирала толкова евтино памперси и мокри кърпи на Памперс. Аз се надявам да ни изкарат заредените кашони до другия Черен петък, че взехме доста 😀

# 726
  • Варна
Аз също не съм ползвала изобщо повивалника. За нас беше излишна покупка. Детето като започне да шава никак не е удобно да е върху скрина. Отделно аз така и не свикнах с такива гумено шумолящи неща, каквито са и  водоустойчивите чаршафи за матрак, които имат някакво гумирано покритие от вътрешната страна. Ужасно досаден звук издаваше и така и не ги ползвахме. Смяната на памперса го правихме на леглото върху тези еднократни чаршафчета и си беше доста удобно. Не помня да е имало опикаване на леглото. А в случая при мен беше лятно бебе и често го оставях и по дупе да му диша кожата преди да му нахлузя следващия памперс. Така че на леглото си беше най - удобно.

# 727
  • до най-прекрасния мъж
Няма как да опикае леглото, нали се слага еднократна постелка отдолу. Те са непромокаеми и си попиват отлично, ако стане инцидент. Бебетата по принцип чишкат, като им свалиш памперса, защото им става хладно. При момичетата няма проблем, те не могат да направят такава струйка като при момчетата и всичко си отива върху постелката. Няма да забравя още първите дни опика и оака баща си след баня. Много се смяхме тогава. Нормално си е за малко бебе, те не могат изобщо да контролират процеса.
Три години ползвам протектор на леглото, никога не ми е шумолял, нито еднократните постелки. Детето ми спи върху такава през деня, защото вече е без дневен памперс, но се случва да се начишка. Моята така се мяташе, като й сменям памперса, че беше абсурд да я сложа на скрина отгоре. А и още една ненужна вещ вкъщи, която да се чудя къде да прибирам. Най-лесно става да седнеш срещу бебето и да му смениш памперса. Като пораснат и стоят стабилно, може и прави да се сменят.

# 728
  • София
Дези не те ли боли кръста при смяна на памперси на легло. При мен имат съмнения за протрузия на прешлените на кръста и мислим да вземем скрин, на който да сменяме памперси и преобличане. Аз и сега имам болки, а съм още в 6ти месец. Другото, което ме притеснява е при смяна на памперса дали няма да опикае леглото, макар че чакаме момиче 😀 Не че имаме много място за скрина, но ще намерим къде да го сложим.

За къпането някой има ли препоръка за изцяло сгъваема вана със стойка. Банята ни е малка и ми се иска да я сгъвам и прибирам. За сега само на Stoke намирам, но цената и е височка, а четох и мнения на хора, на които не им е допаднала.

Аз също съм в търсене. Има милион сгъваеми, включително moni/Cangaroo по-евтини. Виж в emag има цели комплекти сгъваема с канче за поливане и стойка. Много са компактни. Но ми прави впечатление, че вътрешните им размери не са голями. Карам по спомен например 62 см дължина на 30 широчина. То бебето се ражда около 52 см. Аз съм с първо бебе и не съм спец, но си мисля няма ли бързо да трябва да я сменям?!
Гледам и Stokke, тя е по-голяма, има и XXL размер.
Стойките според мен се ползват малко, защото детето става вече по-тежко и активно и не знам до колко ще е удобно и безопасно. Мамите да кажат до кога са ползвали стойка, ще е полезно.
И цените и на stokke и на другите сгъваеми е около 170 лв, само заради стойката, така че си е до коя повече ти допада, не е много евтино, за съжаление.

# 729
  • до най-прекрасния мъж
Стойка ползвахме до малко след годинката и то под надзор. След това започна да се опитва да става права във ваничката и започнах да я къпя права под душа. Била е към 1.3-1.4 г някъде. Но след годинката едва я удържахме с баща й във ваната да я окъпя. 62 см е малка вана. Имахме подарена такава, ползвахме я първите пет-шест месеца, после си минахме на голямата със стойката. Много по-удобно беше, но първите месеци нямахме вариант да топлим банята и я къпехме в спалнята, за целта малката вана беше по-удобна.

# 730
Може да звучи малко смешно, но във тик ток ми излязоха клипчета от Lidl в други страни, че е имало baby week. Загледах се и видях, че има доста полезни неща повивал ок, чувалчета за сън, аспиратор и тн. В брошурите тук не ми излиза друго освен бодита. Знаете ли дали ще има и тук, тъй като ппц не пазарувам там и въобще не съм запозната какво точно предлагат и кога, но виждам че доста мами пазаруват от там.

# 731
  • София
Едва ли. Не съм срещала досега.

# 732
Чувалчета за сън май съм виждала. Аз не се заглеждам много по нехранителните неща на Лидл, та не мога да кажа с точност за другите неща.

# 733
  • София
Чувалчета за сън срещнах миналата седмица, имаше само някакъв размер 70/100см. Беше 2.5 тог.

# 734
Преди няколко седмици бяха пуснали в Lidl бодита и чувалчета за спане. Мисля, че в същата седмица бяха пуснали и пижами за бременни. Иначе и термометър тип залъгалка имаше. Половинката беше взел бодита и пижама за мен.

Общи условия

Активация на акаунт