Как тренирам -28

• 21 713
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
За подуването - храните с фибри издуват също. Аз се опитвам да пия редовно пре и пробиотици. Особено сега зимата са подходящи ферментирали храни.

Сутрин и на мен не ми се хапват основно овесени ядки, затова редувам с кисело мляко БДС. Пия и един протеин към него, другият вариант е да се разбърка вътре. Опция, ако се търси въглехидратна закуска, оризов грис, овкусен с какао и протеин - става като кремче.

# 211
  • Бургас/Пз
От месец пия Beef isolate и определено бих казала, че е по-добре от всички други суроватъчни протеини, които съм пила досега. Скир и извара при мен не правят проблем, но протеин и барчета, веднага ми се отразяват.

# 212
Нона, много вероятно да е заради подсладителите. Аз преди време си бях взела аминокиселини с разни изкуствени подсладители (не си спомням какви точно) и след тях ставах като бременна в шестия месец, чак започваше да ме боли и го усещах супер напрегнат корема.  

За закуска бих предложила пълнозърнести тортили с пилешко/пуешко/сьомга/скариди, котидж сирене, разни зеленийки като спанак и рукола, може и малко киноа. За такъв тип закуска си правя и домашна майонеза със сварени яйца и слагам по мъничко. Супер вариант за замаскиране на яйцата. 😄

# 213
Аз уж не се издувам от изолата на Biotech, също и от аминокиселините на Xtend не се, но и аз се стремя да приемам пробиотик през повечето време.

Подкрепям идеята за закуска от Зоя - аз си правя протеинова тортила (от Фантастико е), намазана с разядка от авокадо, варено яйце и крема сирене, слагам си пилешко/пуешко и слайс кашкавал отгоре и на айрфрайър за 3-4 мин. става супер. Simple Smile

# 214
  • София
От месец пия Beef isolate и определено бих казала, че е по-добре от всички други суроватъчни протеини, които съм пила досега. Скир и извара при мен не правят проблем, но протеин и барчета, веднага ми се отразяват.

!!! Това. И аз съм на телешки изолат след лутане с грахови протеини, някакви бобове и прочие. Много съм доволна. Нонче, най-лесно ще е да си пуснеш някакъв тест за непоносимост към храни. Не е чак толкова скъп, но ще си решиш проблемите бързо и качествено.

# 215
При мен постите решават проблема с подуването! Винаги след като свършат започвам да се чувствам като пълнена пуйка с извинение, не знам от месото ли, яйцата ли..млечните ли..

# 216
Здравейте, момичета. Аз снощи се разписах с горна част, направих и две за горна част на гърдите(отдавна не бях правила), че пак са ми изкочили кокалите.

Заради моите дилеми с подуването на корема съм решила да спра поне за седмица овесените ядки, да видя дали ще има промяна. Според Вас този период достатъчен ли е? Иначе спрях и животинския протеин и пия растителен със стевия, но пак се издувам.Затова реших да спра и овесените ядки, днес ми е втори ден.

Обаче ми е много трудно с измислянето на закуската и следобедната междинка. Направо незнам, то само яйца ям.
СКир и извара трябва, но и от тях мисля, че се издувам, но ще пробвам и така да видим.

Клина реших да го върна, казах си, че щом му се чудя значи не е моя.

п.п.По време на МЦ, първите два дни в повечето случаи не успявам да тренирам, затова премествам тренировките.

Аз съм също с много чувствителен стомах и се подувам дори от стевията, внимавай с подсладителите. Подувам се и ми се получават газове дори от черен шоколад, да не говоря за цитрусови плодове и т.н

Исках да попитам - някоя от вас приема ли  Creatine като добавка?

# 217
Креатинът е от най-добре проучените добавки. За мен има логика в приемането му, ако се тренира тежко, ама наистина интензивно. За стандартни тренировки вкъщи или в зала, не виждам смисъл. Може да се качи леко тегло дори.

Той доста подува корема. В началото се приема по-висока доза, после с времето се намалява. Но като цяло има ефект, ако се пие дългосрочно, а не тук-там по някоя доза за разкош.

# 218
Пете, със сигурност трябва да предприема нещо. Или на гастро или някакъв тест сама да си пусна. Ще видим след Нова година, ще трябва да се размърдам.
Някой спомена пробиотик, приемах известно време не ми помогна и ензими същи, никакъв ефект.
Ашванга пия , дават я за доста неща.

Ани, на коя марка телешки заложи? Аз вчера поръчах от Iherb, растителен със стевия, дано ми хареса.

mamaLina, креатин никога не съм пила, мъжът ми приема. Ти с каква цел искаш да го приемаш?
Иначе аз приемам само глутамин и магнезий в частност свързани с тренировките.

Довечера ми е ден за глутеус. След това отиваме на суши бар, че имаме любител с повод Simple Smile Така, че ще ям суши или някаква купичка с разни сурови риби и бобови, незнам.
А в събота ако не ми мине котка път отивам да пробвам стречинга в залата Simple Smile

# 219
Чета, че е много хубаво за жените, които наближават или са в менопауза по принцип, за памет, за концентрация и т.н, а и разни трениращи непрекъснато го хвалят. Моят син миналата година /на 19/ си купи една опаковка, пи го уж по упътване за няколко месеца, прекъсна лятото за 1-2 месеца, и септември на общите изследвания изпаднахме в ужас , защото чернодробните му показатели бяха 13-пъти по-високи от нормата!Да, 13 пъти, не е правописна грешка, при две повторения на показателите! Все едно че беше с рак на черния дроб, за такива стойности ви говоря! Спря го, прави диета за 7 дни и после всичко влезе в норма! Направо се същисахме и при положение, че се кълне, че не приема нищо друго, го отдадохме на тази добавка, като джи-пито му забрани да пие каквото и да е! Те са вманиачени да правят мускули и вдигат много големи тежести в залата, не знам какво беше това чудо, добре че го хванахме в началото. Сега всичките му изследвания са ок, разбира се, но имам опаковката отворена в нас и се чудя дали да не почна да я пия аз, или да я изхвърля. На известна марка е, не е боклук...Затова питам, въпреки че съм против и смятам, че нямам нужда. И аз пия единствено протеини и глутамин+магнезий, във връзка със спорта.

# 220
  • Бургас/Пз
При мен постите решават проблема с подуването! Винаги след като свършат започвам да се чувствам като пълнена пуйка с извинение, не знам от месото ли, яйцата ли..млечните ли..
Аз пък съм точно обратното. Два пъти съм се опитвала да постя и двата пъти ужасни последици с корема. Може би защото съм свикнала като цяло да хапвам по големи количества и затова хич не ми се отразяваха добре.

# 221
Мамалина, тук няма как някойда ти каже Да или Не. Ако прецениш, пробвай и виж как ще ти се отрази. На мен ми е странна такава чернодробна реакция от креатин, но е важно, че сте я хванали навреме и сега всичко е наред.

За съжаление в залата редовно виждам много млади мъже, които вече ползват препрати и то редовно. Те са супер масови и супер достъпни. Първо на тази възраст имат естествен тестостерон, който се увеличава със силови тренировки. Но те са нетърпеливи и искат много бързи резултати "с помощ" и почват. Тестостероновите препарати подтискат производството на собствен тестостерон и при спирането им, това ще доведе до проблем докато се възстанови собствената секреция.
Също така тези добавки покачват нивото на избухливост и реактивност, което пък може да доведе до проблеми в социалното общуване.

Стискам палци момчето ти да бъде добре информирано и да стои настрана от тези препарати. Има един интересен подкаст за бодибилдинг - Абнормал, там има доста дискусии по темата.

# 222
Чета, че е много хубаво за жените, които наближават или са в менопауза по принцип, за памет, за концентрация и т.н, а и разни трениращи непрекъснато го хвалят. Моят син миналата година /на 19/ си купи една опаковка, пи го уж по упътване за няколко месеца, прекъсна лятото за 1-2 месеца, и септември на общите изследвания изпаднахме в ужас , защото чернодробните му показатели бяха 13-пъти по-високи от нормата!Да, 13 пъти, не е правописна грешка, при две повторения на показателите! Все едно че беше с рак на черния дроб, за такива стойности ви говоря! Спря го, прави диета за 7 дни и после всичко влезе в норма! Направо се същисахме и при положение, че се кълне, че не приема нищо друго, го отдадохме на тази добавка, като джи-пито му забрани да пие каквото и да е! Те са вманиачени да правят мускули и вдигат много големи тежести в залата, не знам какво беше това чудо, добре че го хванахме в началото. Сега всичките му изследвания са ок, разбира се, но имам опаковката отворена в нас и се чудя дали да не почна да я пия аз, или да я изхвърля. На известна марка е, не е боклук...Затова питам, въпреки че съм против и смятам, че нямам нужда. И аз пия единствено протеини и глутамин+магнезий, във връзка със спорта.
За коя добавка говорите ?

# 223
Аз за това спрях зеленчуците. От тях ми се подуваше корема, особено от зелеви - карфиол, броколи и подобни. От млечни пък ми къркорят червата и ми се разваля режима в 00 и отива в едната или другата крайност, ако прекаля с количествата и под това говоря за не някакви големи порции. Може би до около 50гр макс на ден толерирам.

# 224
За коя добавка говорите ?

Точно това имаме: https://shop.biotechusa.com/products/100-micronized-creatine-monohydrate-300-g

Общи условия

Активация на акаунт