Как тренирам -28

• 21 014
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • sofia
Бавничко е по моя метод, да. Ще го поразпитам утре по темата. ☺ Със загрявка и разтягане накрая си стават 90 мин. Да не говорим за пътека, ако добавя 😂. Ходя пеша и обратно до фитнеса иначе.

# 616
Тоя пост за упражненията за дупе ми припомни как преди години една мацка ,моя приятелка беше родила две деца ,едно след друго ,животът и беше тежък и беше качила доста кг. и  аз на 27 -перфектно тяло ,нямам целулит ,бедъра до сливиците ,корема -плочки ,58кг на 174 см ...и тя ми се оплаква ,че е дебела и иска да отслабне и аз и викам -лягаш ,вдигаш си краката нагоре ,отваряш странично и затваряш -50 пъти на ден ,аз нали само това правех и бях убедена ,че така се прави перфектното тяло ....😭😂😂
Напомпено дупе се кове  с протеин, тяги ,хиптръстове,бг клек  ,изолиращи и пилатес . .Ако ще е с пилатес само трябва да е бая хард кор.
No_frame bitch, Ок, признавам, че моето си е напомпано, откакто се помня Joy Казвала са ми, че имам африканско дупе и дори са обърквали силуета на такава жена с моя.

ММ изрично ме е помолил да не го увеличавам повече, а само да го стягам и да му пазя хармоничната обла форма. Няма да качвам снимки, но в тази поза изглежда нещо подобно

Но моето дупе не е само мускули, а и си има много мазнини, които го правят мекичко и затова трябва редовно стягане, просто тип фигура. Наскоро ММ се шегуваше, че ако някой ме рисува, може да сложи четири отсечки за ръце и крака и четири кръга за дупе и бюст и е готов.

Скрит текст:
Точно заради него и бюста, който дамите с D, E, F биха намерили за малък, но на фона на останалата ми слабост се откроява, в комбинация с тънката ми талия трудно си намирам дрехи. Късите поли например масово не ми покриват дупето изобщо. Наскоро попаднах на един модел, където отдолу има подпола, която има ластик под дупето, еми този ластик ми прерязваше дупето просто, а уж в кръста и в ханша си ми беше точно.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 17:56 от Telesilla

# 617
Бавничко е по моя метод, да. Ще го поразпитам утре по темата. ☺ Със загрявка и разтягане накрая си стават 90 мин. Да не говорим за пътека, ако добавя 😂. Ходя пеша и обратно до фитнеса иначе.
За мен 90 минути си е ок като продължителност, но включвам и кардиото в това време.
Аз избирам дали кръгова, дали не според положението във фитнеса. Ако има много хора и тръгна да правя кръгова, която включва машини, има опасност да осъмна, защото се чака много, мускулът "изстива" и не е много ефективно.
Ако ходя сутрин, загрявам точно няколко минути и то динамично - подскоци, въже и т.н. Не седя по 15 минути на пътека или стълби. Ако ходя през деня или вечер не загрявам, само раздвижвам малко кръста и това е.

# 618
Аз не съм фен на кръговите тренировки. Когато искам да спестя време просто комбинирам упражнения в супер серии. Така избягвам недостатъците, които Like_Smoke изброи и мога да се фокусирам по-добре върху определена мускулна група.

# 619
Е, да, разбира се, че ако се налага да чакаш за машини, кръговата тренировка е напълно неподходяща, губи се смисълът и ползата. Аз обаче тренирам сама, най-много и ММ да е с мен. Предварително подготвям "станциите" и няма никаква опасност от проточване на почивките (освен ако не ми излиза душата и имам нужда от някоя секунда повече Joy).

Въобще тренировките в суперсерии и кръгове са чудесно решение за хората, които се надпреварват с времето. Аз съм така, защото тренирам преди работа и имам точно лимитирано време за спорт.
Класически тренировки също правя, разбира се, но и там почивките са под една минута. Така е във всички програми на Карълайн Гирван, с която тренирам почти 4 години.

# 620
Аз почивам докато ми се успокои сърдечния ритъм. Не засичам време.
Кръгови тренировки не мога да правя, освен нещо с гири/лост + една машина. Прекалено навалица е за такива просто.

# 621
  • София
За глутеус мост съм съгласна, но не мога да твърдя същото за хип тръст. За мен това е най-доброто упражнение на света за дупе, наред с още няколко, но това ми е фаворит.

Разместили са много кофти залата ни и още от петък се опитвам да свикна, ама уви. Недоволствам си, ама без ефект. Не съм и единствената де, ама кел файда.

От днес съм на ротация, няма друг начин за ефективно и трайно сваляне на мазнинки. До вчера държах един и същ въглехидрат, но е време за малко промяна.

Другото, което започнах да правя, е да снимам с какво се храня. Ей така за себе си. Остават си в телефона. Това го чух като съвет от една млада дама, която качва влогове в ютюб и това беше един от съветите, за да сме сигурни, че не нарушаваме режима си. Някой ще каже, че това е крайно, но мое мнение е, че ако човек не е краен в целите си, каквито и да са те, няма да успее. Трябва да си обсебен. А и се възползвам докато съм млада, без деца... ще си се насладя на хобито на макс 😊

Още нещо и си тръгвам... онзи ден в кауфланд мъжът ми зор та зор за протеинов Сладолед да купим - цената 12-13лв за една малка кофичка, вътре сухо мляко, малтодекстрин и куп екстри. Та днес правих от моя Сладолед с кокосово мляко и протеин и стана вълшебен. Който не е пробвал, предизвиквам ви ✌🏻

# 622
  • София
И аз обичам кръговите тренировки - не ми писва, енергична съм и мускулите си почиват, когато натоварвам другата група.
За дупе не знам при мен дали помага фитнеса - усещам го здраво, което ми е цел, но дали е станало по-хубаво не мога да преценя. В горната част разликата от преди и след силови е много видима, което страшно ме кефи.

# 623
Не харесвам кръговите тренировки и тренировки за цяло тяло, просто не са моите. Работя си стандартно всяко упражнение по 4 серии, за Горна част по 3 серии.
Хм, подсетихте не, че навремето съм си мислела, че имам хубав бразилски задник 😅
Далеч съм била от истината, да беше голям и до там.
Като цяло никога през живота си не съм била в по- добра форма. Жалко само, че късно започнах с тренировките.

# 624
Harpalike, аз също правя силови тренировки за горна част, радвам си се на постигнатите резултати и мисля, че на някои уреди мога да подобря още Grinning

При краката и дупето никакви мускули не искам да качвам и оформям. Колкото мога, стягам, каквото има там и дотам Grinning Да отбележа обаче, че тренировките вкъщи ги правя почти всеки ден, а тези във фитнеса един-два пъти в седмицата, максимум три пъти, а се случва и да прескоча.

Но аз май и не влизам в графата на най-зарибените по фитнес, които се стремят да постигнат изваяни тела според фитнес стандартите, където едва ли не всичко е само стегнат мускул и няма почти никакви мазнини.

Да спомена, само че ММ е доста трениран и як. Но той не е като мен с фини кости, внимава много какво яде и тренира доста по-сериозно. Не с две ръце, а с два крака не мога да го бия на канадска Joy

# 625
Късно? Ти пък нищо не каза, аз започнах късно Sweat Smile

Днес пак беше фраш. За пореден път от началото на месеца всички съблекални заети, което не се беше случвало до декември никога. От януари, начарото на седмицата е ужас.

# 626
Петенце,би ли написала каква ротация правиш?Благодаря предварително!

# 627
Петенце, успех с въртенето, нули ще правиш ли?
аз ограничих калориите и вкарах малко повече ред в храненето, но не мога да се насиля да вкарвам макроси в апп, мързиии меееее. Айде, вече да идва по-топло и слънчево време - на мен то ми действа безотказно на мотивацията.

Отчитам понеделник и вторник сплит горна и долна част плюс кардио. Днес съм на обучение вечерта, така че ще пропусна. Остава ми да тренирам четвъртък и петък, че уикенда пътувам. Така че тази седмица ще съм на 4 тренировки, но здраве да е.

# 628
  • София
Това с макросите един път се пробвах, ей така да знам, че съм се опитала - тц. Беше ми изчислило, че трябва да ям някакви нереални съотношения въгл-протеин-мазнини. Щях да стана поне 90кг, ако го следвах 😆

Не, нули не правя отдавна, правя си тридневна ротация в момента, като аз въртя само ориза. Закуската ми е една и съща всеки ден като грамаж, но ориза ми в сурово състояние е 60-80-100 като ротацията ми е независима спрямо сплита. Тоест може да тренирам крака на 60, може и на 100. Винаги съм хапвала малко, 100гр суров ми е абсолютния максимум.

Запазвам си мръсното хранене веднъж на две седмици.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 15:12 от Петенце

# 629
Петенце,
Тази ротация за какво я правиш? За сваляне на тегло ли? От дези, знам че има и ден с нула въглехидрат. Как ти се отразява и какво забелязваш като промени от ротацията?

Общи условия

Активация на акаунт