Как тренирам -28

• 21 018
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Да, аз бих ти дал 10кг надолу.

Иначе за бълка си е напълно окей да качваш и мазнини, които да ги чистиш после с к.дефицит и кардио. Не съм фен на прекаленото изчистване, между 15-20% мазнини се чувствам чудесно, по-надолу ми пада силата.

На мен лично за стави много ми помогнаха Омега 3 капсулите (тройна-четворна доза на препоръчваните количества) и от време на вземе вземам добавки с хрущял от акула. Има и един охлаждащ гел с арника/конски кестен, който е добър за след тренировка.

# 601
10 кг? стигна ли 60 кг най-много спирам да свалям, не се харесвам по-надолу от тези, мерси все пак Grinning

Пия колаген - редувам на прах, на капсули и течен; още не мога да реша в кой му вид ми харесва най-много, ще включа и Омега 3, мерси за препоръката.

# 602
Nevermoresleep, няма спор тук. Който е новак търси, чете и се информира преди да прави експерименти с организма си. Сериозните фитнес източници никога няма да подведат, а когато има конфликт между два материала, се издирват проучвания или мнения на експерти по темата.

Pur_joy, има калорийни калкулатори в нета, ако знаеш точните съставки и грамажа, може да ти сметнат ориентировъчно макронутриентите като протеин, въглехидрат и мазнини. Има разлика от баница до баница и от сирене до сирене Simple Smile
Аз съм нуб, от 7 месеца тренирам, преди това бях ексклузивно седяща на стол. Чета и се информирам, но това е процес. Освен това нямам навик да се доверявам на сляпо на всякакви специалисти, а и не всички с претенции за сериозен фитнес източник са такъв. Има много плява да се отсява. 

Аз от една друга тема откраднах идеята да карам ChatGPT да ми смята композицията на храната. Само му пиша вида и грамажа на ястието и ми смята всичко. Сега колко е точен, нямам идея, но надали аз ще си го сметна по-точно, освен че нямам нерви да смятам.
Тествам го да проверявам колко протеин консумирам. Гоня мнимум 100гр дневно, но май повече трябва. Трудно ми е обаче да ги докарвам дори с увеличената храна и допълнителния колаген на прах който взимам.

# 603
Nevermoresleep, изобщо не мога да се нарека злояд, ама набавянето на протеина и на мен ми идва зор. Аз лично много огладнявам след бягане, така че може да пробваш да вкарваш едни 20-30 минути на пътечка със среден интензитет просто за стимулиране на метаболизъм/апетит. Аз го правя главно уикендите, защото през седмицата тренирам вечер и след едно по-продължително или интензивно кардиото ми се приспива по-късно, отколкото трябва.

# 604
След тренировка винаги съм гладна и тогава ям основното за деня - там няма драма, но през самия ден не ми върви храната.

# 605
  • София
На мен бягането никак не ми отваря апетита, но все пак тичам на дълги разстояния от не малко време. След силова непосредствено също не мога да кажа, че ми се яде, но няколко часа и след това на другия ден, определено се храня по-стабилно, отколкото след тичане.

# 606
Днес си направих обичайната тренировка, на която едно от упражненията е горен скрипец с широк захват - 3 серии 8 x 35 кг. Сравнително леко ми е вече и мисля скоро да мина на 3 серии 10 х 35 кг, а след това да се прехвърля на 3 серии 6 х 40 кг.

Целта ми с този уред всъщност е да стигна 45 килограма и да пробвам да вдигна собствените си килограми на лост.

Оказа се също, че едно от другите упражнения, които редовно си правя, то е с пек дек машина, било за гърди Joy Циците ли ми пречат да си видя гръдните мускули или гръдните ми мускули са все още само мускулчета, не знам, но ефект от него не забелязвам. А наистина си мислех до днес, че е само за ръце.

# 607
Telesilla, добра ли ти е формата на изпълнение на упражнението? При правилно изпълнение се усеща мускула, който работи. Освен това ако караш с едни и същи килограми, мускула ще порасне до някъде и после ще спре, защото съпротивлението вече не му е достатъчно.

# 608
Telesilla, добра ли ти е формата на изпълнение на упражнението? При правилно изпълнение се усеща мускула, който работи. Освен това ако караш с едни и същи килограми, мускула ще порасне до някъде и после ще спре, защото съпротивлението вече не му е достатъчно.
Като съм по потник, отгоре над свивките към раменете си имам изразени мускули всъщност. Но тях не ги броих за гръдни мускули, защото си мислех си, че гръдните мускули са под гърдите. Сега, като се разрових повече и прочетох, мисля, че би трябвало да е ето този мускул, pectoralis minor, макар че не съм съвсем сигурна, защото при мен май са разположени по-встрани.

Честно, но тези мускули по никакъв начин не ги свързвах с гръдни. В същото време си мисля, че точно те би трябвало да са, защото като правя същото движение, усещам напрежение там особено сега, след тренировката.

По в детайли съм запозната с всички мускули на дупето да си призная и как се тренират и по-малките за хубава форма.

# 609
И аз имам коментирания кантар - много съм доволна!С ай фон съм, но съпругът ми е със Самсунг и няма проб да го свърже.
Цитат
По в детайли съм запозната с всички мускули на дупето да си призная и как се тренират и по-малките за хубава форма.

Дай малко повече инфо де. Smile

# 610
И аз имам коментирания кантар - много съм доволна!С ай фон съм, но съпругът ми е със Самсунг и няма проб да го свърже.
Цитат

Дай малко повече инфо де. Smile
Давам веднага Grinning

Тренировките ми за дупе ги правя вкъщи, защото са повече тип пилатес и мисля, че са много популярни.

1. Легнала по гръб със свити колена повдигам нагоре дупето и правя нещо като гладък мост. Целта е да се получи наистина гладко отгоре, тоест коремът не трябва да е избутан нагоре, а да е гладък, което всъщност е по-трудно. Ако упражнението се стори твърде лесно, може да се добави някаква тежест, която да се пада върху предните тазови кости. Не знам дали станах ясна.

2. Горното упражнение обаче не помага за обло дупе, защото страничните мускули не се стягат. Затова при следващото упражнение позата е страничен лег с изпънати крака. Горният крак се повдига и завърта, така че пръстите да сочат нагоре, а петата надолу, кракът не е в шпиц.

3. Третото упражнение е на колене, като краката се редуват да се повдигат към тавана, без да се губят 90-те градуса в коляното.

Забравих да спомена, че при първите две упражнение изключително важно е задържането на позата. Второто завъртащо упражнение е това, което мисля, че много пропускат, защото по-малките мускули са свързани именно с баланса и се тренират с подобни странични въртеливи движения, доколкото съм запозната.

Вкъщи иначе правя и други общи стягащи упражнения за мускулатурата като планк и седене без стол Grinning

Да добавя и, че от днес пия колаген.

# 611
Тоя пост за упражненията за дупе ми припомни как преди години една мацка ,моя приятелка беше родила две деца ,едно след друго ,животът и беше тежък и беше качила доста кг. и  аз на 27 -перфектно тяло ,нямам целулит ,бедъра до сливиците ,корема -плочки ,58кг на 174 см ...и тя ми се оплаква ,че е дебела и иска да отслабне и аз и викам -лягаш ,вдигаш си краката нагоре ,отваряш странично и затваряш -50 пъти на ден ,аз нали само това правех и бях убедена ,че така се прави перфектното тяло ....😭😂😂
Напомпено дупе се кове  с протеин, тяги ,хиптръстове,бг клек  ,изолиращи и пилатес . .Ако ще е с пилатес само трябва да е бая хард кор.

# 612
  • sofia
Момичета здравейте,

Да ви питам относно сериите - моят треньор ми е казал да не минавам към следващо упражнение преди да съм направила всички серии на предходното. Но в залата забелязвам доста хора, които правят по една серия от всички, после следва втора, трета и така. Замислих се, че по този начин може би пестят време (не знам почиват ли и колко). Аз 7 упражнения с по 3-4 серии ги правя около 80 мин., което не е малко, но и аз съм новак. Не почивам повече от 1-2 мин между сериите. Абсурд е да се вместя в час.

# 613
Тоя пост за упражненията за дупе ми припомни как преди години една мацка ,моя приятелка беше родила две деца ,едно след друго ,животът и беше тежък и беше качила доста кг. и  аз на 27 -перфектно тяло ,нямам целулит ,бедъра до сливиците ,корема -плочки ,58кг на 174 см ...и тя ми се оплаква ,че е дебела и иска да отслабне и аз и викам -лягаш ,вдигаш си краката нагоре ,отваряш странично и затваряш -50 пъти на ден ,аз нали само това правех и бях убедена ,че така се прави перфектното тяло ....😭😂😂
Напомпено дупе се кове  с протеин, тяги ,хиптръстове,бг клек  ,изолиращи и пилатес . .Ако ще е с пилатес само трябва да е бая хард кор.
Да си дойдем на думата.... с глутеус мост може да се раздвижиш и да увеличиш кръвообръщението в зоната на бедрата и седалището, но да постигнеш реално увеличение на обем и стягане, мнооооого трудно. С което не отричам пилатес и йога, не ме разбирайте погрешно. Йога практикувам дълги години, тя изгражда чудесна стамина и има още един куп ползи.

Трутру, различни методики са. Можеш да правиш цялата серия и да преминаваш на следващо упражнние. Може да правиш кръгче между няколко. Ако правя второто, гледам тежестта наистина да натоварва.

# 614
truetrue, няма един-единствен правилен подход във фитнеса. Към момента по някаква причина твоят треньор така е преценил за теб.
Много хора обичат кръговите тренировки (това, което описваш), защото спестяват време, дават възможност да се тренира по-интензивно, а в същото време отделните мускули почиват достатъчно.
Аз много харесвам кръговите тренировки, дори в момента тренирам по програма, изградена само от такива.
Кръг от 7 упражнения се повтаря три пъти, накрая има 2 минути финишър и цялата тренировка е 46-48 минути. Със загряването и стречинга отивам на макс. 65 минути.

Спомням си, че когато тренирах в зала по "класическия метод", губех страшно много време. Отдавна не съм почивала цяла минута между сериите Blush

Общи условия

Активация на акаунт