Как тренирам -28

• 20 974
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
В залата, която тренирам има няколко жени, които се готвят за състезания, взимат препарати. Дори в категория бикини фитнес, а да не говорим за уелнес и женска физика. В момента има едно момиче - в основен период беше до скоро и сега почва да чисти, ами мноооого е мощна. И на инжекции. Много уважавам труда на бодибилдърите и дисциплината им с храната, но не е моето. При жените препаратите и ниските телесни мазнини дават много кофти отражение на лицата.

И за мен показаната мацка не е натурална. Но, хайде, при нея е бизнес. Но ако тренираш за здраве и да си във форма, такива надълбани релефи не са нужни.

# 676
  • София
Страшно много я харесвам като треньор, почти 4 пълни години съм единствено с нея. За физиката и моя приятелка, сериозно трениращ магистър фармацевт, казва, че е почти 100% убедена, че не е натурална, въпреки че самата Карълайн твърди, че дори протеинови шейкове не пие. Вие как мислите?
Програмите и са топ, най-професионално направените и ефективни тренировки, които съм виждала някога.

Пак казвам - тя може да е страхотен професионалист. А това с протеина е даже смешно...

# 677

Даже ще ви покажа снимки, които са супер очевидни. Дразня се на такива, защото точно това им продава тренировките. Може да показва супер тренировки, но съм убедена, че нито един клиент не изглежда като нея. Просто това продава.
Скрит текст:

Аз нямам претенции да разбирам много, но и моето нетренирано око може да забележи, че са взимани стимуланти за изграждане на такъв мускул. Както казах, ако някой не работи целенасочено за създаването на такива и не е професионалист, не може да направи.

В тубата от време на време гледам една мадама бодибилдър, живее в България иначе е холандка ако не се лъжа. Ами за първи път като попаднах на нея, се зачудих дали не е транс та се наложи да прегледам старите й видеа, за да се уверя, че е жена. Нито глас женски, нито лице съвсем женско.

# 678
  • София
Ами, ако трябва да съм напълно искрена, а аз нямам какво и от кого да крия, застанала съм зад името си в този форум отдавна Laughing Аз също преди години имаше няколко  месеца, в които пробвах нещо леко орално, но не искам да влизам в тази тема, защото са забранени субстанции и може да не приключи добре темата. Та исках да кажа знам как аз изглеждах тогава, та затова съм смела в изказванията си. Исках да видя как мога да изгледам в топ, топ форма. Е, видях и това ми беше.

Ще ви прикача по една снимка за сравнение и изводите оставям на вас.

Скрит текст:

Скрит текст:

Ииии сега Simple Smile

Скрит текст:

Тази е от лятото, като цяло не е невъзможно, но държа нисък % мазнини и оттам идва илюзията за 'големи мускули'

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 22:12 от Петенце

# 679
В тубата от време на време гледам една мадама бодибилдър, живее в България иначе е холандка ако не се лъжа. Ами за първи път като попаднах на нея, се зачудих дали не е транс та се наложи да прегледам старите й видеа, за да се уверя, че е жена. Нито глас женски, нито лице съвсем женско.

И аз бях смаяна, когато за първи път гледах видео на Валерия Корд. Десет минути гледах и не можех да реша истинска жена ли е, или е родена мъж. Ами жена се оказа, но жена, платила огромна цена за формата, която иска…

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 22:36 от Vetrena

# 680
Иска ми се да се спре с тази изродщина и естетичността да се върне пак на мода.

# 681
  • София
Извинявай, ама това няма нищо общо с мода. За някои хора сигурно е мода, за мен никога не е било и мисля, че си и личи.. културистките също не мисля, че го правят за модата.

# 682
  • София
Пете, сега си супер релефна! Повече ми харесваш сега.

# 683
Нищо от тези субстанции не е здравословно и като всяка добра идея - бодибилдинга, се изражда в нещо друго и не добро. Мислех, че е разпространено основно сред мъжете, но гледам и сред жените вече е доста популярно което е жалко. Заради това и социалните мрежи се изкривява и какво може да се постигне само с трениране и някои дами се плашат, че ако тренират малко по-усилено ще се превърнат в напомпани мускули.

Иначе и аз си имам вени на ръцете, но моите са в частта между китката и лакътя и си натурални Smiley

Скрит текст:

Днес успях да направя първите 4 набирания на лост с черните ластици и завърших сериите - останалите 4 набирания с лилавите. Голям зор Sweat Smile Определено петте дни седмично правят голяма разлика с преди когато ходех по-рядко.

# 684
Петенце, поздравления за резултатите! Страхотни делтоидеи - топ, топ! На мен, признавам, това ми е от любимите зони, дори май повече от глутеус, защото е доста подценявана.
Сега си много нежна и женствена, макар и по-изчистена. В първите снимки си личи обема, но пак не е прекалено. Млада си и може да си позволиш да си държиш колкото искаш ниски мазнините - в здравословни граници, де.
Аз следя криво-ляво бодибилдинг темата и някои жени състезатели включително у нас, но само от любопитство. Екатерина Върбанова ми е много миличка, но физиката й е - лелеле.

Този уикенд ще пътуваме и пропускам тренировки. Разписвам се с 4 броя тази седмица и една полу-тренировка вкъщи. Другата седмица - повече Simple Smile

# 685
Петенце, ти си истински фитнес професионалист, а коремната ти преса е уау.

Определено, ако имам въпроси, ще се допитвам до теб.

И съм напълно съгласна, че не е коректно да се рекламират фитнес тренировки, а след това да се показват тела, оформени със субстанции, защото могат да подлъжат някои, че подобни резултати са възможни само с тренировки, а други да ги сплашат със същото.

Споделям тук едно готино видео, на което попаднах. Упражненията около 7 минута мисля да ги пробвам

Във фитнеса също си набелязах два нови уреда за гръдни мускули Grinning

# 686
  • sofia
Петенце, направо ми скри шапката! Колко много труд и постоянство е това! Respect 🙌🏻
Другите снимки съм ги изпуснала.
Момичета, коите тренирате много и поддържате нисък % мазнини - как го постигате? Нали трябва да се хапва повечко за мускулна маса, а в същото време как успявате без мазнини? Сигурно въпросът е много базов, но ме простете - от скоро тренирам и ви чета 🫶🏻
(И колко % се води нисък % мазнини?)

# 687
% зависи и от това колко мускулна маса имаш. Ако имаш (или качваш) повече мускул, а не толкова мазнини от храната, нормално е % мазнини да падне. След като достигнеш целта, която си поставиш количество мазнини и мускул, вече може да минеш в режим поддръжка и това вече зависи от количеството и качеството на храната.
Колко мазнини ще качи човек зависи основно от храната и след това от нивото и вида на физическата активност.
Хапваш повече за мускулна маса когато си в режим на повишаване на мускулите, не в поддръжка.
Поправете ме ако греша, аз така разсъждавам.

# 688
Значи, навсякъде пишат, че ако някой иска да сваля мазнини, по-добре е да го направи, преди да почне да качва мускули.

Относно общия процент за мазнини - чувала съм, че жените не трябва да падат под 20%, за да поддържат цикъл, но по последни изследвания това не е точно така, защото много редовно трениращи жени нямат проблеми с цикъла и при по-нисък процент. Затова някъде като абсолютна долна граница за жените са го заковали на 8%. Но една приятелка се оказа с проблеми при около 25% мазнини и лекарите ѝ казаха да се храни повече.

Така че всичко е доста индивидуално. А и една история какъв е общият процент мазнини, а съвсем друга аджеба къде са тези мазнини складирани. Едва ли някоя дама би се оплакала от по-пищен естествен бюст например.

Друго неписано правило - където носим най-големите мазнини, там носим и потенциал за най-силни мускули.

# 689
8% е прекалено ниско за жена дългосрочно. Да не говорим какви усилия би изисквала поддръжката на такъв нисък %.  Нереалистично е за средностатистическа жена.

Общи условия

Активация на акаунт