Как тренирам -28

• 20 970
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • sofia
Благодаря ви!
На мен дори 18% ми се струва трудно достижимо, а 8% тотално нездравословно.
Аз съм 20,7% според кантара към момента. Целта ми е 20%.

# 691
Качваш малко мускул и тези 0,7% ще изчезнат.

# 692
Ами под 18 % проблемите с цикъла са гарантирани. Тогава ще го чуете и от гинеколога, който ще посетите.

# 693
Ето ви табличка с процентните мазнини при различните спортове

Забележете колко ниски са процентите при гимнастиката и боди билдинга, но това предполагам се дължи на доминиращия процент мускулна маса при тях.

Значи, аз с моите 21% процента се класифицирам за професионална баскетболистка, скиорка, плувкиня, тенесистка и гюлехвъргачка. В последното съм сигурна, че съм много добра Joy

Сериозно по темата обаче. Мисля, че това, което лекарите казват наистина важи за жени, които не тренират и на които намаленият процент мазнини се дължи на недохранване преди всичко. Не вярвам това правило с 18% да е съвсем вярно за много активно тренираща и правилно хранеща се жена. Както вече споменах, при някои и много по-високи проценти могат да се окажат критични.

# 694
  • София
Ами под 18 % проблемите с цикъла са гарантирани. Тогава ще го чуете и от гинеколога, който ще посетите.

Това е отчасти така, от друга не. Зависи как се храни.

# 695
Ето ви табличка с процентните мазнини при различните спортове

Скрит текст:

Забележете колко ниски са процентите при гимнастиката и боди билдинга, но това предполагам се дължи на доминиращия процент мускулна маса при тях.
Сравняваш професионални атлети с обикновени хора. Първите не са известни с приоритизирането на здравето и репродуктивни способности, срещу спортните успехи, медали и рекорди.
Не видях 8% никъде в тази таблица обаче.

# 696
Аз съм на 17-18% и нямам проблеми с цикъла. Репродуктивните способности не мога да коментирам, тъй като отдавна приключих с мултиплицирането на прекрасните ми гени Simple Smile

# 697
Не съм чувала професионалните атлетки да имат проблеми със забременяването, че дори се е случвало някои да забременеят, докато са в активна спортна форма. На прима виста се сещам за Наоми Осака.

Майка ми е била професионален атлет и никога не е имала проблеми с цикъла си, даже напротив. Леки бременности, бързо възстановяване след това и фигура след това все едно никога не е била бременна. Мисля, че това се дължи именно на дългите години посветени на активен спорт.

# 698
Момичета, от доста време ви следя за мотивация и най-накрая се престрашавам да се включа.
Мноого съм далече от постиженията ви, ама срам - не срам тук съм ☺

Поставила съм си за цел рекомпозиция и покачване на мускулна маса, излизам с доста висок % мазнини на моя кантар - 27% (сравнявала съм и на други, близки са стойностите). Честно казано не знам къде са ми толкова много тия мазнини - висцералните са екстра на 4%, горна част на тяло съм ок, явно всичко е в дупе и бедра.
Решила съм след някой друг месец да отида на dexa скан и VO2max просто за референция, да видя доколко са ми верни дигиталните уреди.
Харесвам се като кг и визия 58-60 на 168см, естествено още по-добре би било, ако стегна повече формите.

Винаги съм била в движение - силови, тичане, йога, редовно Каролин вкъщи (имам дъмбели доволно и пудовка) много ходене пеша, но изцяло неструктурирани тренировки, и освен раздвижване и поддържане на добри кг, друг резултат няма.
Всъщност имам скорошен резултат и се гордея със себе си, защото имах доста отпуснати ръце, след няколко месеца Каролин, неусетно се оформи мускул и почти нищо не виси като се стегна.

Последните 4-6 месеца почти нищо не правех (само бицепс и трицепс в безопасно положение), защото ми се влоши положението с 2 ДХ на врата, намалих темпото, след което имах една операция и ми забраниха всякакво натоварване на краката.
Отскоро получих зелена светлина и по двете направления, та започнах тренировки с кинезитерапевт, за да мога безопасно да изградя по-силна мускулатура в горната част и да не натоварвам прешлените. 2 пъти седмично съм с треньора, а през останалите дни ходя във фитнеса за кардио спин байк интервали, или силови - натоварвам групите които не сме засегнали с треньора.
Осъзнавам колко е важно за жена на моята възраст да запази мускулите си, знам че трябва да наблягам сериозно на протеина и отскоро целенасочено увеличих месото.
Много бързо ми се отрази тази промяна, за две седмици повече месо и значително намаляване на сладкото, 2кг (вода предполагам) изчезнаха без дори калории да следя. Много ми е трудно със сладкото - или всичко, или нищо съм, около мен просто не трябва да има нищо шоколадово.  Замествам го с протеин на прах - забърквам с кисело или прясно мляко, плодове умерено.

Та ще се включвам по-често да споделям как са тренировките и ще разчитам на съвети 🤗

# 699
Здравей, Maroonka. Добре дошла, темичката е супер и много полезна! Аз също съм новак тук, а още по-новак в спортуването и изграждането на мускули. Стартирах с 29% мазнини, 54кг/170см преди 7 месеца. Нямах никакъв мускул - пълен дроб. Вече съм на 23,2% мазнини и +3,3кг мускул и още много път за извървяване.  

Ако не взимаш, препоръчвам ти да започнеш прием на омега 3. Много помага за намаляване на възпалителните процеси в тялото.
Дописвам и да намалиш приема на омега 9 която е в големи пропорции са в растителните олиа.

# 700
Ехааа, Maroonka е в темата! Добре дошло, прекрасно момиче 😊 “Познавам” те от друга тема, в която не пиша много-много, и съм много щастлива да те видя и тук.
Карълайн наистина е страхотен треньор, особено за нас, порасналите момичета!
Пази се и споделяй редовно, моля те
😊

# 701
Не съм чувала професионалните атлетки да имат проблеми със забременяването, че дори се е случвало някои да забременеят, докато са в активна спортна форма. На прима виста се сещам за Наоми Осака.

Майка ми е била професионален атлет и никога не е имала проблеми с цикъла си, даже напротив. Леки бременности, бързо възстановяване след това и фигура след това все едно никога не е била бременна. Мисля, че това се дължи именно на дългите години посветени на активен спорт.
Съмнявам е майка ти да е забременяла на 8% мазнини, че дори на 15% Simple Smile

Няма какво да я дълбаем тази тема, никой тук не е професионален атлет и стоя зад твърдението си, че тези хора не са от най-здравите, поне не за дълго, нито тренират за здраве.

# 702
Виждала съм нейни снимки от тогава и знам с какво атлетично телосложение е била, но си права, че е безсмислено да го дъвчем това Simple Smile

Петенце може да даде по-компетентно мнение в случая, ако изобщо реши, защото според мен тя е почти профи и в момента е с много изчистена мускулна маса. Допускам, че е под 18% мазнини по релефа, който има.

А едва ли някой си мисли, че профитата тренират за здраве, но точно те са тези, които постигат някакво така да се каже съвършенство в телата, мускулатурата, движенията, постиженията, защото тези неща изискват постоянство и отдаденост, както и по-малко на брой години Smile

# 703
  • Пловдив
Как точно я мерите ширината на раменете?

# 704
Как точно я мерите ширината на раменете?
Sweat Smile

Пред огледалото с фиксиран вертикален ориентир, другия го фиксирах с линийка първо, като гледах в огледалото да е точно, отбелязах с молив и измерих. Няколко пъти повторих процедурата, за да съм сигурна в измерванията.

Но може би има и други, по-лесни начини Joy

Общи условия

Активация на акаунт