Как тренирам -28

• 20 978
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,

В момента разтварям сутрин в чаша вода от този колаген - https://bg.iherb.com/pr/vital-proteins-collagen-peptides-unflavo … 10-oz-284-g/71355

Тренирам 2-3 пъти в седмицата реформър пилатес, и вкъщи се старая да правя пилатес упражнения за по 15-20 мин в останалите дни. Отскоро започнах да ходя и 1 път в седмицата на народни танци - разтоварващо е, а и добра кардио тренировка.
За реформър пилатеса - важно е да намерите вашия инструктор, защото има много варианти на тренировка (силова, класически пилатес, кардио и т.н.). Аз съм привърженик на класическите тренировки, отразяват се много добре на стойката и тренират така нар. дълбоки мускули. Всъщност класическата форма на пилатес основно цели укрепване и заздравяване на ядрото, което е от ключово значение за здравето на гърба.

# 31
Къде са тези тренировки от 6, в коя зала ако в София?

Аз ходя на спининг от година към силовите тренировки. Нося сензор, така че знам, че не скатавам. За тази година си качих максималния пулс от 186 до 203. Почти с 20.
На мен лично ми е много приятно и усещането сред това е все едно летя.
Тренировките в моето студио започват от 6 сутринта и са по 45 минути и ми пасва супер на ежедневието.
В тяло не виждам кой знае каква промяна, но на  настроението ми действа прекрасно и затова продължавам.
След спининг буквално тече вода от мен, никога през живота си не съм се потила толкова.

# 32
  • в пералнята
Не е в София, става въпрос за Берлин.

# 33
  • sofia
Момичета, а когато искате да свалите 2-3 кг бързо, но правите само силови, какво променяте? И ако сте на дефиците, не ви ли се отразява негативно на мускулите?

# 34
И аз искам да знам отговорът на този въпрос.
Четох, гледах клипове, в които обясняват за фастовете на пълен глад. Тоест само на вода, че не се губи мускулна маса, ако са сравнително кратки 3-7 дни и не се спират тренировките. Рано ми е да пробвам дали е вярно, може би на пролет.

# 35
При мен безотказно действа драстичното орязване на въглехидратите. Но се отказах от тази практика, поради минусите, които ми носи. Примерно  - по-трудно се концентрирам, стомахът ми става нередовен.

# 36
Аз това не мога да го приложа, защото по принцип не ям въглехидрати.

# 37
Момичета, а когато искате да свалите 2-3 кг бързо, но правите само силови, какво променяте? И ако сте на дефиците, не ви ли се отразява негативно на мускулите?
Зависи е краткият отговор. Колко е стартовото тегло, какъв е хранителният режим, какви са тренировките. И разбира се какво означава "бързо".
Колкото по-малко килограми има за сваляне, толкова по-тегаво. Основно трябва да се пипне храненето, но протеинът да се държи висок. Хубаво е движението да не е само по време на тренировка, а да се вдигне целия му обем през деня - повече ходене, качване на стълби вместо асансьор и т.н. Като цяло тренировките дават индикация на тялото, че мускулите са му нужни и съответно то търси енергия другаде. Така че свалянето на килограми от мускули не става бързо при активно спортуващи - това ще стане, ако си в екстремен дефицит за дълго време.

# 38
Колко време примерно?

# 39
Пете, йогата е супер вариант. Спининга го пробвах аз няколко пъти, но не е моето нещо, идва ми прекалено интензивно, а аз не съм почитател на високоинтензивните тренировки. Предпочитам да си изляза с колелото да карам из града с по-лежерно темпо. Пилатес и пилатес реформър съм практикувала, също много ми допадат. Плуването също много ме разтоварва (душевно). Друго, което бих предложила е сауна. Да, не е физическа активност, но също е много разпускащо и има страхотен ефект върху здравословното състояние.

Вчерашната тренировка пак беше манджа с грозде, имах само 30 минути да тренирам.

- Клек (3 х 15);
- Румънска тяга (3 х 15);
- Хип тръст (3 х 15);
- Раменна преса (3 х 12);
- Раменно повдигане на дъмбели встрани от седеж (3 х 10);
- Бицепсово сгъване (3 х 12);
- Трицепс разгъване над глава (3 х 12);

Да се похваля, че от понеделник си се връщам в залата. Tada

# 40
  • София
В неделя значи отивам на йога Simple Smile Зойче, манджа е, ама пак си се раздвижила поне, не е като да си си седяла вкъщи.

Аз пък съм в онзи период и съм една подута и ужасна. Целулита как съм надула 😆 Пусках си кръв за изследвания вчера, че ми трябваше за друго, но пък исках да си видя тестостерона как върви с тия моите тренировки, но всичко ми е в норми и съм много доволна 💯

Гледам уж черния петък напред назад. Какви са тия цени? Или са изкуствено надути преди черния петък и сега уж свалят, или отдавна не съм си купувала нищо и всичко е станало адски скъпо.

# 41
Аз пък незнам в какъв период съм, но не мога се запра да ям хора, особенно вечер. Чак не мога да се търпя. Но пък мъжа ми уж каза, че не ми се виждал целулита на дупето вече. Много добре ми се отразява ниско интензивното кардио , което включих.
Обаче пък и аз се чуствам издуда, надвам се с растителния протеин да променя това.

Довечера глутеус, след това на заведение ще хапваме и пийваме Grinning
Мъжа ми се чуди, не пропуснала тренировката довечера, ами ще цепя минутата да бързам да се прибера след нея и да излизаме, била съм се вманиечавала с фитнеса. Нищо нямало да стане , ако пропусна.
Спречкахме се и аз му казах да свиква, защото това няма да се промени.

# 42
Нона, аз имах някакъв такъв период. При мен беше неистов глад, може би защото твърде дълго бях прекарала в калориен дефицит. И като не харесах резултата, реших да балансирам приема и храненето. Тогава пък тялото отключи компенсаторен механизъм. Добре, че вече се успокои, а аз все още търся "златната среда".
Кое е "ниско-интензивно кардио"?

# 43
Гледам уж черния петък напред назад. Какви са тия цени? Или са изкуствено надути преди черния петък и сега уж свалят, или отдавна не съм си купувала нищо и всичко е станало адски скъпо.
И двете. Черният петък не е черен петък от години. Само шмекерии.

Аз искам да си купя още два клина. Имам два, но малко ми се струват. Искам обикновен, но да не е мат и да не прозира като клякам. Аз ги нося с шорти отгоре, но пак не искам прозрачни. Другото е да не са от тия дето ти влизат в задника. Не знам каква е тая мода, всички мацки са се нагласили с такива, а аз не съм мацка, поне не на фона на фитнес популацията в моята зала Trollface

# 44
Nevermoresleep, разсмя ме с това с клинове. В моя защита, само ще кажа, че въпросните клинове не влизат буквално в д-то , а и са едни от най- удобните понеже са безшевни Grinning Моя милост има и такива, aма няма да казвам на колко години съм Joy

Аз се усещам , че в последно време постоянно гледам за нови придобивки/дрехи за трениране Grinning Май прекалявам.

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇, бързо ходене на пътека. Зависи от самата пътека и е строго индивидуално спрямо марката, но на тези в нашия фитнес съм на степен 6,8- 7

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 13:03 от Nona M.

Общи условия

Активация на акаунт