Как тренирам -28

• 21 609
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • sofia
Извинявайте за лаишкия въпрос, но какво ще рече “изчиствам” - за горенето на мазнини става дума, предполагам ☺ Аз правя само силови, не съм си гледала пулса до сега, но надали се вдига както при кардио. А ми се иска да махна малко мазнинки и се чудя по колко минути кардио след силовите да правя и всеки път ли…

# 76
  • в пералнята
Аз съм от хората с висок пулс, за мен 120-30 е направо ниско.
От спининга вдигам до 206...

# 77
  • София
Извинявайте за лаишкия въпрос, но какво ще рече “изчиствам” - за горенето на мазнини става дума, предполагам ☺ Аз правя само силови, не съм си гледала пулса до сега, но надали се вдига както при кардио. А ми се иска да махна малко мазнинки и се чудя по колко минути кардио след силовите да правя и всеки път ли…

Моето правило е стълби 30мин след всяка тренировка за горна част и имам един отделен ден в седмицата, в който правя само кардио по 50мин.

За мен винаги кардиото е било изключително важно за усвояването на хранителните вещества и сърцето и затова качвам/свалям, но кардиото не си го пипам никога.

Може да започнете с 15-20мин след силова тренировка и постепенно да увеличавате минутите и интензитета му. Не препоръчвам кардио след тренировка за крака обаче.

# 78
Има норми за пулс в различните възрасти и отклонението нагоре е тахикардия и трябва да се търси причината. Общо взето от 200 се вадят годините и се вижда колко е максималният пулс за възрастта. Това е ориентировъчно, разбира се, но вършиш работа.

Някакво кардио правя след всяка трнировка - 20-30 мин. В дни без тренировка, мога и 1 час кардио да направя. Освен стандартната пътека и стълби, харесвам микс от въже, скокове от клек върху кутия/степ,  подскоци с високи колене с някаква тежест в ръцете, подскачащият джак и т.н. Комбинирам с корем.
Кардио и Хиит дават издръжливост и е хубаво да присъстват в тренировъчната програма.

След час заминавам към залата. Ще правя цяло тяло, тази седмица съм така, не сплитвам.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 13:27 от Like_Smoke

# 79
  • в пералнята
Тахикардия,.когато пулсът е висок в състояние на покой и от нищото,не по време на тренировка.
В началото, когато започнах със спининг, не можех да си сваля пулса в интервалите на почивка. Сега вече е съвсем друго. За една година това е разликата в тренировката.

# 80
Ами...гепих го Гармина на черен петък и сега го тествам паралелно с Хуавея -при силовата тренировка на 95  % ми се покриват показателите като гармина ми дава малко по-нисък пулс и повече изразходени калории .Ще ги  тествам паралелно  след малко на спининг и пътека ,сън довечера  и утре на хайк.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 20:54 от No_frame bitch

# 81
Здравейте, може ли да ми препоръчате фитнес в София, където ходят нормални хора, а не от онзи фитнес, дето се снимат за инстаграм, а треньорите неприлично зяпат жените ? Някъде в районите Гео Милев, Център, Лозенец. Мерси, ако някой предложи нещо подходящо.

# 82
Фатално ли е ако излеза от калорийния дефицит за 2 дни? Този уикенд се улях от шоколади и ядене, особено в неделя съм над ....Тези дни ме гони вълчи глад и всичко ми се яде, даже със суха филия хляб се тъпках, не знам какво ми става...

# 83
mamaLina, не е фатално, но със сигурност не работи за постигане на целта. Два такива дни могат да обезсмислят една седмица старателно спазване на режима.
Опитайте се да разберете какво стои зад тези пропадания. Може да е някакъв тип емоция, напр. самосъжаление за необходимостта да се "лишавате" от любими храни или просто труден ден, нерви и тн.
В такива случаи се старайте да се "натъпчете" с нещо полезно и нискокалорийно.
Дали имате достатъчно протеин в дневния порцион. Вълчи глад, освен ако не е емоционално породен, може да се появи и от неправилен подбор на храни. Храна, в която има недостиг на протеин, не засища за дълго.

# 84
Фатално ли е ако излеза от калорийния дефицит за 2 дни? Този уикенд се улях от шоколади и ядене, особено в неделя съм над ....Тези дни ме гони вълчи глад и всичко ми се яде, даже със суха филия хляб се тъпках, не знам какво ми става...
Не е фатално. Важно е в 80% от времето човек да се придържа към режима, който спазва, за да вижда резултати. В крайна сметка сме хора и то здрави хора, а здравите хора имат апетит Wink

Преяждане всеки уикенд обаче не е добра идея. При по-голям глад, аз гледам да хапна повече протеин - държи сито повече време и не ти хрумват разни фантастични идеи с много калории.

# 85
Проверявай си кръвната захар когато има такива вълчи апетити. Може да са хипогликемии.

# 86
Благодаря на всички за отговорите. Специално при мен причината бе липса на протеин, защото след фастинга сутринта обядвяхме пълнени чушки в 15 часа и цяла сутрин мрънках на мъжа ми, че ми се яде мазна пържола, а той ми се подиграваше, че откакто съм почнала усилено да тренирам, съм убила полу-вегетарианеца/който бях/ в мен, и не можело да ядем толкова често червено месо, както и че трябвало да се придържаме към средиземноморската диета /последно ядохме червено месо във вторник Imp/. И после от мъка, се тъпках с шоколад с цели лешници и т.н..Вечерта не издържах и си пекох пилешка наденица и ядох фъстъци в 23 часа, плюс плодове! В неделя пък имаше пъстърва на фурна, с медальон от мачкани картофи и салата. Реално  и двата дена не приех никакъв протеинов шейк, а в събота бях на тренировка core-пилатес и Хийт. Трябва да обърна повече внимание на храненето, в което съм още новак. А хипогликемии като тийн правех много често , даже съм припадала в тролей. Trollface

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 16:55 от mamaLina

# 87
  • София
Как беше... ''една салата няма да ви направи слаби, така че защо мислите, че едно мръсно хранене ще ви направи дебели'' Trollface

Name1, няма такъв фитнес мисля никъде. Абстрахираш се и правиш това, за което си там - да тренираш.

# 88
Новата ми обсесия - да успея да направя шпагат. За сега преден само. Едно време можех, така че какво пречи пак да успея въпреки годинките. Satisfied

# 89
  • София
По повод уикенда - интересно ми е дали повечето от вас избират уикенда да почиват и да се отдадат на пълен релакс или пък спортувате? Аз като започнах работа на две места и бях твърдо решена, че уикенда ще реанимирам, но с времето видях, че ми е трудно ставането в 5ч всеки ден през делника и намерих някакво хибридно решение, но общо взето уикенда тренирам, или правя в един от двата дни кардио, така че да ми е по-леко.

Споделям днешната тренировка за задни части и прикачвам снимка малко да се посмеете, но поне хората са изобретателни.

1. Хип тръст със свободна тежест 5х15 12 10 10 15(един човек ме попита дали имам нужда от помощ със сглобяването й, че ''все пак слабичко момиче'', аз отговорих, че няма нужда, а и наистина няма, както ги сглобявам, така ги и разглобявам без значение колко кг са, та после на работните серии дойде да ми се извини, стисна ми ръката и каза Евала Satisfied )
2. Римска тяга с дъмбели 4х12
3. Наведи 4х15
4. Ритници 4х15
5. Аддуктор машина с ластик 4х15
6. Хип екстензии 4х15
7. Повдигане за прасец от стоеж 3х.... колкото издържах на това изобретение Joy

На вашето внимание.... калф машина от стоеж Satisfied

Скрит текст:

И нали съм си фръц-фръц, айде и едно селфи Satisfied

Скрит текст:

И да не забравя да се похваля, след като с Нона се прецакахме да си поръчаме един уникален в кавички веган протеин и двете се чудехме дали не са объркали и вместо протеин да са ни пратили бетон за изливане, това чудо нямаше ни пиене, ни яденЙе, най-накрая си реших проблема с протеина, хем да е ...протеинов, нали, хем да няма млечни - взех 100% телешки изолат. Чиста работа.

Общи условия

Активация на акаунт