Как тренирам -28

• 21 773
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Правилното изпълнение на упражненията със сигурност е в пъти по-важно от многото килограми. Още повече, че на пръв поглед безобидни натоварвания могат да доведат до травми, съгласна съм.

И на мен специалисти са ми казвали, че здравият захват е определящ и ограничаващ за това колко можем да вдигаме всъщност. И аз него си го тренирам по най-стандартния начин с гумен ринг, макар че ми бяха показани и други специални упражнения.

Във фитнеса иначе почти винаги някой ми дава акъл, следи ме и ми показва как да си правя упражненията правилно, някой, разбирайте, когото не познавам и чието мнение изобщо не съм искала Joy Затова, въпреки че оценям загрижеността, предпочитам да няма много хора Grinning

А коланчето си го нося с кеф, макар че сигурно е смешно на някои от трениращите отстрани. Разни яко напомпани и вероятно назобани слагат колани и изтласкват от раз не знам си колко килограма над главите си, а аз въоръжена с колан и ръкавички изтеглям хоризонтален скрипец надолу с 35кг и се радвам като дете, че при отпускането нагоре не хвръквам нагоре с лоста Joy Добре, че е стоперът за краката там.

# 436
  • София
Мамалина, няма такива. От години се опитвам да обясня на клиенти и познати и общо взето всеки, който е начинаещ, че мазнините не се свалят от конкретна зона, както и мускули не се качват в конкретна зона.

Нищо не можете да направите. Всякакви колани, мазила, корсети имат за цел да ви изпотят...да кажем, което е вода.

Едно от основните неща за мен лично за корема е тренировка с тежести + кардио (диета, дефицит, сън и прочие оставям настрана за момент) Много е важно да изградиш "плочките", защото това са мускули като всички останали и ако нямаш нищо изградено, дори да свалиш кг и намалиш подкожната мазнина, какво ще се покаже отдолу? Та...тежести и кардио. Само че внимавай с усукващите упражнения. Казвала съм го вече. Разширяват страничните мускули и то дори не косите мускули, а долу при талията, а това после няма връщане назад!

Вакуум също можеш да включиш на гладно. Има много други упражнения освен вакуума, които тренират дълбоката мускулатура на корема и заздравяват ядрото.

# 437
Петенце, усукващи упражнения са тези, при които раменете и таза не са вече в една равнина, нали?

# 438

Във фитнеса иначе почти винаги някой ми дава акъл, следи ме и ми показва как да си правя упражненията правилно, някой, разбирайте, когото не познавам и чието мнение изобщо не съм искала Joy Затова, въпреки че оценям загрижеността, предпочитам да няма много хора Grinning

Ей затова като видя някой да изпълнява упражнението/та неправилно стискам зъби и си мълча.
И между другото е масово, никак не са малко.

Пете  35-40 килограмов дъмбел в ръка, ти ме изуми. Това е доста респектиращо Simple Smile
Аз на 14 кг. слагам фитилите, че и на мен хвата ми изпуска.
Трябва някой път да пробвам макса на килограмите да видя колко е. Румънската тяга с 14 килограмови дъмбели правя от по 15-20 повторения.

# 439
Аз я правя тази румънска тяга с лост, тоест с две ръце държа и всичко лоста с тежестите 50кг ама ми е тежко и поледните повторения губя форма и усещам напрежението в ръцете и раменете, вместо в краката. С 40кг съм ок макар че пак ми е труднико. С една ръка абсурд да държа 40кг ко ще и с помощни средства Sweat Smile

# 440
mamaLina, само с калориен дефицит и добро храносмилане. Нередовен стомах, газове и др.подобни неразположения са сериозна пречка.

Telesilla, вече 2 години не ползвам колан, понеже добре си заздравих кръста и корсета като цяло. Това е малката ми лична победа.

За мен от решаващо значение беше преформулирането на целите. Реших, че искам да съм здрава и силна, да не ме болят кръст и колене от елементарни движения. Всички останали ползи, включително и външен вид, дойдоха по естествен път, като бонус.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 14:04 от Linofrina

# 441
Във фитнеса и аз стискам зъби понякога.... знам, че е много досадно някой да дава непоискани съвети, но виждам хора, които правят страшни глупости, които са си риск, остави неефективността. Но си повтарям, че непоискано добро е безмислено и повчето хора не желаят обратна връзка.

Коланите освен, че не са особено ефективни в зала, могат и да са опасни. Имайте предвид, че в коремната кухина се намират много важни органи и няма нужда да ги затопляме допълнително - тялото се охлажда и през коремната стена, затова в горещо време при допир понякога коремът ни е по-хладен.

# 442
Не е ли компромис да се попита човека дали иска/би приел съвет преди да му се дава директно?
Аз лично нямам против да ме поправи някой когато не изпълнявам правилно упражнение до степен опастност да се контузя. От друга страна, когато непоисканите съвети са от много народ, разбирам как може да стане и досадно или пък ако целта не е даването на съвет, а по-скоро с други намерения.
А бе няма идеален сценарий.

# 443
  • София
Да, това са усукващите упражнения.

Нона, с времето дойде тази сила. Е, и с напъване. Да не мислиш, че от раз съм ги хванала тез' 40кг 😀 Даже страдам, защото залата ни е леееко позьорска, такава дето ходят кисели лели и чичковци с повече пари и дъмбелите ни тук са до 30кг. Но през уикенда ходя в друга тяхна зала, на същата верига и са до 40 и съм много щастлива.

Преди две години за последно правих римска тяга с дъмбели много тежко и с 47.5кг имам 10 повторения. Зора беше да хвана 50тките 😀 Които бяха най-голямата тежест във фитнеса, в който ходех и не помня, но мисля, че пак и с тях правих...

Абе, детска работа, ама и не съвсем 😊 Определено плътността на мускула беше друга, по друг начин изглеждах от по-тежкото. Кой каквото ще да ми обяснява, че килограмите нямали значение, но имат.

# 444
Е знам Пете, че не е от днес за утре. Знам ти и стажа така да се каже, но въпреки това пак съм респектирана 🙂😘

# 445
Залата ми липсва само заради тежестите и машината за стълбички. С моите налични съм по-ограничена, а много искам да си взема чифт още по-тежки дъмбели. За жалост нямам място за лост.

# 446
На мен пък румънската тяга ми е любимото упражнение - много ми е лесно и мога да я правя с 40 кг , и до долу и то с изпънати крака, просто много ме кефи. Гледам, че другите се мъчат доста.

Цитат
Вакуум също можеш да включиш на гладно. Има много други упражнения освен вакуума, които тренират дълбоката мускулатура на корема и заздравяват ядрото.

Какво е вакум на гладно? Смея да твърдя, че корема ми е много добре тренран, ядрото също, защото тоя корем го работя с години и примерно дори сега, след прекъсване от 2 седмици, ми беше адски лесно да си изпълня упражненията за корем. Просто отгоре имам насъбрана мазнина, от разни хормонални терапии и операции .

# 447
Няма начин да се свалят мазнини от определено желано място. Тялото ти само решава от къде да свали спрямо това което му се подава като информация и ресурси (храна, физическа активност, други външни фактори и субстанции).

# 448
  • София
За вакуума мисля, че в предишната тема се опитвах да обясня изпълнението, ще опитам пак. Упражнението се прави на гладно (и жадно), тоест първото нещо като станете сутрин. Заставате на удобно за вас място и се подпирате с две ръце. За мен това е пералнята, кухненската маса, нещо, което е удобно за моята височина и не ми е прекалено високо.

Стъпка 1. Поемате въздух колкото можете през носа.
Стъпка 2. Издишате целия въздух през устата.
Стъпка 3. Когато вече нямате никакъв въздух, сами ще усетите как мускулатурата се стяга, това е момента, в който гълтате корема назад и нагоре, но първо издишаме! (мислено си представяте, че се опитвате да залепите корема си за гърба)
Стъпка 4. Държите колкото можете като през това време не се поема въздух.

Туй то. Аз не мога така да не дишам Х време, затова го правя на серии. Правя 10 пъти х10 секунди (пускам си таймера на часовника и вибрира като свърши времето, така знам кога да изпусна въздуха) Почивам много кратко, може би 6-7 секунди и пак - цялата работа е за 10мин пряко сили.

Съжалявам за качеството, но всъщност това е клип, който изрязах, тъй като тук не мога (или не знам как) да кача клип.

Скрит текст:
Скрит текст:

# 449
  • sofia
Момичета, знаете ли какво е горе-долу теглото само на лег пресата без тежестите на нея?

Общи условия

Активация на акаунт