Как тренирам -28

• 20 980
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Аз моите ги премерих с шивашки метър - 47см. Премерих обиколката и разделих на 2.

# 706
Аз моите ги премерих с шивашки метър - 47см. Премерих обиколката и разделих на 2.
Ти така хващаш обаче и широчината на раменете в профил. Тази ми обиколка е 102. Слаби са ми раменете в профил, точно там искам да кача поне мъничко.

# 707
Е да, ама нали така мерим ханш, талия и т.н. логично е и рамене.

Ако меря само ширината, тогава съм около 44. Меря по дрехите които имат ръб на линията на рамото.

# 708
Виждала съм нейни снимки от тогава и знам с какво атлетично телосложение е била, но си права, че е безсмислено да го дъвчем това Simple Smile

Петенце може да даде по-компетентно мнение в случая, ако изобщо реши, защото според мен тя е почти профи и в момента е с много изчистена мускулна маса. Допускам, че е под 18% мазнини по релефа, който има.

А едва ли някой си мисли, че профитата тренират за здраве, но точно те са тези, които постигат някакво така да се каже съвършенство в телата, мускулатурата, движенията, постиженията, защото тези неща изискват постоянство и отдаденост, както и по-малко на брой години Smile
Ако говорим за професионален спорт, нека да уточним кой спорт се визира? Защото има толкова много спортове, в които атлетите не са с минимум мазнини. Фитнесът за мен лично не е спорт - за бодибилдинг окей, но в другите дисциплини тренират във фитнес като част от много други компоненти.

# 709
  • София
Истината е, че фитнеса стои в основата на абсолютно всеки спорт.

Никой професионален спорт не е здравословен. Даже обратното...изпадат в крайности и всички взимат допинг. Вече не говоря само за бодибилдинг.

Най-изчистена съм била...ми, не знам колко %, защото не съм ги мерила, но имах вени по корема, прасците, имах една на гърдите..значи е било около 10%. Никога в живота си не съм имала проблеми с менструален цикъл, винаги е бил като по часовник, но и никога не съм изключвала било то въглехидрати или мазнини. Женският организъм обича по-малко въглехидрат и повече мазнини. От полезните.

# 710
Аз съм на много ниски въглехидрати, на практика никакви от няколко години. Проблеми с цикъла не съм имала никога, дори когато бях 49кг. Вярно, че бях на това тегло за кратко, не повече от няколко месеца, но пак.
Ям обаче голямо количество мазнини и не ограничавам храната, освен като правя целенасочен фаст. През станалото време ям даже насила последните месеци и пак свалям % мазнини, а кантара казва, че теглото на мазнините ми е същото като преди да започна да тренирам (колко е вярно е друг въпрос). Аз обаче тръгвам от без излишни мазнини, само без никакъв мускул Sweat Smile

# 711
Здравейте! От няколко дена не съм писала и гледам тук сте активни и водите интересни дискусии. Видях само снимките на Петенце - и единственото, което мога да кажа e wow! И също така малко се замислих дали изобщо бих се престрашила отново да кача снимка тук, защото аз съм аматьор в сравнение с повечето от вас, които броят калории, макроси, мазнини. Аз тренирам защото ми е кеф и ме кара да се чувствам прекрасно и женствена, ако тялото изглежда добре е бонус Simple Smile.

Тази седмица да се запиша само с две 30 минутни силови тренировки, заради цикъла и защото е страшен студ при нас и в пространството ми за фитнес, където тренирам.

Скоро правих тестове на хормони и се оказа, че тестостеронът ми е много нисък и под нормата. Лекарката каза, че при такива нива не могат да се оформят мускули, което отговаря на въпроса ми защо при редовно трениране от години ръцете ми са толкова слаби и нямам грам мускул видимо изразен там или където и да е другаде по тялото. Както и да е, мускулесто тяло не ми е целта, но поне си отговорих на въпроса😊

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 00:10 от MagiB

# 712
Ааа, недей така. Не всички тук са като Патенце и Нона Smiley
Някои (аз де) сме дробчета все още.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 01:26 от Nevermoresleep

# 713
Идеална си, в никоя крайност не залиташ 😊

# 714
Супер си, Nevermoresleep!

# 715
  • Пловдив
Ти така хващаш обаче и широчината на раменете в профил. Тази ми обиколка е 102. Слаби са ми раменете в профил, точно там искам да кача поне мъничко.
И моята е някъде толкова в горната част на раменете, надолу се разширява, защото имам много кила за сваляне, които се трупат и на ръцете. За мерене на ширина най-точно би било нещо като шублер явно, но няма толкова големи шублери, поне вкъщи нямаме. Мерси!

# 716
Nevermoresleep, вместо да пригласям на безполезното мазнене на колежките, защото то е безмислено в тази сфера, ще ти кажа, че имаш още много работа. Мисля, че беше написала, че тренираш от година - като цяло в този период се очакват най-забележимите резултати, така че е добре за теб да преразглеждаш тренировъчния си план, храненето или почивката си.

# 717
Тренирам от 7 месеца, не от година и от януари по-усилено за горната част на тялото + 5 дни седмично. Започнах с 2, после 3, 4 дни седмично и 5 от 1 януари, така че може да се каже съм в началото още. Виждам доста голям резултат за този 1 месец, въпреки че за някой който не знае от къде тръгнах може да изглежда незначително, така че за сега ще си продължа по план. Благозаря за критиката и съвета все пак Simple Smile

# 718
Изтървах Never. Ама Вие не спите ли хора 😁
Аз си лягам с кокошките.
MagiB недей така повечето тук сме аматьори, качвай си спокойно. Сещам се, че през годините съм пускала снимки, дори когато не съм имала много релеф.

Не се имам за перфектна, и аз преяждам вечер и аз ходя подута. Но това, което съм постигнала е с много Труд и постоянство. Тренировките са част от живота ми, не ходя по задължение, а за удоволствие. Нищо други не ми дава това чувство!
Петето сега я харесвам най- много 🙂
Днес корем и кардио, четирите плочки се виждат много добре, най- долните две не толкова.

Пете все ще те питам, хипер екстензиите за гръб забелязах , че ги правиш в началото на тренировката, а не в края. Още като започнах с тренировките ми казаха да ги правя в края, гледам че и другите в залата ги оставят като последно упражнение.

# 719
Благодаря, за топлото посрещане 🤗
Vetrena, още от другата тема си ми спортен вдъхновител 💗
Never, много впечатляващ прогрес, за жалост изпуснах снимките!

Днес ми е ден за кардио - правя спин байк за около 40-50мин, като редувам интервали зони 3 и 4 (следя с Polar device), правя го за здраве на сърцето веднъж седмично, освен ежедневните дълги разходки.
В периодите, когато нищо друго не ми беше разрешено да тренирам, спин байка ме спасяваше, много си го обичам, но сега разредих за сметка на силови.
И малкo core накрая, винаги след каквато и да е тренировка 1-3 упражнения - обикновено Russian twists (любими), повдигане на крака от лег, планк. Приемам препоръки как да ги разнообразя.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 09:29 от Maroonka

Общи условия

Активация на акаунт