Как тренирам -28

• 20 464
  • 748
  •   1
Отговори
# 735
И от мен един глас За хип екстензии в началото. Принципно имам проблем с лумбалната област и като започна тренировка с тях доста добре раздвижвам зоната.

Много интересни дискусии последните страници и мисля, че са доста полезни тези теми за всички.

Успешна нова седмица на всички и повече минусчета на сантиментри и кантари Simple Smile

# 736
На кое точно казвате хип ектезии?

# 737
На кое точно казвате хип ектезии?

Ето това. Ще пробвам и аз следващия път да започна с него в деня за горна част.

# 738
Мерси, Нона.
Аз го правя това като второ упражнение, с тежести и след лег пресата.

# 739
Това упражнение и аз го правя понякога с диск, но винаги в края на тренировката. Но тук имам един въпрос.

От видеата на Gravity Transformation съм научила, че в една тренировка последните мускули, които трябва да се тренират, са коремните, защото те стабилизират тялото и ако се уморят, има риск от неправилно изпълнение на другите упражнения и наранявания даже.

Та това упражнение не е ли и за коремни мускули? Rolling Eyes

Аз раздвиждвам преди тренировка тялото, като вървя няколко километра до фитнеса Grinning

# 740
При мен натоварването е в дупето, задната част на бедрата и долната част на кръста, не в коремните мускули.

# 741
Прочетох какво пише за него.

Ок, май не са точно коремните, наистина се тренира дупето. Но другите мускулни групи са точно тези, които доколкото знам, трябва да се тренират най-накрая, тоест core and postural muscles.

https://sunnyhealthfitness.com/blogs/products/roman-chair-exerci … rom-core-to-glute

Това е едно от упражненията ми за размятване, тоест след него никога нямам мускулна треска никъде. Както и при упражненията ми за краката.

# 742
Аз го правя в ден, в който тренирам долна част, така че умора в стабилизиращите мускули на торса, не е фактор.

# 743
  • sofia
И аз го правя това, предпоследно е при мен в ден за долна част. “Дърпам” с дупето основно, коремът не играе тук. В момента го правя с дъмбел 15 кг. Харесва ми.
При мен натоварването е в дупето, задната част на бедрата и долната част на кръста, не в коремните мускули.

# 744
Колко повторения правиш, truetrue?

# 745
  • sofia
4 серии по 12 повторения
Колко повторения правиш, truetrue?

# 746
Две различни упражнения са. Когато гърбът е прав се натоварват долната част на гърба и кръста, когато обаче гърбът е извит на дъга се натоварва глутеуса.
Аз лично правя първия в деня за Горна част, а втория в деня за глутеус.
Позицията на краката също е различна.

# 747
  • София
Точно щях да кажа, че в деня за горна част го правя с акцент долна част на гърба, а за дупе с акцент... дупе Simple Smile

Май ни е време за нова тема? 🤗 Някой желаещ?

# 748
  • Бургас/Пз
Точно щях да кажа, че в деня за горна част го правя с акцент долна част на гърба, а за дупе с акцент... дупе Simple Smile

Май ни е време за нова тема? 🤗 Някой желаещ?
Хайде да се преместим в НОВАТА ТЕМА   и да продължим хубавите разговори там. Темата отдавна не е била толкова раздвижена и това много ме радва.

Общи условия

Активация на акаунт