Няма да ти отговарям лично повече, защото ти не си безпристрастна по темата.
Удобно през цялото време се пропуска искането на услуги и манипулацията за които писах.
Написах и че няма какво да изслушам, защото не се дават обяснения.
Не съм нападателна, отново грешни заключения. Но карай....
Ти може да имаш едно мнение, сестра ти друго.
Нюансите, подробностите, вие си ги знаете.
Предвид, че подробности не знаем, никой тук няма да може да ти даде мнение или адекватен съвет.
Нюансите са важни.
За услугите. Не знам какви са тези услуги. Тоест тя трябва за да поиска нещо от сестра си, да направи нещо, което ти искаш. Не стават нещата така.
Ще ти дам още един пример. С брат ми се разбираме като цяло, но по много въпроси имаме различни гледни точки. Не сме и чак толкова близки, но сме брат и сестра.Той не е бил малтретиран и си обича баща си, нищо че пред него съм била малтретирана. Това даже удобно го е забравил.
Отдавна съм му обяснила някой неща, той е приел моята гледна точка и не ме закача.
Не общуваме много, но е и далече.
Аз през годините съм му искала услуги, той също. Големи, малки, всякакви.
Пет месеца може да не се чуваме, на шестия ще се обади и ще каже - сестра ми, трябва да свършиш това и онова.
Никога не ми е казал, ще ти помогна за еди какво си, ако отидеш при татко да му смениш памперса, да му простиш, да се грижиш за него.
Ако искаш да направиш услуга на сестра си, то се прави, защото ти е сестра и искаш да помогнеш.
Ако не искаш, не правиш.
За манипулацията. Да не пита за родителите си, значи не се интересува. Това не е манипулация, тя просто не се интересува. Дали е права или не, друг въпрос.
Ти си знаеш нюансите най-добре. Ако наистина смяташ, че няма причина да се държи така, то тя наистина е манипулативна и егоистична. Тогава може би ти трябва да започнеш да я игнорираш. Да спреш да я търсиш, ако ти пише не отговаряй.
Иначе услуги от баща си и леля си аз не приемам логично. Нито искам, нито приемам.
Ако сестра ти прави така, иска услуги от родителите си, но не ги пита как са, изглежда доста зле.
Азара, аз съм доста директен човек и в очите си казвам истината.
Не мога като теб да общувам с някой отровен човек. Ти пак общуваш и пак получаваш доза отрова.
Аз нямам този проблем. В очите си му казах преди години какво мисля за него. И не ме закача.
Иначе съм говорила по темата, опитвала съм се да обясня какво мисля и чувствам. Не само, че не бях разбрана, но получих упреци, обиди и нареждане аз какво да правя. Тогава им стоварих ада на главата.