Ти кога ще имащ деца?

• 10 695
  • 257
  •   1
Отговори
# 195
Path_finder, всъщност аз бих те подкрепила в решението ти, не знам защо роднините ти не те подкрепят. С приятеля ти вървите към 30-така, живеете в детската му стая, нямате брак, а сте от 5 години заедно, нямате финансова възможност за ипотека, нито явно за квартира, имате здравословни проблеми, нямате нервите да гледате бебета... Дори и да искаше деца към момента, бих те посъветвала да изчакаш. Тези въпроси от роднини са просто навлизане в личното пространство, дори проветрение на устата, ако щеш, да се намират на приказка. Както ти дават съвет какви подправки да сложиш на боба или къде има хубав арпаджик. Нито ще ти помагат финансово, нито ще ти гледат бебето, когато кажеш, че не издържаш повече, нито ще приютят цялото ви семейство вкъщи, защото нямате пари за кредит.
Натискът върху хора, които очевидно не искат и не са готови за деца ментално, емоционално и финансово, е не просто досаден, ами направо опасен.

# 196
Но пък бебето в един момент става човек и се научава само да ходи в тоалетна и да си отваря хладилника, а кучето те тормози цял живот. Joy

# 197
По повод "теста" с куче/коте, познавам достатъчно хора, които си гледат кучето по-добре от детето, а и такива, които са завършени егоисти и обичат животни, но не обичат деца, та това не е гаранция за нищо. Детето не е вечно бебе и рано или късно пораства, проявява характер, индивидуалност, независимост и на много хора хич не им харесва.

# 198
  • По света и у нас
Виж как Манди всъщност разобличи маниаците кучкари и новата генерация на бездетни родители на кучета и котки - Те не искат някой да им противоречи, искат да бъдат обичани безусловно, въобразяват си че животните ги обичат безусловно, имат нужда да се чувстват велики - те господарите безусловно наложили се. Явно не им харесва факта че детето ще стане самостоятелен човек и ще ги изостави. Тоест имат нужда да създават зависими отношения и да се чувстват силни пък макар и робът им да е просто куче…

Ние имахме коте за малко тази година и аз си припомних какво е - всъщност ти слугуваш на котката, чистиш и л*** нон стоп и и купуваш храна. Това е занимание за деца които са самотни, за майка на 2 деца с работа и ангажименти каква котка бе!!! Горкото коте много беше самотно с мен постоянно го игнорирах, а то искаше да си играе  и го върнахме.

# 199
Като не сте правили тест с куче защо сте толкова категорични? Много добре се вижда отношението и отговорността.

# 200
Аз знам тъкмо две двойки, които така правиха тест с куче, уж стана, после се оказа, че не можело куче с малко бебе, та търсеха какво да правят кучето и всъщност ги махнаха и двете (кучета). Оттогава смятам такива съвети за безотговорни.

Иначе, подобно се гледа бебе и примерно, коте сукалче.

# 201
Но пък бебето в един момент става човек и се научава само да ходи в тоалетна и да си отваря хладилника, а кучето те тормози цял живот. Joy
От опит: така е. Laughing
Като не сте правили тест с куче защо сте толкова категорични? Много добре се вижда отношението и отговорността.
Моето куче не го храня, не го извеждам, не се занимавам аз с него. Прави го мъжът ми. За сметка на това децата ми ги обгрижвам доста добре.
Тест с куче... WTF Rolling EyesSatisfied

# 202
Е те така чайлд фрий- тата си залъгват инстинкта да се грижат за някого. Като отворих профилите на някакви такива или онези фанатизираните защитници на животните, те ги гледат бетер деца - фризури на кученца,водене по почивки, фото сесии и т.н. , Дали е сбъркано няма да коментирам, до колко успешно си запълват липсите - също.

# 203
Аз знам тъкмо две двойки, които така правиха тест с куче, уж стана, после се оказа, че не можело куче с малко бебе, та търсеха какво да правят кучето и всъщност ги махнаха и двете (кучета). Оттогава смятам такива съвети за безотговорни.

Иначе, подобно се гледа бебе и примерно, коте сукалче.

Пълно е в групите с търсещи нов на котки и кучета, понеже ще имат бебе. Някои от животинките са на преклонна възраст, ужасно е. И не намерят ли дом, отиват на улицата..Това си е май типично за българките. Рускините си ги гледат животните заедно с бебетата.

Иначе, мъжът ми отделя за детето доста по-малко грижи, внимание и пари, отколкото за котките, взе си мисли, че за детето има кой друг да се погрижи та не е гаранция. Всякакви крайности не са добре.

# 204
Като започне малкото кученце да дрищи и повръща, защото е болно от парвовироза и мъжът ти (по това време прясно гадже) решително го увие в одеяло и хукне към ветеринарна клиника, ти става ясно това отговорен човек ли е или не. Не го е гнус от кучешки изпражнения и драйфня, а гледа максимално да му помогне.
То всякакви случаи има по земята и е възможно някой да си гледа животните, но не и децата.

# 205
Не е гаранция. Мъжът не е сменил нито един наакана памперс на детето. Все си измисляше някаква спешна работа, като се окажеше наакана. Веднъж стоя с часове наакана, понеже мен ме нямаше.

# 206
Не е гаранция. Мъжът не е сменил нито един наакана памперс на детето. Все си измисляше някаква спешна работа, като се окажеше наакана. Веднъж стоя с часове наакана, понеже мен ме нямаше.
Същото при нас. Памперсите са моя "отговорност", дрисливия задник на кучето - негова. Детето ако се разкиха/разкашля: нищо му няма, хипохондрик съм била. Кучето иначе се води на лекар, че има шип във врата и го бил сковал. 🙄🤔

# 207
Не съм казала, че е 100% гаранция, макар че ми е чудно човек да се грижи за животно, а да не се грижи за детето си.

# 208
Ама не е нужно да се джафкате каква емпатия се изисква и какви проблеми може да имат и животните. Не е въпросът в това. Естествено, че като всяко живо същество и те имат здравословни проблеми, и те акат, и те се хранят, и те имат цикъл, и те имат нужда от социализация, и те умират.
Както каза PriMadonna въпросът е по-скоро психологически. Кучетата и котетата не могат да ти опонират, любовта им е безусловна, независимо дали примерно ги биеш или затваряш с дни (нещо, което нарцисистите много обичат да казват - "обичам животните повече от хората, защото животните обичат безусловно и няма да те предадат"). И с особена важност за нарцисистите - в домашния любимец не откриваш чертите и гените ти, които те дразнят, и отражението на собствените ти успехи и провали.

# 209
Точно. Пълно е с хора, които обичат и обгрижват животни, а видимо мразят хора,  камо ли деца и почват да ти разправят, че кучето ти е по-чисто от детето ти, като им обърнеш внимание да не го пускат в пясъчника и на пейката.

Най сигурният тест за грижовност/готовност според мен е доколко мъжът ти е склонен да се грижи за теб, при нужда, защото имах една приятелка, която като се разболееше си отиваше при майка си, после и дете роди и с него пак така. Мъжът и, никакво отношение, човека, не знае, не може. Седяли сме с нея и с детето  в градинката , докато господинът се наспи, за да се приберат че детето да не го буди . Чакаме да отвори прозореца, демек буден е и вече може. 
Така си и порасна детето без тоя да го е обгрижвал де факто. Те са от македонския (нашия ) край, май там мъжете не ги карат много да гледат деца.

Общи условия

Активация на акаунт