Снаха или не ?

• 5 319
  • 101
  •   1
Отговори
Здравейте ! Пиша за първи път тук ,надявам се да направя питането си ,както трябва.☺️
Жена на 41 години съм и имам син от първия си брак.Казуса е следния ....
От една година съм с мъж ,който много харесвам и ,който казва бабо и дядо на родителите ми от ,което останах приятно изненадана .Родителите му живеят в друга държава ,предстоеше ни пътуване при тях и моето първо запознанство и реших да го попитам ,аз като каква отивам там тъй като не ми е предлагал брак и т.н за да знам как да казвам на майка му и баща му ,като каква ще ме представи !? Той каза, как като каква !? И аз му казвам бившата ти им е родила син казвала им е майко и татко както си му е редът ,но аз каква съм ?
-Ти си човека до мен как какво си ,Тя ще остане тяхна снаха единствена и завинаги ,каза той. Това ме нарани много и му го казах, след което си казах ок ще видим какво ще се случи ,когато отидем и се върнем опитваше се да ми докаже ,че аз съм неговия човек ,че го е грижа за мен и , че бившата вече не е в мислите му ,след ,което една вечер ме посреща сърдит и ми казва неща ,от които показват ,че до сега което е правил ,го е правил защото така е свикнал а не защото го е било грижа за мен както аз си мислех .
Моля за мнение след като живеем ,като семейство и единственото различно е, че нямаме общо дете  и родителите му ме приемат и правим планове за бъдещето ,каква съм аз ,трябва ли да имаме дете за да съм снаха ? До plqsac - именно за нас така е уважително ,както време оно ,но той с изказа си ми затвори устата ,да уважа и аз неговите родители .

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 20:08 от Анонимен

# 1
Заедно трябва да решите какво ще е развитието при вас, а ако неговото виждане и отношение не те устройва, само ти можеш да решиш да останеш или не.
От описаното - не си снаха и няма да станеш, след като бившата е единствена снаха.

# 2
Аз съм снаха, обаче никога не съм наричала "майко" и "татко" други хора, освен моите родители. Ако искаш и ти "бабо" и "дядо" им викай. Аз ще се обидя, ако мъжът ми каже на майка ми "бабо", при положение, че е по-дърт от мен и майка му е близо до възрастта на майка ми, ама на теб обръщението ти допада. Иначе явно не си снаха, той първо трябва да те признава за негова жена, че да станеш снаха за родителите му.

# 3
Защо трябва непременно да се категоризирате?
Като хора опарили се веднъж, какъв е тоя мерак за брак?
Не може ли просто да се обичате и да сте щастливи без хартийката?

# 4
Има хора правят от мухата слон Grinning

,след ,което една вечер ме посреща сърдит и ми казва неща ,от които показват ,че до сега което е правил ,го е правил защото така е свикнал а не защото го е било грижа за мен както аз си мислех .

Нищо не разбрах.
Защо е бил сърдит?
Какво е казал?
Защо да не го е грижа за теб?

# 5
Аз не съм го молила да казва на нашите така , и понеже той казва реших да го попитам, за да знам как аз да действам ,а пък и исках да видя къде стоя аз в цялата схема понеже трудно е преодолял бившата си и след, като ми каза тя ще остане завинаги и единствена това за мен означава ,че аз съм никоя и, че държи на нея повече.
И че все още може би има нещо към нея . Това ,че нямаме общо дете и няма да имаме  означава ли ,че не  съм снаха  ,защото той се обоснова ,че тя им е родила внук.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 19:54 от Анонимен

# 6
Тя си остава тяхна снаха. Ти си човекът до него, може и “приятелката на сина им да си останеш”. Това не следва да влияе на отношенията ви, още повече щом живеете без брак и нямате деца.

# 7
Ама на колко е години тоя човек, че им вика "бабо" и "дядо"? На родителите ти харесва ли им да ги нарича така?

# 8
  • Варна
Тези обръщения са израз на уважение от време "оно". Към днешна дата не са популярни, тъй както снахите вече не казват "майко" и "татко" на свекър и свекърва.
Честно казано по-приемливи са ми, отколкото "г-жо Иванова", каквито познати имам. Говорят си на Вие

# 9
  • София
Аз дори не знам майката на приятеля ми снаха ли ми се пада, тъща ли, свекърва ли. Една майка и един баща имам, майко и татко няма да кажа на никого друг. Нито пък дядо и бабо.
Зарежете ги тия глупости и си живейте като модерни хора.

# 10
Тя си остава тяхна снаха. Ти си човекът до него, може и “приятелката на сина им да си останеш”. Това не следва да влияе на отношенията ви, още повече щом живеете без брак и нямате деца.
Нямам нищо против бившата му и тя да е бившата снаха  в добри отношения сме гледам детето ми все едно е мое , и те нямат брак ,не държа и ние да имаме ,но за мен е важно той да ме признае като неговата сегашна жена и тяхна снаха , ,ако не беше казвал тя ще остане единствена и завинаги нямаше да пиша сега тук .Стана ми обидно все едно съм никоя и никога няма да бъда негова жена ,не че има сигурност в брак или признание ,но ми е болно .

# 11
Ако искаш да си снаха и официална първа цигулка. Искай брак. И няма да се чудиш каква си. СЪПРУГА се нарича. И не дей да раждаш без брак. После никога няма да получиш предложение.
Разисквахме го наскоро в съседна тема.

Също искай брак, ако жилището, в което живеете е само негово или ако си финансово зависима. Справка в темата Аз ли нещо не съм наред? В която има десетки и истории и една с разведена с дете, която забременява от мъж с когото съжителства. Мъжа умира внезапно. Жената я изхвърлят роднините за една седмица още бременна.

Ако пък не иска да се жените, ти пък не искай да раждаш без сигурност. Освен ако не си супер подсигурена и няма да те съборят последиците.
В резюме темата.
С дете и бебе няма да ти е весело, ако ти бие шута.
И майка му няма значение как ти казва и ти как и казваш. Важно е деюре как е.
Ако не те иска за съпруга. Трябва да ти е червен флаг.

# 12
  • Deutschland
Ама на колко е години тоя човек, че им вика "бабо" и "дядо"? На родителите ти харесва ли им да ги нарича така?

В някои краища на България зетя нарича тъстовете бабо и дядо, независимо на колко са години.

# 13
Харесва им защото това е уважение ,както едно време . Аз също бих искала така ,но той ми завърза езика ,като рече ,че бившата си остава единствена снаха  , само снаха  може да каже майко и татко на свекър и свекърва по-старите обичаи.

# 14
Мюсюлманин ли е?
Не бих наричала никой майко/татко или баба/дядо, а по имена. Тези роднински обръщения от памтивека леко ме озадачават.

Общи условия

Активация на акаунт