Снаха или не ?

• 5 327
  • 101
  •   1
Отговори
# 60
12.11.2024 година е и драмата на някакви хора е защо няма да си казват "снахо" и "майко" (към чужда майка)!? Joy Вие имена нямате ли си???
Родственото обръщение НЕ носи уважение по дефолт.

# 61
  • USA
Вие отсега се дракате за кой да прибере чиниите, а какво остава след 1-2 г. Нито той готов за нова връзка нито ти с това "Аз каква съм?"
 Застани пред огледалото и се запитай:
-Аз коя съм?
-Аз какво искам?
-Аз готова ли съм някакъв да ме маипулира и унижава с битовизми отсега
-Аз готова ли съм да гледам неговото дете 1 седмица, а моето да е при баща си...може пък да му трябва "бавачка, готвачка, перачка" докато неговото дете е там....или просто да натрие на бившата носа.
-Защо съм в тази къща?
_защо...защо...и т.н напиши си ги ако трябва на 1 лист и отговорат ти ще дойде сам....."снаха или не?"

# 62
Прочетете всички коментари на авторката. Това е пързалка. Позабавлява се жената/мъжа. Simple Smile

# 63
Чета и се чудя в коя година живеем? Някаква борба за йерархия, тя бившата я няма в тази семейна система, но тя за тях винаги, ще е "снахата", сигурно, защото е родилка великия крал. Авторке що за разсъждения и вярвания, борби и доказвания. Как да се обръщаш към тези хора, ами много просто на име, затова имаме имена да се обръщаме един към друг с тях, нито са ти майка и баща, нито са ти баба и дядо, нито лельосване и чичосване ми звучи добре. Ако толкова ти е неудобно, попитай дали можеш да се обръщаш на име. С това изкривено уважение и някакви обръщения създаващи конфликти в много семейства и често няма никакво обръщение, което още повече създава напрежение и реално е неуважение, от простичко обръщане по име.

# 64
Снаха си разбира се ,какво да си друго 😂
Ама защо толкова държиш да си 🤷‍♀️

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 11:46 от Radii :)

# 65
Снаха си разбира се ,каква да си друго 😂
Ама защо толкова държиш да си 🤷‍♀️

Все едно да искаш да ти викат мамо,  па да нямаш деца.

Не е на добре работата.

# 66
Ама то не е проблемът в обръщенията, но поставяйки този въпрос е изникнал същинският проблем.

# 67
  • София
Няма да се изказвам за оставения тийнеджър...

Амбициите на една жена да се вклини в някакъв клан, където май не е желана. Отиди, виж как са настроени родителите му, пък тогава претендирай за "титли".

Моята теория е, че моето кралство си е мое и моята корона си е моя. Успях да си извоювам обратно територия и тийнеджър и да си наместя короната. Аз съм самостоятелна жена, майка и собственик на апартамент. Скапани титли като "втора снаха" не ми трябват!

Жена на 41 да милее за благоволението на свекървата??????

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 14:34 от Rockstar

# 68
Благодаря на тези ,които наистина са ме разбрали,а именно ,че не става въпрос непременно да казвам майко и татко ,те си ме приемат всички ,целия му род ,ставаше въпрос за едно негово изказване ,написах подробности за да ме разберете ,и да изкажете мнение. НЕ, ДА МЕ СЪДИТЕ! Както някои го направиха ,човек да съжали ,че веднъж е питал нещо във форум . Говорихме изяснили сме се . КЪМ ТЕЗИ КОИТО МЕ СЪДЯТ И ,КОИТО НЕ СА ПРОЧЕЛИ ВСИЧКО ,КАКТО ТРЯБВА ,АКО ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА НЯКОЙ ПРОЧИТАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО ,РАЗБИРА СЕ АЗ НЕ СЪМ ДЛЪЖНА ДА ВЗЕМАМ ВАШИТЕ СЪВЕТИ ,НО БЪДЕТЕ ХОРА … АКО ИСКАМ НЯКОЙ ДА МЕ СЪДИ ЩЕ ИДА В СЪДА .

# 69
Като крещиш така с тези огромни букви, няма да убедиш хората.
Лабилна си.
Работи над това.
И няма толкова да го мислиш кой на кого какво казва.

# 70
  • Melmak
Don’t feed the trolls!

# 71
Благодаря на тези ,които наистина са ме разбрали,а именно ,че не става въпрос непременно да казвам майко и татко ,те си ме приемат всички ,целия му род ,ставаше въпрос за едно негово изказване ,написах подробности за да ме разберете ,и да изкажете мнение. НЕ, ДА МЕ СЪДИТЕ! Както някои го направиха ,човек да съжали ,че веднъж е питал нещо във форум . Говорихме изяснили сме се . КЪМ ТЕЗИ КОИТО МЕ СЪДЯТ И ,КОИТО НЕ СА ПРОЧЕЛИ ВСИЧКО ,КАКТО ТРЯБВА ,АКО ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА НЯКОЙ ПРОЧИТАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО ,РАЗБИРА СЕ АЗ НЕ СЪМ ДЛЪЖНА ДА ВЗЕМАМ ВАШИТЕ СЪВЕТИ ,НО БЪДЕТЕ ХОРА … АКО ИСКАМ НЯКОЙ ДА МЕ СЪДИ ЩЕ ИДА В СЪДА .
Вие сте пътували заедно в чужбина при родителите му и до снощи не се бяхте изяснили кой какъв е и изведнъж от снощи, когато е пусната темата, до сега се изяснихте. Вярно намирисва на пързалка.
И все пак по същество: и ти си лабилна, и човекът до теб. Проблемът не е дали си снаха или не, а че все още не се изказват нещата директно, не знаете вие самите какви сте един спрямо друг и несигурността ти е абсолютно основателна.
П.С. Трудно се чете и разбира какво точно пишеш. Не претендирам за перфектен български, но поне отделяй изреченията, за да стане ясно какво се случва.

# 72

Жена на 41 да милее за благоволението на свекървата??????

Която не и е свекърва Wink

# 73
Ако в темата има поне малко истина, с такова патриархално мислене лирическият герой сигурно си е мислел, че на 41 г. на лирическата героиня отдавна ѝ е минало времето за бебета, и я е прибрал да му домакинства и да гледа детето му, докато нейното го е заразяла при бащата

# 74
Ако в темата има поне малко истина, с такова патриархално мислене лирическият герой сигурно си е мислел, че на 41 г. на лирическата героиня отдавна ѝ е минало времето за бебета, и я е прибрал да му домакинства и да гледа детето му, докато нейното го е заразяла при бащата
Грубо, но самата истина!

Общи условия

Активация на акаунт