BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 6 - 11.11 - 17.11.)

• 70 962
  • 2 146
  •   1
Отговори
# 1 470
Айде пак се сърди, този път, че Ивонне го е номинирала

# 1 471
Тая вечер жените са гримирани потресаващо. И всичките са с едно и също червило.

# 1 472
Ивончето днес каква мацка е.

# 1 473
Себепреценка за себе си Laughing LaughingLaughing Лицемерство аххахах

# 1 474
Бих казала, че Ивонне днес изглежда чудесно и женствено. Също така беше много подробна и разумна в аргументите си за номинацията. Виктор се сърди като малко дете, изключително нелеп е.

# 1 475
Ивонне ме разочарова, щом Виктор е третият и избор за близък човек. После той се разочарова от нея. Въобще много разочарования.
Но Ивоннето е красива тази вечер.

# 1 476
Виктор приема номинацията на Ивоне като предателство. Виждали сме това и в други сезони и дори формати. Когато някой ти е близък в къщата, прекарвате си добре заедно и след това те номинира. Чувството е като за предателство.

# 1 477
  • София
На мен Ивонне без очилата ми е мнооого странна, не съм свикнала да ѝ виждам очите.

# 1 478
Да не би да им излъчиха номинациите? Виктор как е разбрал, че го номинирала Ивонне?

Аз ще гледам утре, но ви чета. Да не забравите да пишете кой излиза Simple Smile

# 1 479
  • София
Да не би да им излъчиха номинациите? Виктор как е разбрал, че го номинирала Ивонне?

Аз ще гледам утре, но ви чета. Да не забравите да пишете кой излиза Simple Smile

Всеки номиниран може да си избере един съквартирант, да им задава въпроси и да се каже кого са номинирали.

# 1 480
  • София
Ако Марио им прави прическите,  защо го прави? Те го номинират на поразия, той си мисли, че дъжд го вали и продължава да им слугува и да им угажда...
За чистене, миене на чинии и т.н. да не говорим... Пепеляшко

# 1 481
Тази вечер коментаторите са готини, нямам забележка

# 1 482
  • София
Сигурно ще скандализирам мнозина, но предпочитам Теодора да остане този път, отколкото истеричният и обидчив Виктор... драма от сутрин до вечер.

И се надявам скоро да си тръгне Георги, ведно с ланците и пръстените.

# 1 483
Ивонне ме разочарова, щом Виктор е третият и избор за близък човек. После той се разочарова от нея. Въобще много разочарования.
Но Ивоннето е красива тази вечер.
Учудих се, че каза Виктор, а не Ванеса. Може ли да го номинира и да каже пред него, че ѝ е близък, а седи по цели дни до Ванеса?!?? Или сигурно просто е забравила кой е номинирала…
Нещо се разочаровах и от Ивонне…

# 1 484
Той ясно проявява симптоми на гранично личностно разстройство, на биполярно личностно разстройство, на хистрионно личностно разстройство.

Абсолютно точен коментар, въпреки че в професионалния ми ориентир не е препоръчително (даже никак) да се лепват такива етикети (жаргонно казано).

Доколкото и моята преценка би могла да бъде оценъчна (или смислена изобщо предвид обстоятелствата), съгласна съм — най-добре се вписва в граничността (и това ми се ще да го опиша с цел повече осведоменост по темата, тъй като хората нямат представа колко е тежко да бъдеш около личност с такава личностна организация). Иска ми се наистина да има повече превенция; повече професионален фокус с цел адекватна помощ на такива хора. Нямате представа колко (само)разрушетелни те могат да бъдат. Опасни и за себе си, и за околните.

Та, Виктор, поне така изглежда, живее в крайности, в двете полярности — или си лош, или си добър. „Черно-бяло” мислене — така нареченият „splitting” (разцепване) на психоаналитичен език. Няма нищо по средата, нищо сиво. Забелязва се и едно „магично мислене”, белязано от света на фантазиите — особено видимо бе в набързо създадения ирационален план за преместване в София; уж невинните мечти за съвместен живот с Теодора. Един средностатистически невротичен индивид не би „скочил” така за няколко дни, а при него го има този феномен на „любимия човек” (отново често срещано при граничната личност). Тотално вкопчване, обсебване. Друга ключова черта, която се наблюдава при гранично обособеното поведение е липсата на личностово ядро — не е хич случайно, че Теодора решава вместо него, той е „погълнал” нейните принципи, ценности, думата ѝ, ако щете; превърнал се е в огледалото ѝ в желание да бъде харесан. Това представлява основен похват за „спасение” и осигуряване на бърз близък контакт с желания обект. Страхът от изоставяне (темата с Велин и излизането на Теодора преди него във формата), гневните изблици, нестабилността в емоционален план, заплахите — отново силно влизат в графата. Букет, коктейл от взривоопасно поведение, при което, ако човек е достатъчно близо, би могъл да се превърне в една бледа сянка на себе си.

Нетерапевтирани, граничните личности стават отмъстителни, заплашителни, провокативни, манипулативни с доста добре застъпени нарцистични и импулсивни прояви. Не би било изненадващо след излизане на Виктор от ББ, ако той съзре неприемливата реалност, че Теодора не откликва на чувствата му, да се превърне в „хейтър номер 1”. Както я е обичал, така ще я и намрази.
Много добър  коментар.
Теодора не е виновна за неговото поведение, тя е потърпевша.
Виктор трябва да си ходи, защото е агресивен самохвалко и се гордее, че е такъв, много лош пример. Ще затвърди грешната си самооценка, ако остане вътре.

Общи условия

Активация на акаунт