Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 820
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Аз вече от години не украсявам елха защото са ми грозни изкуствените, а с живо дръвче не ми се занимава. Едва последните години в България пуснаха от готините живи елхи, които не пускат иглички - в Германия се продават само такива. Но пък слагам лампички на балкона, много ми харесват. Но ще ги сложа в началото на декември.
Иначе поръчах коледно костюмче от Shein, полиестер е, но за 1 фотосесия ще издържи, голяма работа. Поръчах и от бебешките книжки от плат, надявам се до Коледа да прояви интерес към тях…макар че май първо трябва да се научи да седи, а това май се случва към 6м?

Още не може да се обърне сам.

Захранване си мисля да почна от началото на януари, ще бъде на 5м и 3 дни. Засега мисля да следвам схемата на Хип и на др. Владимирова. Естествено ще видя и педиатърката какво ще каже. Но нямам желание да експериментирам със ЗВБ, нямам нито сили, нито желание да чета допълнително за това. Пюрета ще правя вкъщи само когато суровината ми е домашна, иначе не. Имаме тиква и картофи домашни, моркови например не.

# 61
Вики, имах предвид, че с кърмено бебе е по-лесло звб, не че кърмене+пюрета ще доведат до спиране на кърменето. Баткото ми беше на АМ и много лаком, много трудно ми беше да преценя колко да дохраня след  твърдо хранене(като не знаеш колко е изял и колко смачкал), защото ако зависеше от него щеше да си изпие и всичкото мляко.. и да повърне после.
Герка, четенето не е повече, за мен всичките схеми за пюрета са къде по-сложни.
Сокове баткото е пил сигурно 4-5 в живота си и то от тази пролет, защото гледа децата по площадките и иска и той, напълно се отричат вече за бебета. Аз и захар не давах до 2г, сега вече е неизбежно, но го ограничавам максимално, защото е много много по-голям от връсниците си при все, че основно се храни с месо и зеленчуци. Според мен хранителните навици се изграждат сега, ако зависи от него ще яде само крокита и бонбони, но му се случва доста рядко да си опита бонбон или да купим “боклучка”, както той ги нарича.
Декември ще украсявам, исках нова елха, но не намирам под 300лв и май ще се разминем..

# 62
Момичета помощ, два дни детето заспа в 17,00 и го удари на нощем сън, като разбира се се будеще през нощта и ставаше рано ,че се е наспал. Не знам и защо от както се помня се буди в 4-5и почва да пъшка така докато не се изака....защо ли не го прави през деня Simple Smile

Та за проблема след тези два дни ,вечер като го сложа в леглото спи по 20мин  и се буди ....няма заспиване .....после го приспя пак и същото нещо, така откарваме24,00 , той милият му се спи....затваря очи не не може,после вече се нерви пищи ,плаче инакрая се предава от умора. Мен ми се плаче оставете ,че не спя ама и толкова ми е гадно да го гледам как се мъчи. Изтеглих приложение следя кога спи гледам да не се преуморява. Същевременно изведнъж почна много неща да прави сам ,завърта се играе и  си говори ,усмивки.
 Първо си мислех ,че е скок, за капак и с кърменето една драма пак почна да се нерви , вече съм в потрес.  Може ли да кара едната седмица ментален скок  а другата за кърма....Докато той спи 20  минути аз само чета как мога да му помогна, има ли някой  в същото положение? Помагайте Sad

# 63
Мами, виждам, че обсъждате храненето - е, на мен ми е дневна тема, само че първо ще почна с текущото.
Тръшнала ни е жестока кърмаческа стачка - всичко започна в началото на 3 месец, когато хранейки я на поискване, тя си разреди храненията. Само че и вече е волеви акт храненето, съответно иска мега силна струя - да й се излива в устата. И така, вече е рев, писъци и блъскане, без много цокане първите минути, докато не усетя, че слиза ново мляко и буквално вече едва преглъща - тогава вече й харесва.
Започнах да изпреварвам огладняването и да я храня на 3 часа без 10 Минути примерно, за да е по-спокойна по време на хранене.

Проблемът сега е, че не наддава - ама нищичко, варира с едни 100 грама примерно и това е (нямаме бебешка везна вкъщи).
А сега очаквам педиатърката да каже да дохранваме с адаптирано. Confused Така че при това положение мисля направо за захранване от януари нататък. Мисля да почна с пюрета и после да предлагам и пюре и парче храна по ЗВБ. Поръчала съм пособия за хранене за коледен подарък на EZPZ, взех и едни прибори, насърчаващи самост. хранене на doddl.

Друг с тежка кърмаческа стачка? Знам, че повечето майки се отказват на този етап да кърмят, искам да избутам още малко, но имам чувството, че дам ли шише - дори и с малка дупка, ще я задълбоча тази стачка. Някой да има опит със сонда и дали ще подобри ситуацията? Нямам идея как се ползва и дали може да подпомогне кърменето на този етап.

За съня ще пиша в друг пост - и тям вече има капризи и предпочитания Confused

# 64
Поли, аз имам сламки за подаряване. Така и не ни влязоха в употреба. Май се препоръчват за по-малки бебета, за да не усетят, че не те сами сучат млякото. Единия край се слага в устичката, но не помня дали в ъгълчето или точно обратното, да не е в ъгълчето. Другия край е в шише с мляко. Даваш гърдата и хем суче, хем и тече от сламката в устата. И аз имах големи страхове за отбиване. Все още имам, затова прибягвам към шишета в краен случай и не се мръщя като ми заспиват на гърда, а обратно, радвам се. Моите пият всичко от всичко, засега- сучат, кърма от няколко вида шишета и АМ. Понякога като много кисели се сърдят на гърда, но реално винаги са били изнервени от това, че им се спи. Пробвам да успокоя и после пак си сучат. Понякога давам и шише. Понеже много си искам да са си кърмачета дълго време, като срещна по-сериозна трудност или изнемогвам, понеже съм сама, буквално отправям по една молитва... Че правя всичко, което мога и ако ни е писано, да се кърмим още...

# 65
  • София
Уредът на филипс 4в1 го има за 299лв в baby.bg

Ние се връщаме от педиатър - 6110гр и 62см. Каза, че е отлично. Качила е 770гр от миналия месец, горе долу досега толкова качва на месец. Но каза, че ѝ жълтеела и пусна изследвания. Миналият месец не ѝ жълтееше. Confused Иначе на ваксината почти не плака, а ротавирусната я изпи с кеф.

Преди два дни за пръв път се обърна от корем по гръб и от тогава не спира. Баща ѝ се шегува, че така чийтва и си почива от времето по корем. Grinning Иначе страшно много следи с поглед и се заглежда, хили се с глас и постоянно нещо ни говори. Много е сладко да я гледам как се превръща лека по-лека в социално човеченце. Heart

Иначе имахме две неспокойни нощи и от вчера се възстанови реда, но малко ми разказа играта. Joy

# 66
Аз да мрънкам ,забравих да споделя със захранването с дъщеря ми сок категорично не съм давала,въпреки че преди 14 години това беше препоръката на педи. Та започнах със зеленчуци  5 месец ,на пет дена мисля вкарвах нов,но все пак следях детето, после месце и редувах ден зеленчуков обяд ,ден месен. На осми месец помня попара и някъде седми може би съм дала плод, но не бях мн редовна..имаше ужасни колики и ги избягвах.
   Някой нещо писа за цикъла с дъщеря ми ми дойде веднага след лохиите и беше редовен.Сега ми дойде след лохиите и до сега нямах цикъл..има няма два месеца, днес май пак ми дойде.
  Не помня кояот ВАс но благодарско Simple Smile, прочетох за този метод за заспиване с проплакването и успокояването и днес вече втори прилагам , без да го приспивам на ръце .

# 67
Момичета помощ, два дни детето заспа в 17,00 и го удари на нощем сън, като разбира се се будеще през нощта и ставаше рано ,че се е наспал. Не знам и защо от както се помня се буди в 4-5и почва да пъшка така докато не се изака....защо ли не го прави през деня Simple Smile

Та за проблема след тези два дни ,вечер като го сложа в леглото спи по 20мин  и се буди ....няма заспиване .....после го приспя пак и същото нещо, така откарваме24,00 , той милият му се спи....затваря очи не не може,после вече се нерви пищи ,плаче инакрая се предава от умора. Мен ми се плаче оставете ,че не спя ама и толкова ми е гадно да го гледам как се мъчи. Изтеглих приложение следя кога спи гледам да не се преуморява. Същевременно изведнъж почна много неща да прави сам ,завърта се играе и  си говори ,усмивки.
 Първо си мислех ,че е скок, за капак и с кърменето една драма пак почна да се нерви , вече съм в потрес.  Може ли да кара едната седмица ментален скок  а другата за кърма....Докато той спи 20  минути аз само чета как мога да му помогна, има ли някой  в същото положение? Помагайте Sad
Има, има Grinning Ние сме в подобна ситуация втори ден. Изведнъж започна да заспива към 10 и 30 и се събуждаше чак към 4 за ядене и след това спеше до сутринта до следващото. От два дни обаче нещата са съвсем различни. Първата вечер едва заспа в 12 часа и през определено време се будеше с плач и ако не беше време за ядене, едва го успокоявах да заспи и след интервал от време пак същото. Но снощи пък беше ужасно .... трудно заспиване в 12 и 30, стана в 1 и 30 да яде и след това обаче спа до 6 отново с постоянно будене и плач. Немога да си го обясня. Нищо не сме променяли. Съответно има напредък в поведението. Играе си супер много време на активната гимнастика, хваща вече играчките и замахва с ръчички, като успява да ги удари. Все по-дълго време прекарва по корем, усмихва се постоянно и през деня е адски спокоен. Ако не е гладен няма да заплаче. Все пак си мисля и те са човечета малки ден с ден не им е . Дано отмине бързо, ако е период, защото много ми харесваше рутината ни и това да се наспивам. Joy

# 68
Ох, някой друг опитва ли го това с приспиването и реването? Ние тази вечер опитахме. Накърмих я, оригна се и я оставих в леглото. Излязох от стаята. Гледаме я на камерата, бая време си гледаше, но лека полека започна да мрънка. Влязох отново, успокоих я и излязох. И така няколко пъти докато не започна дрането. Изчаквах по две минути, но тя се дере като козле. И два часа по-късно си заспа в мен след носене и това беше. Има ли смисъл от цялото това нещо? Не я ли измъчвам по този начин? Тя иска при нас, най-вече при мен, а ние я оставяме да си реве в леглото.. не знам какво да правя, не го чувствам добре този метод. В същото време просто нямам сили в ръцете, гърбът ме боли.. Искам да направя правилното нещо, но не знам кое точно е то.
Вчера навърши 3 месеца и бяхме на ваксина, много плака отново. Имам чувството, че помнеше.. само като влязохме в кабинета и я сложих да легне и видя докторката, започна да прави тъжната физиономия и се разплака. Вече е 5,800 и 62 см. 😇 Последните дни са много кисели заради този скок в растежа, но днес като че ли беше най-добре. Опита се да се обърне настрани, говореше много, като се усмихва и почти се смее с глас. Всеки ден по нещо ново има. Уникално е!💕💜

И да попитам как спят вашите бебета? Аз днес извадих гнездото за пране и забравих тотално за него. Та сега спи в леглото без него и вече е напряко на матрачето. Махнах всичко около нея, има в краката няколко играчки, но май ще стана и тях да махна. Ще слагате ли обиколници? Аз имам, но ме е страх да не се навре в него. А бре, с една дума, лесното беше дотук. 😬

# 69
Ох, някой друг опитва ли го това с приспиването и реването? Ние тази вечер опитахме. Накърмих я, оригна се и я оставих в леглото. Излязох от стаята. Гледаме я на камерата, бая време си гледаше, но лека полека започна да мрънка. Влязох отново, успокоих я и излязох. И така няколко пъти докато не започна дрането. Изчаквах по две минути, но тя се дере като козле. И два часа по-късно си заспа в мен след носене и това беше. Има ли смисъл от цялото това нещо? Не я ли измъчвам по този начин? Тя иска при нас, най-вече при мен, а ние я оставяме да си реве в леглото.. не знам какво да правя, не го чувствам добре този метод. В същото време просто нямам сили в ръцете, гърбът ме боли.. Искам да направя правилното нещо, но не знам кое точно е то.
Вчера навърши 3 месеца и бяхме на ваксина, много плака отново. Имам чувството, че помнеше.. само като влязохме в кабинета и я сложих да легне и видя докторката, започна да прави тъжната физиономия и се разплака. Вече е 5,800 и 62 см. 😇 Последните дни са много кисели заради този скок в растежа, но днес като че ли беше най-добре. Опита се да се обърне настрани, говореше много, като се усмихва и почти се смее с глас. Всеки ден по нещо ново има. Уникално е!💕💜

И да попитам как спят вашите бебета? Аз днес извадих гнездото за пране и забравих тотално за него. Та сега спи в леглото без него и вече е напряко на матрачето. Махнах всичко около нея, има в краката няколко играчки, но май ще стана и тях да махна. Ще слагате ли обиколници? Аз имам, но ме е страх да не се навре в него. А бре, с една дума, лесното беше дотук. 😬
Не съм опитвала този метод, но доколкото си познавам детето няма и да сработи при него. Заспиванетоо е нещо с което все още не мога да се справя. За сега нещата при нас са така:  През деня спи горе долу. Заспива за 30-40 минути до час, понякога 1 и 30 зависи кога трябва да яде. Прави няколко дрямки, като спи предимно до следобяд повече. Иии след 6 започва веселото. Понеже заспива все различно... 10, 11, 12.... гледам да има все пак някакво време между последната дрямка и окончателното лягане. Много е труден на приспиване. На държане, носене, разнасяне, гушкане на търпи, в креватчето го слагам ... не бива... започва се с мрънкане до дране. С мен на спалнята ... още по-зле. Заспива в количката... заспива там, чакам да се унесе хубаво и го местя в леглото. Понякога ми се получава, понякога се буди, киселее и сещате се натам... . Опитвала съм след баня и всичко, да го слагам в леглото и не става. Много е труден на заспиване. Аз чета, гледам видеа, търся начин, но за сега това ми е спасението - количката и бутай.
Обиколниците ги махнах наскоро, защото започна да се навира в тях и ме е страх. Нищо друго не оставям в креватчето, освен пелената с която го завивам( опитвала съм чувалче... рев и сополи... не става). И още нещо забравих- заспива на светната лампа Kissing Heart  Ако е изгасена, започва едно озъртане, коколене и .... рев. Ако някоя мама има желязна система за приспиване нега сподели.

# 70
Аз в началото няма да готвя със сигурност. За после не знам..според детето-дано е ядящо. Ще започна със зеленчуци както с дъщеря ми. Плодовете ги включих чак 9ти месец.
Аз обичам варено броколи без сол, дъщеря ми също.
Днес бяхме на ваксина 61см, 6,300кг.
Бях ви споменала, че ака доста течна консистенция. Личната предложи да му давам 2 дни ентерол и да се чуем дали има промяна. Според вас не е са ли малки за ентерол?

Според мен са малки за този метод с плаченето. Лично аз не бих оставила 3месечно бебе да плаче в друга стая, опитвайки се да заспи. Малки са още, сега ако не ги гушкаме, кога?

# 71
Здравейте! Едва сега погледнах в този раздел на форума, та се включвам със закъснение.. Grinning

Нирвана, за този метод четох, че трябва да се прави отначало с първата дрямка за деня. Беше описано да провеждате някакъв “ритуал” за 5 мин (тип песничка) и тогава да оставите бебока за 15, като, разбира се, трябва да е показал, че реално му се спи. Онзи ден подреждах в кухнята, бебето беше на шезлонга си при мен. Видях, че ѝ натежават клепачите и се възползвах да я оставя в кошарата. Малко помрънкваше, без да плаче и взе, че заспа!

Идеята била да посвикне да заспива само за първата дрямка и постепенно да се въвежда за следващите, докато стигнете до вечерта.

# 72
Сутрин метода работи, катовидя че е време за сън слагам в леглото му пускам музика, мрънне малко взема го гуш и като е спокоен връшам и заспива без рев. Но снощи пак беше ужас,прави по 3 часа без д амога да го приспя мъчи се детето,а аз  кръст нямам, много ме боли вече Филип тежи 6,500.

# 73
Според мен са малки за този метод, пробвай първо с по-меките методи за приспиване,аз този с плача го пробвах след като не успях с останалите. Трябва им хубава асоциация за заспиване, следене на интервалите за будуване,като и при нас не винаги се получава. Също трябва да е спокойно и да няма някакъв дискомфорт. Освен това точно 3-4 месец, когато е регресията, е важно да не стане 1 асоциация много силна,защото после,като мине регресията,може да се буди,само защото му липсва дадената асоциация,така че е хубаво да се приспиват по различни начини: в количка, с гушкане,на гърда,с биберон и т.н. Та сега и периодът е малко тегав. Аз бях изпуснала сега малкия и беше вече много изнервен,ами дадох му да суче,нямаше как да заспи сам, изпадаше в истерия. От друга страна,вчера заспа сам, докато се оправя да излизаме. Ще се напаснем.
За захранването,аз си ползвам ориентировъчно схемата на Хип, за да не изпусна нещо. Няма със сигурност да захранвам по 1 седмица,това ще продължи до 2 години, ако така тръгна. За ден-два и си проличава,като царевицата и оризът не са алергени,така че кашите съвсем не ме притесняват. После давам картоф,понеже той е най-гаден и ако започнете с нещо сладко(тиква,морков или плод), няма да иска после зеленчуците,защото няма да са му вкусни. Разредеждам картофеното пюре с повече кърма или АМ, защото им лепне и са до първата лъжица, после няма пробутване). Това ми е началото на захранването,като при баткото спазвах 4-5 дена и много се проточи,с второто бях за 2 дена,сега пак така ще процедирам. То се вижда веднага,ако има алергия, после вече ще си смесвам храни. Имам един уред на Mappy за пюрета, с големия го ползвах,но с втория си ми беше по-лесно да си ги сваря и пасирам, колко му е, тъкмо не ми се пречкаше още 1 уред на плота. Често и ако правя крем супа,просто готвя без нищо,накрая му отделях и овкусявах за останалите. Та така, иначе ми става много сложно за всеки поотделно да приготвям. Също и готови пюрета давам, за детските храни контролът по качеството е друг и съм напълно ок.

# 74
Pilala имаш ли раница? Горещо препоръчвам, аз за последната дрямка към 17-18 мога да я приспя само в нея, за това излизам на разходка с кучето и тя заспива сравнително лесно. Е, опитва се да докопа гърда и ми прави смучки, но като види, че няма да стане-заспива. Иначе вкъщи само на гърда, на мен не ми пречи, но не мога да мръдна, това вече ми е в повече..
И днес беше празен парка, бяхме си ние и още 2 деца, много по-спокойно е така.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 16:26 от Miliva

Общи условия

Активация на акаунт