Августовски бебета 2024г - Тема 2

• 19 223
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Милива, благодаря за идеята, изпробвах я още днес и това за момента е единствената поза по корем, в която Лео си държи главата вдигната. Иначе каквото и да го правя намира начин да си полегне и грам не му пука. А явно може, защото добре я държа и то достатъчно дълго.

Косопада... в банята направо не ми се говори какво става след къпане и ресане. Вчера обаче я бях пуснала следобед както си седях на дивана. Е 10 пъти го чистих там където съм седнала от коса. Събирам, правя я на топка и изхвърлям в кофата. И айде пак. Голямото дете го намери за страхотна игра, на мен накрая ми писна и я вързах и се примирих, че дивана няма да бъде освободен от косата ми. Съвети за съжаление и от предния път нямам. Дори което иначе ми работи след ражданията няма ефект, уж е хормонално, дано скоро се оправим.

Лео гука най-вече когато някой активно си говори с него. И то държи да си е диалог, не само едната страна да говори. Иначе когато просто си лежи някъде сам не напира да гука. И сутрин като стане много сладко ми се усмихва и ми гука. За смеха с глас при нас онзи ден работеше гъделичкане - доколкото знам, трябва да се внимава, понеже няма как да се измъкне, когато му е в повече. Някой път работи да се наведа по-рязко към него и да му направя боц нос в нос. Или го пипам по коремчето или гърдите съвсем лекичко и правя звук тип бип/пиу или подобни.

Мама, споделям твоето мнение за "контейнерите" и ограничаването на движението. С баткото също ги избягвах. Проходилка тип паяк не сме ползвали и няма да ползваме и сега, имахме такава, която се бута.

# 16
При нас говоренето е постоянно, дори не знам как не му писва Grinning
При нас нощния сън е около 6 ч. без субъждане, за което съм благодарна, но 80% от приспиванията са на ръце… ужас Cry
За косопада - Приорин или Дюкрей Анакапс препоръчвам, но съм ги пила в друг период. Не знам дали биха били полезни за след раждане.
Момичета, тези пачове за ваксината непосредствено след боцкането ли се слагат ?

# 17
При нас говоренето е постоянно, дори не знам как не му писва Grinning
При нас нощния сън е около 6 ч. без субъждане, за което съм благодарна, но 80% от приспиванията са на ръце… ужас Cry
За косопада - Приорин или Дюкрей Анакапс препоръчвам, но съм ги пила в друг период. Не знам дали биха били полезни за след раждане.
Момичета, тези пачове за ваксината непосредствено след боцкането ли се слагат ?
Да веднага след боцването, задържам първо леко със спирт и след това педиатъра поставя пачовете и аз вкъщи сменям на 3 часа, въпреки че пише, че може и повече да стоят.

# 18
  • Пловдив
Miliva, ние имаме помощ от близки, та ходим на театър примерно. Но основно си мъкнем децата с нас. Хем искам да съм само с мъжо, хем знам, че сбед някоя друга година децата сами ще спрат да излизат с нас. Веднъж седмично вечеряме навън примерно, бебето си е в кошницата, баткото като хапне или играе на телефона, или си намира другарче, ако има други деца. Сега на вилата пак ще сме с децата,

Това ни е люлката, която е основно за украса. За разлика от брат си, който дори спеше в нея, Ивайло не ще да я види. Изкара едни 15 минути в нея само. Ако знаех, че ще е така, нямаше изобщо да я купим.

Аз го изкарвам във всякакво време. Ще избягвам мъглата евентуално, когато мога.

# 19
https://www.ozone.bg/product/pregnacare-new-mum-56-tabletki-vitabiotics/

Започвам вече втора опаковка плюс другите от серията за кърмачки. Подобрението е огромно, почти не ми пада вече косата. 😊

# 20
Симбо, аз не винаги слагам куулпач. Понякога детето си остава само с лепенката, която му поставят след убождането. Охлаждаща лепенка му слагам, ако видя, че има дискомфорт или болка, мястото се подува или е по-топло на пипане. Като цяло имам едно разбиране, че не трябва да тъпча нито себе си, нито детето с лекарства без нужда. Нямам представа как работи куулпач, но щом охлажда и сваля температура (и действа добре при мигрена), явно има някакво биологично активно вещество, което прониква в организма през кожата. И по тази причина го прилагам само, когато видя, че има нужда.

# 21
Аз пия тези за кърмачки, но с косата съм зле. Да не стане пренасищане с 2-та вида витамини?
Иначе идвам да се оплача пак. Нали страдах,че ядеше на час и чак ме болеше,все едно сега засуква. Хем мазах с лансинох, сега гледам,че има малка раничка. По спомен не трябва да кърмя сега с тази гърда, което значи, че ще е пак мега гладен,защото другата няма да смогне... Отделно от днес е с диария бебето, не знам дали може да е от крема за зърна, но явно и утре ще пропуснем ваксината... Супер тъпо,тъкмо започна да правя нещо като режим на хранене/спане и пак нещо се обърква.
Иначе по корем като го слагам и му пускам една играчка jiggly biggly, но има едно рачета дето ходят и ще има същият ефект. Може и огледало да се гледат,важното е да има нещо интересно пред тях. Аз се чудех дали няма да се изплаши от играчката,но той даже ѝ се смее и драпа да я докопа, естествено без никакъв успех Grinning

# 22
Gamora, аз съмкърмила и с разранени зърна, единственото е,че боли в началото докато засуче. Не съм чела да е противопоказно ,но може и да не греша. В най-лошият случай ако кърмиш само от едната , освен да суче детето по-често.
  За момичетата в Германия моля кажете акушерката само до 12-та седмица ли има посещения ?

# 23
Пилала и аз кърмя,но си докосна бузката до зърното и остана кръв,а знам,че ако тече кръв не трябва да кърмя,докато не зарасне. Иначе ясно,че по-начесто от другата,но за зла участ тя ми е по-малко харесваната, сякаш е и с по-малък дебит Grinning Дано да не се разрани и тя от прекомерна употреба. СъсипАха ме тея момчета,ей Grinning

# 24
Гамора, с първото дете имах разраняване. Не съм спирала да кърмя от тази гърда, акушерката ми беше казала да мажа с едно кремче бепантен за очи и нос го водят. Каза че спокойно мога да мажа след кърмене с него и да кърмя без отмиване. Супер бързо помогна. Не съм медицинско лице и не мога да кажа дали е било нещо специфично в нашия случай, но може да се допиташ до някого.

Пилала, моята сега идва до края на 8ма седмица, не знам дали има разлика с първото, не помня колко е било тогава. Ще идва пак от януари за захранването. Зависи си от услугите, които предлага акушерката. Иначе в момента въпреки че не идва, винаги мога да й пиша или звънна, а и в сряда вечер карам възстановителна гимнастика при нея по скайп, така че пак мога да питам, ако има нещо.

# 25
Аз пия тези за кърмачки, но с косата съм зле. Да не стане пренасищане с 2-та вида витамини?

Аз ги редувам. Днес пия от едните, утре от другите.
Моята Вида също скоква мощно последните 3 дни. 😀 Трудно заспива, суче постоянно, мрънка, буди се директно с рев. Не е лесно да растеш толкова бързо 😀💕

# 26
Здравейте, момичета,

чета всеки ден, но нямам време да пиша.

Слава Богу бебето не се разболя или поне не разбрахме, а всички вкъщи изкарахме вирус, включително и майка ми, която дойде да помага.

При нас на 3м и няколко дни Момчил го измериха 6150 и 64 см, бая дългичък е. Качил е 900 грама за 1 месец и няколко дни, дано малко да забави темпото, че не знам как ще го вдигам след 1-2 месеца. Добре понесе ваксината, Ротавирусната си я изяде с кеф, а след другата естествено се разплака. Куул патч ние слагаме 1 час след поставянето на ваксината, като преди това куул патча е бил в хладилника. Такива са ни инструкциите от педиатърката. Пак не дадох Панадол профилактично и не е вдигал температура. За разлика от миналия месец, този месец не е бил по-сънлив в деня на ваксината.

Благодаря на Мама за споделеното за бебешкото СПА, ние също ще го посетим. Скъпо е, но мисля, че ще е страхотно забавление за всички ни. А и се оказа, че ни е съвсем наблизо.

Момчил напоследък слага буквално всичко, до което се докопа, в устата. Много често си смуче палците на ръцете. Вашите бебета правят ли го? Старая се да му мием ръцете всеки ден с измивния гел, защото го къпем през ден, но това непрекъснато лапане на ръцете ме притеснява.

Друга новост е, че явно откри, че има глас защото започна да крещи доста силно. Вече не плаче за храна, ами направо крещи! Вашите бебчета крещят ли?

От 1 седмица го слагам на килимчето (взех от ХРЕ пяна) и там прекарва по няколко часа на ден. Не мога да дам отзиви за килимчето защото е ново. Харесва ми, че е шарено и не събира прах. Но всеки косъм си личи...Освен това се хлъзга за бебето и не знам долколко ще може да се упражнява да пълзи върху него. Обаче той и на пода ще се хлъзга като се замисля.

В това лошо време излизането е трудно, обличането на бебето си е приключение. Той е много недоволен като го обличам, а веднъж готов трябва по най-бързия начин да излезнем защото вътре ще се свари така опакован.

Като бяхме още бременни обсъждахме, че поръчвате дрехи за себе си от Shein. Поръчвате ли и нещо за бебетата? По принцип смятам, че са евтинджоси с лошо качество, но ми се иска да взема бюджетно коледно костюмче и може би ще пробвам. Някой с отзиви?

# 27
  • София
В Sinsay видях коледно костюмче интересно. В Shein може да се разгледат снимки на клиенти. Там е важно да се гледа материята. Не съм поръчвала за бебето от Shein.

Нашият младеж на 3 месеца е 7 кг., 60 см. От няколко седмици си ляга около 21, 22 и така до сутринта. Понякога се събужда за хранене, но пак си заспива. Ставаме окончателно към 7. Днес спа обаче до 8 и малко.
Много си харесва активната гимнастика. Нагласила съм му играчки тип дрънкалки да ги рита с крачета и със засилка ги блъска, много е смешен. Главата абсолютно си я държи изправена. Също пищи, гука, много се смее това бебе, вкъщи е страшна веселба. Гледам повече време да си постои там, защото след нея яде и си заспива. Не знам колко е ново, но много слюнка има. Педиатърката каза, че е подготовка за зъбчета в близко бъдеще.  

Видях, че сте обсъждали приложенията - ползвам премиум версията на Huckleberry, но не ми се вижда кой знае какво освен, че ориентировъчно дава информация кога ще спи бебето. Понякога съвпада. Удобно е да си следя колко яде.

Към майките с по-големи деца: чета страшни работи за регресия в 4ти месец. При вас какво е било?

# 28
Ами индивидуално е: първият ми син никога не е спал,явно си остана с трудното заспиване и след това,докато не го научихме да заспива сам се будеше до годинка през час. Вторият ми син точно в 4-ти месец се научи да заспива сам в кошарата и започна да прави по-дълги паузи,по еже знаеше как да заспи сам, като се събуди след цикъл на съня.

# 29
Ами индивидуално е: първият ми син никога не е спал,явно си остана с трудното заспиване и след това,докато не го научихме да заспива сам се будеше до годинка през час. Вторият ми син точно в 4-ти месец се научи да заспива сам в кошарата и започна да прави по-дълги паузи,по еже знаеше как да заспи сам, като се събуди след цикъл на съня.

Как го приучихте да заспива сам?

Общи условия

Активация на акаунт