Мъжете - защо се отдръпват

• 17 196
  • 436
  •   1
Отговори
# 270
Не си в грешка Miss_Kaprisse.
Да, различни нагласи. На него му се плямпа, на теб не ти се плямпа. И двамата сте прави, ама всеки за себе си. Не е твоя.
Аз не мога да говоря толкова. Много рядко го правя с приятели с които не съм се чувала, но това е рядко. И всяка вечер ми е абсурдно.
Само 2 пъти ми се е случвало да направим 60 минути и оператора да ни прекъсне.
Такова говорене ми е изпиващо времето и енергията. Особено след работа.
Директно казвам, че аз не обичам да говоря по час, а за разговор максимум 10 минути за важни неща.
Този е някакъв вампир за мен. Да говори по два часа.
За тия два часа знаеш ли какви неща вкъщи ще свърша.
Та затова 10 минути и толкова. Може и чат, но съм отговаряла като имам време.
За монолога те е нападнал, защото явно иска само той да си води монолозите и ти само да викаш - ахаа, мда, тъй, мда, ок, съгласна, аха и те така.
 Та така. Казваш директно, че такива дълги разговори те натоварват и си имаш и домашни задачи да свършиш и да си починеш. Ако отсреща не стопли, има проблем този човек. Което значи, че и ти ще имаш проблеми.
Крещящ червен флаг е, че си го помолила да прекратите и той не се е съобразил.
Абе вампир е тоз. Типично мрънкало.

Каква ревност е проявявал?

И не ок след 1,2,3 срещи да говори за живеене. Крийпи е това.

# 271
Каква ревност е проявявал?

Възможно е тези дълги нощни разговори на практика да са слухтене дали няма друг мъж около нея. Не казвам, че е точно това, просто предположих, че тя си го мисли също.

# 272
О, абсурд!
Некав чат там помежду другото ако има време, е ОК. Ама с часове на телефона, абсурд! Да казва квото има по съществ/примерно да се разберете за следваща среща/ и да се приключва. WTF аз от бившия си имам травма за такива говорещи монолози с часове и веднага ще последва блокаж. За тебе не знам, ти си решаваш.

# 273
Аз съм бая директна. Ако ми досаждат с бърборене си казвам.
Също си казвам, че не са ми ок дълги разговори.
Отдавна съм се научила да казвам не.

# 274
Miss_Kaprisse, според мен, този мъж е обсебващ и несъобразителен с личните ти граници, не цени и свободното ти време... Пресичай го отсега, че не се знае колко откачен може да стане..
Имах веднъж подобно гадже, с което в началото с часове водихме разговори - философски, музика, работа, всичко.. Първия, втория път го изтраях някак си, направих глупостта и съвместен проект с него да създам - голяма грешка, настана пълен телефонен терор.. не издържах дълго и му излях всичко директно.. казах му, че не издържам цялото това обсебване и му забраних да ми звъни, да идва, излезнах от бизнеса, а той чак ми агресира от яд, че му прекратявам така категорично обсебването.. не спря после една година да ми пише съобщения, да ми се обяснява в любов, да минава случайно през града ми и да ме търси на работа, моли ме само по приятелски да се чуваме и какво ли не..

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 19:28 от anonymiss

# 275
Ама теб изслушва ли те Мис Каприз, или си философства главно?

# 276
Обсебващ е.
Аз и преди го казах.

# 277
Благодаря ви на всички. Трудно ми е, първо бях малко резервирана, после продължението ми хареса казах го, сега пак се чувстам не ОК в тази ситуация иии определено се обърквам вече в преценката си. Не искам да си губя излишно време. Въпросът е кое от навиците и поведениет она 2-ма души колко е поправимо с разговори на такъв етап.

Годзила, интересно, не съм сигурна дали правилно разбирам обаче това понятие. Ще обясниш ли повече?

Скрит текст:
Обясни ми вече и в чата а сега и пак като ми звънна, че е премислил, че е осъзнал как имам право и е прекалено да се говори толкова дълго. Обясни, че сега е в такъв период с новата работа и е по-развълнуван явно, там е малко динамично 2 дни доволен после ядове, и имал нужда да сподели. И разчитал нали в такива моменти да се изслушаме, но нямало да е все така и да продължава, било временно. А и бил сигурен, че аз ако съм на нова работа /надявам се скоро/ и аз ще съм в същата ситуация и ще ми се говори много...  Само дето аз ще говоря с него, но предпочитам на живо. Ще споделя и с приятелки с този онзи, един вид не мисля да си насоча цялата енергия само той да ми е слушател. Не и в такава степен като сме 2-3 седмици гаджелък.   На няколко пъти обеща, че ме разбрал, ще промени и съкрати времето, извини се. Иначе и днес ме избра, казахме лимит 30 мин. Е пак чукна 60 минути... Говори му се, обсъждане дискусии, па работата, па предни работи кое как, той какъв е...  Не се усеща достатъчно. Накрая се усети и пак се извини.

За монолозите, да, така се изрази. Не искал монолог искал като говорим да е диалог. Тоест аз в 1 момент съм говорила много, не можел да се вмъкне и то ставало монолог. Може... Ама сме били на живо. И ме резна сравнително бързо според мен. Той иска диалог. Сега до 1 момент е диалог, после аз усещам как пак се превръща в монолог, защото буквално кой написа се изчерпвам не намирам качествени коментари и ставам "аха, да, прав си...". Но продължава. 1-2 пъти уж се усети, подпита ме, викам темата ми е далечна не знам много какво да кажа, но явно не достатъчно за да реши сам да прекрати на момента.

Аз отдавна живея сама, свикнала съм и аз на лично пространство, искам да си го браня по-успешно. Не ми се говори с часове. Чат по-може. Предизвикателство е за мен изобщо да кажа, че това и това не ми е ОК. НО го правя, опитвам. НО засега резултатът е вял.

За ревността... Съвсем в началото като бяхме край мен се завъртяха разговори за потенциално работно място, където работи мой бивш колега и шеф. Говорихме лично с него обсъдихме, кандидатствам, темата ми е много важна  и актуална и му разправям на младежа. В 1 момент ме подпита дали отношението на шефа към мен е било чисто и само работно или е имало някакви намеци... Няма нищо такова, просто сме в много добри отношения, чак ми се стори нелепо. Това го разчетох като ревност, но е съвсем неоснователно.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 19:56 от Miss_Kaprisse

# 278
Ами... Освен да спреш да вдигаш. Готвиш, не си чула телефона. Била си в банята, не си чула телефона. Гледала си филм, не си чула телефона. Била си изморена, легнала си рано, изключила си звука, не си чула телефона...
Докато се усети. Ако след време пак започне с тормоза, ти пак оглушаваш и спираш да си чуваш телефона.

# 279
Ами... Освен да спреш да вдигаш. Готвиш, не си чула телефона. Била си в банята, не си чула телефона. Гледала си филм, не си чула телефона. Била си изморена, легнала си рано, изключила си звука, не си чула телефона...
Докато се усети. Ако след време пак започне с тормоза, ти пак оглушаваш и спираш да си чуваш телефона.

Или просто да прекрати това мъчение.
Пък ако иска да продължи, по чата. И когато може да отговаря. Но има ли смисъл. Вече тя си решава.

Мис Каприз, представи си какво ще е да живееш с този.
Нон стоп плямпане Joy
Хубаво се извинил, но продължава с глупостите.
Сега последно като говорите по телефона кой говори повече? Той или ти?
Според мен той, но се дразни, че си казваш мнението и те обвинявам, че правиш монолози.
Възпитания, нормалния човек ще разбере, че изнаглява. Той се извинил ей така, не защото се е осъзнал, а да ти замаже очите.

# 280
Ами ще видим, извини се обясни, днес пак се оля макар и по-малко, пак се извини... Simple Smile Според него сега пообсъдихме, че ще се съобразява и сме се разбрали, и за мен приключихме темата. Но паак я подхвана да се извинява, чак вече ми дойде крийпи... И пак се завъртя лек спор. Изтървах представата си за 10-20 мин и че не е нужно да го уговаряме специално, а е до усет. Уж небрежно, но за мен ме контрира и захапа, аз имала ли съм усет с моите монолози... Мразя така зор да имат последната дума. Уговаряхме се за утре, сега това ме вкисна, можеше да си го спести. Иначе нали обяснява, че е загрижен и иска да се чувствам добре, че ще се промени. Казах и на него - ще видим. Демек разбрал осъзнал, ама ще видим нали /т.е. времето ще покаже/. Явно го смути тази фраза, имаше реакция и на това.
Луда работа.

# 281
  • София
Много са ми крийпи мъже, които се "извиняват" по този начин.

# 282
Ами освен да го оставиш той да си плямпа, че да няма монолог от твоя страна.
Егати и вампира.
Не те разбирам защо се занимаваш.
Но ако продължиш, тепърва ще излизат още неща, да знаеш.
Абе демек вика - извинявай, ама ти си виновна.Joy

# 283
А може пък наистина да е хлътнал и затова да не се усеща.

# 284
А може пък наистина да е хлътнал и затова да не се усеща.

На 17 ли е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт