ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 51

• 48 389
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета🍀
Благодаря ви за всичко споделено🌹🌹🌹

Епизод 4 с превод от Нерон:
  https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2024/12/4-neron-angelov-nov_13.html 

На мен ми харесва сериала. Да, няма тази динамика като някои други, които и аз гледам. Но е по-различен. Харесва ми силата на тази майка, която е готова за децата си на всичко. На мен също ми е слабост образът на Бурак. Много е истински, добър, смел и доста разумен за възрастта си. Рядко срещан тийнейджър. Дано остане такъв.
Интересно ми е това, което разказва гласът зад кадър. Разкрива неща, които предстоят. Като например ранната смърт на лелята Айсел. Или самоубийствата на тези деца в бъдеще, които са от групата на Башар, но са нямали късмета на Бурак. Да, малко е депресиращо, но такъв е и живота и тези неща са реални.
А Зухал е истинска лъвица, която пази децата си. Любима сцена ми беше в училището като отиде, заради Бурак и взе адреса на родителите на момичето. Много се смях. Все едно гледах себе си, когато се боря за правата на детето си😀
Това харесвам аз в сериала. По принцип съм привърженик на динамичните сериали, гледам Далечен град и Геният. Но този тип сериали също ми харесва, ако е направен, както трябва. А този е. Така че аз ще продължавам да го следя със сигурност, когато мога.

Пожелавам ви лека и спокойна вечер🌺

# 181
Пази боже от такава "приятелка" 
Тя е внушила навремето на Хасан да се разведе. Тя забременя и го изнудва да се ожени за нея.
Хасан не се поддаде на изнудването. Ще започне ли да се променя наистина?!
И майката на Айча е много лош човек.
Стана ми тъжно за Айча и Бурак.
Башар и той си има момиче. Много са сладки двамата. Blush
И учителката много ми харесва. Ангел- покровител на децата в училище.
Постави на място родителите на Айча.

Изоставената булка кого ли простреля?

# 182
Добро утро!

Йоана, Лили, благодаря за коментарите. Flowers Rose

Изгледах последната серия тази сутрин.
Айча и Бурак са много хубави.
Определено трябва да се сложи акцент върху тях.
За сценария не съм си променила мнението.
Няма заряд в сцените,  няма интересни обрати, няма ясни линии в историята.
Усещането ми е за тъпчене на едно място, сякаш още в четвърта серия нещата са вкарани в задънена улица.
Не виждам какво особено може да се случи между Зухал и Хасан, Назан колко още може да злобее, вече извади пистолет, какво повече, Супхи освен да раздава шамарено правосъдие какво друго има около него, дори Айча и Бурак, добре, хубава двойка са, майка й им трови живота, видяхме го в няколко серии, колко още, какво по-различно.
Имаше едни герои, които се появиха в първа серия, после изчезнаха, влизат нови, сигурно и те ще изчезнат скоро.
Хаос.
Достатъчно е само да си гледал сериали, не говоря за турски, за да си дадеш сметка, че всички закони, по които се гради един сценарий, са пренебрегнати.
А това, че са пропуснати и нещата, които се харесват на турската публика, е отделен въпрос.

Искам Хасан да изчезне, всички да изчезнат, да останат само децата и Зухал да изгради живота си отново.
Но това вече ще означава съвсем друг сериал. Grinning

# 183
# 184
Хубав ден на всички!

Феновете и изкуственият интелект творят. GrinningHeart

Скоро няма да се налага на актьорите да се целуват.
И даже изобщо да играят.  Grinning

Днес от 19:30 в кино "Атлас" в Истанбул ще бъде показан филмът на Берг "10 секунди".
Предвидена е среща на публиката с екипа.
Не знам дали Берг има снимки днес и дали ще може да отиде.
Да се надяваме.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 10:53 от varna_2

# 185
Цитат
Феновете и изкуственият интелект творят

Много е хубаво гифчето/колаж Blush

# 186
Привет!

Цитат
Днес от 19:30 в кино "Атлас" в Истанбул ще бъде показан филмът на Берг "10 секунди".

Успех на Берги и Биге!
Дано да ги видим на премиерата, ако може и Халит бей да е с тях.  Grinning

Не харесвам ИИ. Joy
Искам всичко да бъде истинско.

# 187
Здравейте!

Фрагман 2 за еп. 5
"Един от нас ще напусне тази къща, татко!“

Цитат

Берг не е присъствала на премиерата, но репостна снимки.

# 188
Добро утро
Благодаря за всичко споделено. Flowers Hibiscus

Отново тъжен фраг, отново драматична серия...
Видяхме вече проблемите.
Време е сценарият да тръгне в друга посока, дано...

# 189
Добро утро!

Цитат
Отново тъжен фраг, отново драматична серия...

Във втора серия Бурак беше в болница, в четвърта Хасан, в пета Зухал, в следващите сигурно малките тежко ще се разболеят.
По-аматьорски подход към сценария не може да има.
В същото време това е историята на семейството на сценариста.
Поне така казва.
Наистина не знам как са оцелели тези хора при лавината от бедствия, която им се сторва.
Физически Бог и късметът са помогнали, но психически как са оцелели?

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 09:36 от varna_2

# 190
Цитат
Физически Бог и късметът са помогнали, но психически как са оцелели?
Психически зависи от оценката им на събитията. Ако, както обикновено мислят те, случващото се е Божието изпитание за човек и децата са смисъл на живот... оцелява се и психически, а значи  и физически. Simple Smile

# 191
Физическото оцеляване не е било въпрос само на стоицизъм.
Там се е намесила и съдбата или Бог, който както предпочита.
Бурак направи опит за самоубийство.
Само силната майчина интуиция, шестото чувство, че с детето ти нещо лошо се случва, помогнаха да бъде избегнат фаталният край.
Хасан беше пребит до смърт, докаран до кома, животът му също висеше на косъм.
Зухал е простреляна и то от близко разстояние. И тя е била между живота и смъртта.

Психически на децата предполагам, че им е помогнало това, че са живели в голямо семейство. С много лели, чичовци, вуйчовци. Добавям и прекрасните учители, които са имали.
Чела съм, че дори тясното семейство (майка, баща) да е проблемно, има ли в живота на детето  поне един възрастен, даже може да не е роднина, който отговаря на неговите емоционални потребности, то израства стабилно психически.

Много добър пример за това има във филма по автобиографичната книга на новия вицепрезидент на САЩ. Горещо го препоръчвам- “Hillbilly elegy”. Аз го гледах по Нетфликс, но сигурно може да се открие и другаде.

======

Берг и днес е на сета

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 13:36 от varna_2

# 192
Нова снимка с Халит. Blue Heart

# 193

И този ден свърши.
Споделена и стоплена вечер ви пожелавам.
Wine Glass

# 194
Добро утро 

Общи условия

Активация на акаунт