Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 34 058
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Save the date може да е когато си решите. Дори и веднага като изберете датата и запазите зала и ресторант. Когато дойде време за потвърждение пращате другата.

# 151
Момичета препоръчайте някой който изработва интересни покани за кумове?

# 152
  • Melmak
Гледала ли си в групата на Майки на деца с увреждания? Виждала съм да изработват интересни неща там.

# 153
Прясно сгодена се записвам в темата. Още нищо не сме решили, освен че искаме тържеството да е в битов стил, на открито и всички да сме облечени в носии. Ходихме днес на изложението в Шератон, но нищо не ми допадна, всичко ми се струва твърде еднакво и натруфено. В момента правя план и подозирам, че голяма част от нещата ще си правя сама.

# 154
Здравейте, искаме да направим църковен брак и след това изнесен ритуал в ресторанта (предварително ще си подпишем в друг ден), но не знам странно ли е така два пъти да казваме да пред гостите, не съм била на сватба, където съм била поканена на църковения или подписване и не знам такава програма прави ли се

# 155
  • Melmak
Честито, little queen! Много се радвам! Желая ви щастлива сватба, такава, каквато я мечтаете!

Мимето32, ако имате реален ритуал в зала и после църковен брак пак е “два пъти”. Реално в църквата не казвате “да”, там ви венчаят.

Честно казано май само на една сватба съм била, където имаше венчавка и после изнесен ритуал (не беше фалшив, а истински, изнесена книга от длъжностното лице).

Напоследък виждам, че повечето хора избират изнесен ритуал (бутафорен) ако нямат църковен брак. Правят изнесения ритуал и после тържество. Направете каквото сметнете за добре и според възможностите на мястото. Съобразете и с възможен дъжд или неблагоприятно време. Случи ни се на един много красив изнесен ритуал да няма къде да се скрием, беше юни месец и валя страшно.

# 156
Здравейте, гордо се записвам и аз в темата.
Предложението му за брак беше на Коледа и вече започнахме да разглеждаме места, подходящи за нас и гостите ни, тъй като наброяваме 150.
За момента не смятаме да наемаме агенция, тъй като кумовете и родителите ни искат активно да се включат в организацията и всеки да направи каквото може - подаръчета, покани и такива неща. Освен това изглежда, че датата ни е свободна за местата, с които се свързахме. Единствено в нашумелия Pasarel Lake Club вече няма подходящи дати за нас.
Вече разгледах някои от предишните теми, включих се в доста фбгрупи, а дойде и момента да си направя профил тук, бездруго следя доста теми от известно време:)

# 157
Виждали ли сте изкуствени цветя на сватба, изглеждат ли добре? Нещо множко ми се струва да дам 5 хил.лв за естествени цветя, които ще умрат след това, но искам и да е хубаво та си мислех да кажа на декоратора с изкуствени, но не знам как ще изглежда

# 158
Някоя имала ли е гости от чужбина, половината ни гости са от чужбина и искаме да ги поканим, но не можем да покрием транспортни разходи и престой на толкова много хора, че ще излезе колкото сватбата, разбира се, ще упоменем, че не очакваме и подаръци а само тяхното присъствие, но въпреки това не знам дали е достатъчно и ни е страх, че никой няма да дойде

Ние имаме малко гости от чужбина, но пък сватбата ще е в Бургас, а повечето сме от Пловдив. В началото мислехме да плащаме нощувка, но всички ни казваха, че това не се очаква от младоженците. Мисля, че просто трябва да ги поканите малко по-рано, за да си направят плановете. Покриване на транспортни разходи/ нощувка не е необходимо според мен. Особено в България не е практика да се прави.

Колко по-рано ги поканихте?

Все още не сме официално Grinning. Сватбата ни е юли, мислим началото на февруари да раздаваме покани. Но 90% от гостите вече знаят, че ще са поканени и знаят датата. Останалите 10% са хора, за които нямаме особено желание да идват, но сме задължени да поканим, така че нямаме проблем и да откажат.

# 159
Виждали ли сте изкуствени цветя на сватба, изглеждат ли добре? Нещо множко ми се струва да дам 5 хил.лв за естествени цветя, които ще умрат след това, но искам и да е хубаво та си мислех да кажа на декоратора с изкуствени, но не знам как ще изглежда

На нашата сватба беше комбинация от естествени (зеленината) и изкуствени цветя и изобщо никой не разбра за изкуствените. Дори и аз по снимките трудно разбирам кое какво е. И аз не исках на дам толкова пари за естествени цветя, за да се изхвърлят. Такава украса имахме на арката, па алеята към нея и на младоженската маса.
По масите имахме също изкуствени, но вече бяха плетени, там търсех друг ефект.

# 160
  • Melmak
Зависи и колко са качествени самите изкуствени цветя. Зависи от самата изработка и материала.

Някои оферти от декоратори въобще не бяха по-ниски, защото са с изкуствени цветя, които се ползват многократно от декораторите. И аз това се чудех как и защо дават такива оферти.

Някои оферти, които получих за изкуствени цветя бяха по-завишени като цени, отколкото тези с естествените. Но все пак зависи и какво искате. Важното е да ви хареса на вас. Сега ако питам някой от гостите, сигурно няма да помни, че е имало и цветя. 😁

# 161
Виждала съм изкуствени цветя, има доста хубаво и реалистично изглеждащи, но често са по-скъпи и от живите.

# 162
Да питах за оферта за изкуствени и горе долу пак същото излиза

# 163
Здравейте, имате ли някакви препоръки за сладкарници в Бургас за сватбената торта? Най-важното условие за мен е да е вкусна и с качествени продукти, а не някоя клиширана бяла захарна торта, която никой да не харесва. Но задължително трябва да е от Бургас или околността, тъй като сватбата ни ще бъде в Крайморие.

# 164
Здравейте минали и бъдещи булки. И аз съм в подготовка за сватба през май. Вече запазих ресторант, зала, църка, рокля. Ако има някоя булка от Враца, която вече е минала по този път,  имам няколко въпроса.
1. За медицинските, къде първо се отива- в кожното, психото или при личния? Нужно ли е някаква бланка отделно от книжарница да се купува?
2. Ако може да ми препоръчате добра агенция за украсата.
А към всички:  Букета от изкуствени или естествени цветя е по-хубаво?

Общи условия

Активация на акаунт