Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 34 037
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Някоя имала ли е гости от чужбина, половината ни гости са от чужбина и искаме да ги поканим, но не можем да покрием транспортни разходи и престой на толкова много хора, че ще излезе колкото сватбата, разбира се, ще упоменем, че не очакваме и подаръци а само тяхното присъствие, но въпреки това не знам дали е достатъчно и ни е страх, че никой няма да дойде

Ние имаме малко гости от чужбина, но пък сватбата ще е в Бургас, а повечето сме от Пловдив. В началото мислехме да плащаме нощувка, но всички ни казваха, че това не се очаква от младоженците. Мисля, че просто трябва да ги поканите малко по-рано, за да си направят плановете. Покриване на транспортни разходи/ нощувка не е необходимо според мен. Особено в България не е практика да се прави.

# 136
  • Бургас
Здравейте, дами! Ще правя сватба това лято около Бургас. Може ли да ми препоръчате добър сватбен диджей, за който имате мнение или лично сте видели на събитие? За мен диджеят създава настроението и ми се иска да е по-позитивен и приветлив.
Dj Toni. Ние го гледахме на една сватба и веднага го поканихме и на нашата, която е септември месец в Бургас, ако искате ми пишете на лично да координати.

И ние бяхме с дж.Тони. Много сме доволни! Страхотен професионалист е, а гостите го харесаха много.

# 137
Някоя имала ли е гости от чужбина, половината ни гости са от чужбина и искаме да ги поканим, но не можем да покрием транспортни разходи и престой на толкова много хора, че ще излезе колкото сватбата, разбира се, ще упоменем, че не очакваме и подаръци а само тяхното присъствие, но въпреки това не знам дали е достатъчно и ни е страх, че никой няма да дойде

Ние имаме малко гости от чужбина, но пък сватбата ще е в Бургас, а повечето сме от Пловдив. В началото мислехме да плащаме нощувка, но всички ни казваха, че това не се очаква от младоженците. Мисля, че просто трябва да ги поканите малко по-рано, за да си направят плановете. Покриване на транспортни разходи/ нощувка не е необходимо според мен. Особено в България не е практика да се прави.

Колко по-рано ги поканихте?

# 138
Здравейте дами!

Предстои ми сватба през Август месец в София. Сватбата ще бъде в хотел Маринела. Повечето гости ще пътуват и ще трябва да им осигурим нощувки. Решили сме ние да поемем разходите. Въпросът ми е дали знаете добри хотели/апартаменти, които да са на добра цена 80-100лв?Rolling Eyes

# 139
Знаете ли какъв е етикета с поканите, колко време преди събитието се пращат поканите с имена на кумове, подробно описано събитие, трябва ли преди това да пратя някакви други покани да си освободят деня, на тях трябва ли да има опция да отговарят дали могат или не. Мисля изцяло онлайн да са ми всички покани, пратих save the date на гостите от чужбина, но ми казаха, че не се правило така, трябва да има бутон за да, ще дойда или не няма да дойда, пък аз открих само темплейти, без място за отговор

# 140
Прави се така, както искаш.
Първо изпращаш известие за датата, пък като получат официална покана, тогава ще отговарят. Не знам с какви сноби си имаш работа, но ако толкова не искат да идват, могат и сега да ти кажат. Не е нужно специално подканяне.

# 141
Здравейте, бъдещи булки 😊
Относно декорацията, обичайно ли е една и съща фирма да предлага и цветята (украса на арка за изнесен ритуал) и останалите неща: табелки за масата, табло с разпределение на гостите по места или други аксесоари. Питам защото говорих с декораторска фирма, но ми предлагат само украсата с цветя, а сумата е големичка.

# 142
  • Melmak
Мимето, аз също исках електронни покани. Поканата беше като jpg файл, картинка. Пратихме по вайбър/месинджър. Хората от чужбина поканих предварително, преди поканите да са готови, защото исках възможно най-рано да знаят. Все пак билети трябва да си купят, да планират отпуск. След като вече имах поканите, пратихме на всички. Поканихме първо кумовете с торта, на която пишеше “Ще бъдете ли наши кумове?”

Славея, някои предлагат само украса. Цените са много високи. Повечето направо се самозабравят. Разбирам печалба, ама …

Аз отделно имах декоратори, които направиха букета и декорациите на самите маси+ украсата за колата. А печатните материали - табло за настаняване, табелки с номера на маси, имена на гостите и меню бяха отделно. Можеш да ги поръчаш да ти ги направят дизайнери или да си ги направиш сама и да ги принтираш някъде. Аз имах голям проблем с това, беше едно и също навсякъде, много еднакви дизайни купени от разни банки, лош принт на кофти хартия. Накрая две приятелки ми ги направиха.

# 143
  • Варна
На последната сватба, на която присъствах, получихме първо една покана Save the date, където само се анонсираше датата. После като наближи имаше втора покана с всички подробности. Бяха електронни и двете. Аз нямам никакво намерение да правя хартиени.

Оле зачетох се по - назад за една дама, която ще организира и плаща сватбата на децата. Е това не го разбирам... Ние с мъжа ми нямаме родители вече, но дори и да имахме, никога не бихме разчитали на тях за това. Ако нямаш пари да се ожениш не се жениш и толкова. А самата организация също е редно те да си я поемат. Нормално е да им се помогне, ако има желание, но майка ти да се занимава с цялата ти сватба и да ти я и плаща ми звучи безумно и не особено възпитателно. Една от причините да не се оженим досега си беше именно бюджетът. Години живеехме по квартири, после строихме къща, къщата продължава да гълта пари постоянно, но да кажа "аз ще се женя" и да чакам някой друг да ми организира и плати сватбата - абсурд.

# 144
А какъв период до сватбата се изпращат save the date и кога официалните покани, на 20 юли ни е сватбата и не знам дали е време да пращам save the date на гостите от България

# 145
  • Melmak
Ние пратихме април месец за сватба в края на септември.

Веднага щом знаехме дата и имахме резервирана черква, ресторант и фотограф. Така направихме програмата и я споделихме в поканата.

Според мен не е рано да пращате. Юли месец е ваканционен и ние сме отказвали сватба, защото се застъпва с лятната ни почивка. Казаха ни два месеца по-рано и вече имахме запазено пътуване.

Сега хората планират летните ваканции и отпуски, според мен кажете от сега, за да не заминат за море и да не успеят да дойдат. Не винаги човек може да си отмени планове за вече закупена екскурзия или самолетни билети.

# 146
Някоя организирала ли е бусче за гостите, тези от чужбина трябва да си поръчват таксита след сватбата и от църквата да търсят транспорт до мястото, та си мислехме с бусче, но не знаем как точно да го организираме, някакви агенции ползвали ли сте

# 147
Момичета, дайте идея за магазин за халки в гр. София. Искаме бяло злато и възможност за гравиране. Нещо по- обикновено.

# 148
Аз не съм пращала save the date. Обадихме се по телефона на гостите, включително от чужбина. С когото успяхме, се видяхме и на живо ги поканихме. Аз държах на покани на хартия и доста се занимавах с това - пратихме ги март и април за сватба през септември. Тогава вече бяхме направили и програмата. На мен ми ги изработи Стефка Лалова - няма да спра да я препоръчвам, супер много ми помогна, разбра веднага какво искам и цялата ми концепция. Направи ми в един стил поканите (които бяха от три части), номерата на масите, разпределението на гостите, кутията за подаръци и още няколко табелки за различни неща, което имах като части от украсата.

Нашите декоратори направиха част от украсата по масите, арката, младоженската маса ,един фотокът (който още ме е яд,че бяха сложили на тъпо място и никой не го видя), поставката с картончетата с разпределение на хора по масите, поиграха си да ми сложат хартиени фенери по тавана на локацията, украсата за уелкъм дринка и подредиха украсата и дребните детайли, които аз си бях подготвила. И ми взеха немалко пари, но генерално съм доволна от тях. Исках доста неща, които не бяха правили досега и добавих нови елементи две седмици преди сватбата. Нямаха проблем да реагират и да направят,каквото исках.

Mimeto32, ние ползвахме true drivers. Те са от Пловдив и ни ги препоръчаха за региона, но знам,че работят в цялата страна. Не е най-бюджетния вариант, но са страхотни професионалисти. Имахме шофьор за нашата кола, два или три буса по 6 - 8 човека за след сватбата. Супер организация, ние се презастраховаме и накрая малко хора ги ползваха, но спокойствието,което ви дадоха не го разменям за 3-400 лева в повече. Имайки предвид, че нашата сватба беше в Перущица и част от гостите спяха в Пловдив. Бяхме обявили,че ще има транспорт, но накрая много от гостите си пътуваха с колите.

# 149
  • Melmak
Момичета, дайте идея за магазин за халки в гр. София. Искаме бяло злато и възможност за гравиране. Нещо по- обикновено.

Нашите са от uvel. Имат магазин в София и в Пазарджик. Пазаруваме от там и за други поводи, доволни сме. Нашите халки са базови, пробвахме там различни модели. Изработиха ги за 12-14 дни. Гравираха ги.

Там златото е на добра цена, на някои места отива към 200 лв на грам.

Общи условия

Активация на акаунт