Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 568
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Melmak
Сигурни ли сте, че в гражданското изискват питка?? За първи път чувам!

Питки трябват ако има църковен брак -1 брой, една от свекървата за захранване и трета за разчупване от младоженците.

Накрая ги изядохме, разчупихме ги по масите и се хапнаха от гостите.

# 271
  • София
Ние чупихме питката в гражданското точно. 😃 В Пловдив беше нашата сватба.

# 272
Сигурни ли сте, че в гражданското изискват питка?? За първи път чувам!

Питки трябват ако има църковен брак -1 брой, една от свекървата за захранване и трета за разчупване от младоженците.

Накрая ги изядохме, разчупихме ги по масите и се хапнаха от гостите.

При нас изискват и в гражданското.

# 273
Здравей!

Нашата сватба ще е 40 човека. Всичко от-до (халки, ресторант, гражданско, ДЖ, фото, без видео, облекло, прически и тн) ни излезна 15 000лв. Също така няма да имаме църковен брак.
Ние се спряхме на ресторант “Ниагара” и там кувертът е 84лв, като алкохолът може да си го внесем срещу 10% от общата стойност кувертите, тортата също я внасяме ние.

Според мен около 15 хил. лв. е горе-долу оптималният бюджет за средно голяма сватба в София, която да е на ниво, без излишни неща, но същевременно да не е съвсем “постна”.

Благодаря за отговора!

Мисля, че се спряхме на ресторант Лебед в Панчарево. Писахме и на още няколко места, но начинът по който отговориха ми се струва, че комуникацията с тях ще е трудна. Имате ли мнения за там?

Надявам се 15 хил. да е реалистичен бюджет.

# 274
Ние ще сме в Лебед юли месец. Най-евтиния куверт е 94лв., само по имейл е комуникацията, до ден отговарят. Ние го избрахме заради гледката, но ще видим как ще е

# 275
Дамите с дълги рокли, някакви съвети как да опазим роклята да не се нацапа много? Преди изнесения ритуал имаме снимки в ботаническата градина и после църковен ритуал и ме притеснява, че за същинската част, а именно изнесения ритуал роклята вече ще е тотал щета.

# 276
  • Melmak
Не мисля, че има как. Моята е дълга и се състои от 3 или 4 слоя плат. Не е тежка, обаче си е обемна. Отдолу се изцапа, обаче не се виждаше. Чак ако я вдигнеш и погледнеш отдолу. На самия ритуал не вярвам да се вижда. А после няма да ти пука. Моята и със стол ми я настъпи кума, младоженецът и той с крак. Приятелките ми ме настъпиха 200 пъти. Ама не се скъса и в крайна сметка не ми пукаше.

Нашата фотосесия беше преди църковния брак. Вече имаше паднали листа по улиците и шума. Поне не валеше и нямаше кал, че това си е сериозен проблем. Но на църковния брак не се вижда мръсно по роклята.

# 277
Някой би ли препоръчал ресторант в Пловдив за сватба до 20диши,като сезона в сега и не е за външна сватба

# 278
Как процедирахте с пликовете за пари, в кутия и после у някой близък или по колите,или някакъв друг начин. Чувала съм за случаи как е имало празни пликове след събитието и ми се струва рисковано да седят в ресторанта цяла вечер.

# 279
  • Melmak
Ние имахме кутия, поръчах я от шейн. Там директно гостите пускаха картичките. Бяхме се разбрали със свекърва ми тя да ги пази по време на тържеството. Стояха при нея, тя е много внимателна и знаехме, че няма да има никакъв проблем.

И аз се притеснявах все пак не знаем персонала какви хора са. Нямаше проблеми.
Четох тук, че имало гости, които по начало давали празни пликове. Не сме имали такива.

# 280
  • София
Ние нямахме празни пликове, но пък имахме пуснати пари без картичка. 🤣

# 281
  • Melmak
Ние нямахме празни пликове, но пък имахме пуснати пари без картичка. 🤣

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

# 282
И ние бяхме с кутия и след изнесения ритуал диджеят подкани гостите да оставят подаръците. Кумът ни имаше грижата да прибере кутията малко след като започна вечерята.

# 283
Момичета, има ли някоя сред вас, която се е насочила към по- семпла, сатенена рокля? Нашата сватба ще е доста интимна и съм решила, че искам да бъда максимално себе си. Няма да има излишен лукс. Обаче много ми е трудно да открия такава. Всичко е прекалено, за моя вкус. Гледах в Асос и къде ли не и не откривам семпла бяла сатенена рокля с нормална дължина. Не искам да хвърлям пари по шивачи.
Та ако някоя има идеи, ще се радвам.

# 284
  • Melmak
Вижте в абаут ю и в бест сикретс.

Общи условия

Активация на акаунт