Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 30 198
  • 713
  •   1
Отговори
# 30
Да, оставям линк към страничката им.
https://www.facebook.com/profile.php?id=61565933602066

Не се лъжи по това, че профилът им не е добре разработен. Две дами са - майка и дъщеря, много години се занимават със свежи цветя и са флористи. Ако им пишеш, ще ти пратят снимки на още техни украси, които са правили.
Много съм доволна от тях, работят с душа и сърце. Просто не са известни, но много добре се справят. Цветята бяха свежи с дни наред, гостите като си тръгваха взимаха от украсата по масите. Свекърва ми също взе и сигурно две седмици отне цветята да увехнат.

Имах късмет да случа на професионалисти за сватбата, и дж и фото, и украса, и ателие за рокля. Само маникюристката ме предаде, лакът ми падна на третия ден след сватбата….

Много ти благодаря Simple Smile
Би ли споделила и другите професионалисти като дж и фото, от които си доволна? Нашата сватба е юли месец в хотел в София и към момента имаме запазена само локация (няма да споменавам подробности засега, кумата ни е във форума и още не сме я поканили), но ми е трудно да намеря свободни дж и фото, които да ми допадат.

# 31
Да, оставям линк към страничката им.
https://www.facebook.com/profile.php?id=61565933602066

Не се лъжи по това, че профилът им не е добре разработен. Две дами са - майка и дъщеря, много години се занимават със свежи цветя и са флористи. Ако им пишеш, ще ти пратят снимки на още техни украси, които са правили.
Много съм доволна от тях, работят с душа и сърце. Просто не са известни, но много добре се справят. Цветята бяха свежи с дни наред, гостите като си тръгваха взимаха от украсата по масите. Свекърва ми също взе и сигурно две седмици отне цветята да увехнат.

Имах късмет да случа на професионалисти за сватбата, и дж и фото, и украса, и ателие за рокля. Само маникюристката ме предаде, лакът ми падна на третия ден след сватбата….
Това да се потърси само флорист и то не толкова популярен и по скоро "квартален" тип не е никак лоша идея (в повечето случаи този тип бизнеси имат много топло отношение и наистина се раздават, а цените са по добри) , аз първоначално се бях насочила към по известните агенции тип alegria, melodica, sophie wedding, но като чух цените наистина се замислям да възложа това на флорист, който предполагам може и да съдейства за дребните детайли, каквото може да се набави от хотела и така.. Със сигурност ще звънна на тези, дами поне да си сверя часовника, не вярвах да се случи, стремежът ми всичко да е instagrammable лека полека се измества от разумната ми страна и спестените пари от украса по скоро бих инвестирала в меден месец 😀

# 32
  • Melmak
Дами, аз също бях писала на разни известни и под 3000 лв цени нямаше. Аз лично отказах арка, защото нашия ресторант не предполагаше. Вече ако искате, цената ще я обсъдите, но за мен това, което получихме беше идеално за цената си. Аз исках ниски аранжировки на масите, за мен това беше достатъчно. Получих наистина прекрасно отношение, направихме си една среща с флористите и се почувствах като да са нашите хора. Просто кликнахме, защото това, че не са известни не значи, че не са добри. В деня преди сватбата взехме украсата за колата и букета. В деня на тържеството те си отиват в ресторанта и си вършат всичко. Аз даже не ги видях в сватбения ден, защото се фризирах и гримирах, докато те са работили.

Относно другите специалисти:

Фото - Георги Казаков. По-нагоре вече писах за него, топ специалист. Направи ни и кратък филм, не сме имали видеографи.

DJ Velinov - е най-якия диджей! Имахме две срещи с двама други диджеи и се отчаях, бяха много зле. Велинов е истински професионалист, от началото ни грабна с това, че е организиран, точен и сериозен. Съобразява се изцяло с младоженците, нямаше песен, която да сме искали и да не е пуснал. Имахме двама забранени изпълнители - Слави Т. и Ед Ширън и му казахме, че не желаем нито една песен на тези двамата и той също се съобрази. Направи такова велико парти, хора, които в живота си не съм виждала да танцуват бяха на дансинга и се раздаваха. Усети духа на гостите и се справи блестящо. Не сме имали никакви ситуации, всички уговорки бяха спазени. Платихме няколко часа овъртайм на място, защото седяхме до късно.

Грим - Боряна Стефанова. Супер специалист, гримът ми издържа цялата сватба, нямаше драми. Боби е много точна, съветвам да правите пробни гримове без значение кой е специалиста. При нея всичко беше както трябва, каквото бяхме говорили, това направихме.

Коса - Даниел от салони Мърфи. Той прави супер прически, косата не ми мръдна, беше 30 градуса, цяла нощ танци!

Печатните материали ми ги направиха две приятелки, защото търсих къде и какво, все не харесвах и двете ми луди приятелки изработиха всичко.

Сватбени чаши - Бохемия, минахме през Парадайс и видяхме магазина. Харесахме две сватбени семпли чаши за 20 лв. Кристални са, просто не са кич.

Халки от Ювел. Излязоха 140 лв на грам, отне 2 седмици. Много добра цена е това, с тях никакви проблеми, винаги са супер точни, понеже злато пазаруваме от там за поводи.

Рокля - Ателие Ивоар (atelier ivoire).

Имах ужасна драма с My Wedding младост или така наречения сватбен център. Капарирах рокля, която чаках два месеца и дойде нещо, което приличаше на бельо. В деня, в който избирах, пробвах по-малък размер рокля. Седеше странно, защото ми е малка и не се закопчаваше. Обаче като дойде уж в моя размер се оказа, че нищо не е както трябва. А чаках два месеца и половина! Загубиха ми времето, средата на август аз се оказвам без рокля, а сватбата е края на септември! В Ателие Ивоар ме спасиха. Мерих от наличните в бутика рокли. Нямаше време за поръчка, избрах от това, което имат. Роклите са висок клас и нищо общо с пердетата от сватбения център! Качествени платове и хубави кройки. Избрах рокля, коригираха ми я в срок и бях много щастлива.

Воал си поръчах от shein, защото 200-300 лв за това нямаше как да дам. Никой не разбра, буквално с воала седях само за снимките и в църквата.

# 33
Здравейте! Търся препоръка за ДЖ в София, който да е и водещ.

# 34
  • Melmak
По-нагоре писах, dj Velinov.

# 35
  • Melmak
Здравейте,

Имате ли доверено химическо чистене в София, в което да си дам булчинската рокля.
От бутика ме посъветваха за едно, но е на другия край на града.

Благодаря предварително.

# 36
Здравейте,

Имате ли доверено химическо чистене в София, в което да си дам булчинската рокля.
От бутика ме посъветваха за едно, но е на другия край на града.

Благодаря предварително.

Дадох моята рокля на dryclean.bg
Обаждате се, подавате заявка, след което ви звънят допълнително, за да се разберете за ден и час, в който да я вземат от адрес. Някои дни работят и след 18 часа.
Моята рокля е от деликатен сатен и се притеснявах, че може да и стане нещо, също така беше доста мръсна отдолу, защото в деня на сватната валя дъжд, но е почти като нова и мирише супер.
Взеха ми 60 лв.
Връщането пак е до адрес по уговорка за ден и час. Беше готова за 4-5 дни.

# 37
Здравейте момичета! Извинявам се, ако вече е имало такива постове, има доста подобни и по фб групите за сватби, но там ми става много объркващо, когато всеки започне да си праща инстаграм страницата и да се саморекламира, а и някак си съм с убеждението, че истински добрите специалисти не се бутат за реклама по групите за булки, защото си имат клиенти. Та, по същество: моля за препоръки за фризьор и гримьор, които да работят добре и да идват на място, за град София става въпрос. Относно гримьор- четох препоръки за Боряна Стефанова, Цвети Борисова и Alina Allure, та за момента ще се свържа с тях, но все пак ако се сещате и за друг конкретен, от когото сте доволни, ще е супер. Важно ми е да работи с качествени продукти, дори това да оскъпява услугата, както и гримът да е истински траен и да не ме подтиква към визия тип „турне на планета 2003“ Grinning за фризьор се бях насочила към салон Елита, много съм доволна от работата им, но и са доста неорганизирани и хаотични, което го преживявам някак като ходя за нормална подстрижка и терапия, но за сватбения ден държа на точността. Тук даже още повече държа и на това човекът да си разбира от работата и прическата ми да издържи, защото косата ми редовно е с особено мнение. Много благодаря предварително!

# 38
  • Melmak
Трудно е с гримьорите, защото в днешно време всеки втори това прави. И накрая резултатите не винаги са добри. Мен ме прави Боряна Стефанова и съм доволна. Спази абсолютно всичко, което исках, имах съвременна визия.

Направихме пробен грим, на който обсъдихме всичко. Съветвам да правите винаги пробен грим! Не мислете, че ще спестите много, защото на сватбата няма много време да обяснявате какво искате, как го искате и в цялото вълнение не бива да се разочаровате от нещо толкова важно, като грима.

Също Боряна е много точна, наистина е професионалист. Коректна е и това ми допада много!

# 39
  • София
Здравейте! Търся препоръка за ДЖ в София, който да е и водещ.
За коя дата?

# 40
Здравейте прекрасни бивши и бъдещи булки!
Можете ли да ми препоръчате магазин или сайт за читави булчински рокли, които да НЕ са по 2000-3000 лева...
Благодаря ви и успех!

# 41
  • Melmak
Здравей, Съни! Зависи кога ти е сватбата, аз бих препоръчала да видиш из бутиците за намаления. Така за 1200-1300 лв ще имаш рокля от бутик, където редовните цени са 2000-3000 лв.

# 42
Момичета, отново се включвам с питане, понеже вече получих няколко отказа:кои общини на територията на София област извършват изнесени ритуали в град София, моля да споделите имена и контакти на длъжностните лица, ако имате такива, може и на лично. За уточнение :вече прозвъних Ихтиман и са заети за датата ми, в Самоков и Елин Пелин ми казаха, че не предлагат тази услуга за София град, но имам съмнение, че просто не искат да ми потвърдят по официалните служебни телефони, чела съм как при други булки се е получавало..

# 43
  • Melmak
Вижте Костинброд. Знам, че наши познати така се жениха в София и викнаха от там. Вариант е да ходите лично да говорите с тах, за да не е по служебния тел.

# 44
  • София
Момичета, отново се включвам с питане, понеже вече получих няколко отказа:кои общини на територията на София област извършват изнесени ритуали в град София, моля да споделите имена и контакти на длъжностните лица, ако имате такива, може и на лично. За уточнение :вече прозвъних Ихтиман и са заети за датата ми, в Самоков и Елин Пелин ми казаха, че не предлагат тази услуга за София град, но имам съмнение, че просто не искат да ми потвърдят по официалните служебни телефони, чела съм как при други булки се е получавало..

С Гергана Атанасова от Ихтиман и с Юлияна Стоилова от Елин Пелин ли говорихте?

Общи условия

Активация на акаунт