Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 511
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Melmak
Здравейте,
Тъй като ще подписваме ден преди сватбеното тържество трябва ли в обредния дом да се носят чаши и за кумовете? Също така, освен шампанското има ли задължителни неща, които трябва да внесем, като питка или някаква почерпка Rolling Eyes
За кумовете не трябват чаши. Носите две чаши за младоженците, пенливо вино, халки. Като сте запазвали час за гражданското вероятно са ви дали списък какво да носите. Няколко дни преди подписването се носят медицински свидетелства на двамата младоженци.
Тук някъде четох, че в гражданското и питка са чупили. Но явно зависи от общината.

В София се подписахме ние, септември 2024. Не сме носили питки и почерпки. Чаши, пенливо вино, късметчета за хвърляне пред гражданското.

# 406
Привет!

Препоръчайте ми пекарни в София, където правят хубави сватбени погачи. Виждала съм предимно за кръщенета отгоре с декорации, но не мога да намеря място (поне в интернет няма много снимки), където могат да изработят красива сватбена погача. Relaxed

# 407
Погачи съм поръчвала за много поводи от Ни-Кай, мисля, че имат и сватбени.

# 408
  • Melmak
Вижте в 100 грама сладки.
Ни кай са хвалени, аз не ги харесвам. Погачите са красиви, но вкус и качество - никакво.

# 409
Как организирахте транспорта след сватбата? И двамата най-вероятно ще пием, а и не ни се иска да караме някои да не пие, за да ни закара. Шофьор ли имахте за сватбения автомобил?

# 410
  • Melmak
Наш приятел от гостите ни вози с неговата кола. Закара ни първо до фотосесията, след това всички се срещнахме в църквата. След това ни закара до хотела, където е сватбата. Той беше наш гост, с влизането в хотела ангажиментът му приключи, празнува си с нас нормално, пи алкохол. После имахме стаи в хотела и ние отседнахме там, както и той.

Ако имате къде да се настаните въобще не си ходете у вас. Иначе може дринк енд драйв.

# 411
  • София
Ние през деня бяхме с кола под наем с шофьор, а вечерта си хванахме такси до хотела, в който бяхме отседнали. Сватбата беше в ресторант.

# 412
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате добър фризьор и добър гримьор в София, които да предлагат услуги на адрес (домашно посещение)?

# 413
  • Melmak
Здравейте!
Може ли да ми препоръчате добър фризьор и добър гримьор в София, които да предлагат услуги на адрес (домашно посещение)?
Аз съм доволна от Боряна Стефанова
https://www.instagram.com/bobismakeup?igsh=MWk3YWJ2MjN2NGZtYg==

Много е точна, коректна и опитна. Дойде при нас в хотела. Наистина направи прекрасен грим, издържа ми цяла нощ.

За фризьор Дани Кръстев
https://www.instagram.com/dan_k_style?igsh=MTNxNzRqYXJ6aGhjbg==

# 414
Кой ви плати моминското парти? Шаферките ми казаха, че кумата го плаща, но на мен лично ми е неудобно тя да плаща. Някоя правила ли го е всеки да си плаща за себе си или не е прието така?

# 415
Моминското парти не е ли изненада? Булката не би трябвало да се занимава с тези въпроси, те се решават от този който го организира, т.е. кумата.

На всички партита на които съм била досега, всеки е плащал за себе си, а за булката плащаше или кумата, или разпределяхме нейната част между всички.

Аз няма да имам моминско парти, нито мъжът ми ергенско. Не сме фенове на тази традиция.

# 416
  • Melmak
Винаги сме плащали на моминското - всеки за себе си, а кумата плаща и за булката. Идеята е самата булка просто да се наслади, да има изненади и да не се товари с организация или бюджет. Моята кумичка покри за мен, останалите си платиха за себе си.
Моето моминско беше в бар, изкарахме си супер и без разни стриптизьори и подобни. Просто женска вечер с музика, танци, подаръци и украса. За мен е много мил спомен.

# 417
Досега всеки е плащал за себе си плюс част за булката.

# 418
Трябва ли да се подарява в деня на сватбата нещо на кумовете или може преди това? Мислехме да им подарим Спа нощувка някъде, но не знам има ли някаква определена сума, под която не е прието да се пада, тъй като на ваучера ще видят цената му.

# 419
Здравейте, дами! Можете ли да ми препоръчате DJ за района на гр. Пловдив? На сватбата гостите ще бъдат много различни като предпочитан стил музика - част от тях чалга фенове, други - заклети рокаджии 😀 Търся някой, който може да предразположи всички и дансингът да не остава празен Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 13:47 от Lichi22

Общи условия

Активация на акаунт