Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 492
  • 740
  •   2
Отговори
# 420
Изпратиха ми от гражданското документите, които трябва да попълним и един от тях е режим на ползване на имуществото. Някой може ли да сподели дали е избрал споделено или разделено и с какъв мотив? Аз клоня към споделено, ние нямаме и какво толкова да делим, от една черга сме така да се каже, но все пак се озадачих. Не знаех, че и това се избира.

# 421
  • Melmak
Това е един вид по избор. Ако желаете да не сте в СИО се заявява пред нотариус. Това означава, че ако ти си купиш нещо (имот примерно) по време на брака, то той не е общ, а само твой. Важи и реципрочното- ако мъжът ти направи такава покупка.

Ако не занесете декларация сте автоматично в сио след гражданския брак. Ако ти купиш имущество на твое име, то пак е общо.

Ние не сме в режим на разделеност. Не сме виждали нужда да е така, от една черга сме също.

# 422
Здравейте, дами! Можете ли да ми препоръчате DJ за района на гр. Пловдив? На сватбата гостите ще бъдат много различни като предпочитан стил музика - част от тях чалга фенове, други - заклети рокаджий 😀 Търся някой, който може да предразположи всички и дансингът да не остава празен Simple Smile

Ние бяхме с Матейски и го препоръчвам с четири ръце. Супер лесно се работи с него, хората танцуваха постоянно, остави ни около 40 мин време за хапване с по-нетанцувална музика. Съобрази се изцяло с желанията ни за музика.

# 423
  • София
Здравейте, дами! Можете ли да ми препоръчате DJ за района на гр. Пловдив?

Ивайло Манев 0893880847

# 424
Изпратиха ми от гражданското документите, които трябва да попълним и един от тях е режим на ползване на имуществото. Някой може ли да сподели дали е избрал споделено или разделено и с какъв мотив? Аз клоня към споделено, ние нямаме и какво толкова да делим, от една черга сме така да се каже, но все пак се озадачих. Не знаех, че и това се избира.

Въпрос е на личен избор. Имате три възможности: 1. При условията на общост - всичко, придобито след сключване на брак, е общо с изключение на наследства и дарения в общи линии. Ако не изберете нищо, е прието, че това е режимът.
2. При условията на разделност - всичко, придобито по време на брака, е единствено на съпругът, който го е придобил. Не е изключено за някои имущества да сключите договор, при който сте обикновени съсобственици.
3. Брачен договор, който си изготвяте Вие и се заверява пред нотариус - там свободно може да уговаряте кои вещи биха били общи, кои - лични.

Не е изключено по време на брака да смените режима - това става с декларация с нотариална заверка.
По принцип не би следвало да се притеснявате за режима на общност, но все пак при различните двойки е възможно да има съображения. Все пак фактът, че сключвате брак, е красноречив по отношение на желанието за съграждане на общ живот и оптимистичния поглед над семейния живот. Simple Smile
Ако ли пък не - при евентуален развод претенциите при СИО са по-големи. Wink

# 425
Здравейте! Бих искала да попитам откъде взехте вино за сватбата, ако сте внасяли алкохол в ресторанта, и по-конкретно кои марки, търся добро качество, но и да не са възможно най-скъпите марки? Също така на бокс ли купувахте или бутилки?

# 426
  • Melmak
Ние внасяхме алкохол, но бира и вино бяха от бара по договор. Тоест можехме да внесем само твърдо.

Като вино мога да ти препоръчам Магура. Бяхме взимали по друг повод и имат уникални вина. Не са мега скъпи, български са, от Северозападен регион. Имат сайт и фирмен магазин на бул. Христофор Колумб. Можеш да ги пробваш.

# 427
Здравейте,
Може и да ми е тъп въпроса, но ще питам 😁
Как изписвахте гостите на таблото за настаняване? Примерно, леля Гинче или Гинка Иванова?
А родителите? Мама Х и мама У или с имена? Единствено за семейните двойки, мисля да ги изписвам като сем. Еди си кое, за другите хич не знам.

# 428
Име и фамилия на всеки.

# 429
  • Melmak
Изписвахме имена на всеки. Само на баба ми сложихме отпред “баба”, че сме адашки. 😁

Фамилия само на тези имена, които се повтарят. Примерно Мария Иванова и Мария Петрова.

# 430
Вие ли платихте грима и прическата на шаферките?

# 431
Изписвахме имена на всеки. Само на баба ми сложихме отпред “баба”, че сме адашки. 😁

Фамилия само на тези имена, които се повтарят. Примерно Мария Иванова и Мария Петрова.
Дори и родителите си ли изписахте с имена?

# 432
  • Melmak

Дори и родителите си ли изписахте с имена?

Да, щеше да е странно само “мама” или как иначе? Даже не съм си представяла да е другояче.

# 433
Аз си мисля за мама Х и мама У. Някакси не ми е удобно да напиша родителите с име и фамилия.

# 434
Аз писах само 1во име. Имахме 2 двойки повтарящи се имена, но хората лесно се ориентираха по останалите гости на съответната маса. Не е имало объркване. Съответно родителите бяха също само с 1во име и не ми е било странно.

Общи условия

Активация на акаунт