Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 452
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета!
Може ли да дадете мнение и информация за провеждане на градинска сватба на някое от изброените места - Галени градини, Райски Залив (до яз. Сопот), Ресторант Лебед (Панчарево), Приказната градина (Елин Пелин)? Благодаря предварително!

# 466
  • Варна
Ние, след много мислене, решихме да си се подпишем само с кумовете, а догодина на същата дата ще си наемем къща (нашата не е с достатъчно голям двор) и ще си направим там сватбен купон. Просто в момента с две деца, едното от които няма и две годинки, а нямаме и помощ, едвам изкарвам деня, камоли сватби да организирам.
Решихме сега да се подпишем с кумовете и децата (наели сме си бавачка за цял ден), което ще се случи на 11.07 (делничен ден е, избрахме го, понеже тогава ни е годишнината) в 13ч и после за вечеря с тях ще резервирам Изворите към 18ч. Разбрахме се с фотографа направо там да си направим фотосесия.
Дайте ми идеи и съвети, какво се очаква от нас в самата ритуална зала. Освен документи и халки, нещо друго трябва ли да носим, нещо по-специално прави ли се? Ония истории с преплитане на чаши шампанско прави ли се още, там ли се прави, как го съгласуване? Обети казват ли се? Нашата церемония ще е обикновена, даже без Менделсон, че се изнервих като ми казаха още 100лв Менделсон. Не ми е за парите, принципът ме дразни. Подаръци към кумовете правят ли се, дайте идеи за такива. Мед ми се струва тъпо, а вино им подаряваме редовно като се съберем на барбекю. Букет трябва ли да имам. Някаква малка торта да вземем? Изобщо всякакви идеи как да направим деня малко по - неформален биха ми били от полза.

# 467
  • Melmak
Като запазихте дата в гражданското не ви ли казаха какво да носите?

Зависи малко от общината, на повечето места е нужно да имате халки, 2 бр чаши за шампанско и пенливо вино по ваш избор, което си купувате и носите вие. Можете да си вземете малки късметчета за хвърляне при излизане на младоженците от залата.

Обети (?!) не се казват, това е България, обетите са от американските филми.

Важно е да знаете какво точно сте заплатили в гражданското, защото в повечето случаи ако не платите право на снимки и музика (менделсон) просто влизате и удряте подпис без никакви почести, без размяна на халки,  без мили думи от водещата и без шампанско.

По принцип навсякъде се заплаща това, ако не желаете да заплащате нищо просто ще влезете в залата - удряте 4 подписа вие и свидетелите и си излизате.

# 468
  • Варна
Казаха ни само какви документи да представим. За самата церемония, освен че няма да има Менделсон, друго не се спомена. То и мен ми беше сложно да питам много, много, понеже бяхме с бебето и трябваше да опазя инвентара от него. На секундата трябваше да решим какво искаме, без обяснения особени. Просто имаше - без Менделсон еди ква цена, с Менделсон еди ква цена. Нещо ми се троснаха там и толкова.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 17:00 от Didi_Bidi

# 469
  • Melmak
Намерете време да се обадите в гражданското и да попитате за какво сте платили. В София ли ще се бракувате? Питам, защото за София съм по-запозната, понеже преди няколко месеца подписвахме.

Ако не сте платили за музика и право на снимане (поне за Сф) означава, че нямате нищо, просто влизате без музикален съпровод и без церемония подписвате се четиримата и ви дават свидетелство за брак. В такъв случай си носите личните карти и това е.

Ако искате церемония и някакъв вид празничност можете да отидете и да си доплатите.

# 470
  • Варна
Във Варна е церемонията. За заснемане ни казаха, че ако е наш фотограф, се доплаща 50лв, но за момента само капаро искаха за подписите.

# 471
  • София
Здравейте, момичета!
Може ли да дадете мнение и информация за провеждане на градинска сватба на някое от изброените места - Галени градини, Райски Залив (до яз. Сопот), Ресторант Лебед (Панчарево), Приказната градина (Елин Пелин)? Благодаря предварително!

Галени Градини - музиката се намалява в 22ч и не може да се ползва микрофон. Съвет - да се почне към 16ч
Приказна градина - Добре е, констуркцията е с плъзгащи стъклени прегради, ако е хладо, се затварят, ако е жега, се отварят. В радиус от 3 км няма живущи, но някакъв малоумник си звъни ей така за спорта. Дойдоха ми ченгета в 01:30 да ме "предупредят", та ми обясниха че си го знаят че не му пречи нищо, но не могат да не дойдат
Лебеда - всеки сезон имам няколко сватби там, но все вътре в ресторанта. Не знам дали е правена сватба в градината, вероятно да, пак така с уговорката за до 22ч, след това с намалена музика.
Четвъртото място не го знам.

Давам идея - има ново място - Golden Garden. Вижте го във фейсбук. Работи от тази година. В района на Нови Искър, Доброславци, далече е от живущи

# 472
  • София
Била съм на сватба само в "Приказната градина" преди години. Мястото е много красиво, но  имаше проблем с кетъринга. Не знам те ли работят с определен, младоженците ли са избирали и така са  решили ,  но в 22.00 ч дори храната на децата не беше сервирана, което за е мен е недопустимо.  Разбира се, че никой не е там за наяждане, но все пак не е лошо часовете за сервиране да се планират по-добре.

# 473
Аз съм била в приказната градина, но не беше с куверти сватбата, а на блок маса. Съответно го нямаше проблема със сервирането. Хубаво беше, стъклените стени се оказаха много добро решение, защото беше май месец и се съсипа да вали.

# 474
Момичета, във Варна къде си изкарвате медицинските за граждански брак без да висите по различни кабинети 100 часа?

# 475
Били сме на сватба в Райския залив. Мястото е прекрасно, обслужването беше на ниво, храната - вкусна. Сватбата беше много хубава и нямаше ограничение за музиката,ние останахме до 2,но част от сватбарите продължиха и след нас. Имайте предвид, че е отворено/на сватбата,на която бяхме, се изви лека буря, със силен вятър и дъжд,но за кратко, затова я наричам лека/. Не сме се измокрили, но захладня осезаемо - все пак не е нещо, с което една връхна дреха да не може да се справи, просто аз сглупих и не си бях приготвила такава, та мъжът ми прескочи до хотела да ми донесе.

# 476
Здравейте, момичета!

Нашето събитие мина скоро и искам да споделя впечатления Simple Smile

Бяхме в хотел Мезон, които бяха страхотни и като отношение, като атмосфера, персонал на ресторанта и качество на храна.

Тео ни беше DJ и водещ и сме изключително доволни. Всички се забавляваха много. Simple Smile

Украсата също много ни хареса, точно каквото си поисках. Направи я Ани Сарандева от Pearl Event and Wedding

Снимките още ги чакаме, но като дойдат ще споделя и за тях.

# 477
  • Melmak
Честито, дълъг и щастлив семеен живот! 🤍

# 478
  • Варна
Момичета, във Варна къде си изкарвате медицинските за граждански брак без да висите по различни кабинети 100 часа?
Има една малка клиника зад Хуманитарната из пресечките. За медицински за работа там ходя. Мисля и за брак там да пробвам.
А ти дали не знаеш нещо по моя въпрос за ритуалите за Варна кочно какво включват?

# 479
На нас понеже ни е в неделен ден ритуала казаха следното спрямо нашето желание за класически ритуал: класически ритуал с фото и видео вход (демек наши фотографи) 500 и нещо лева. Реално не са ни давали други опции. И ние сме платили само капаро засега.

Общи условия

Активация на акаунт