Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 34 207
  • 745
  •   2
Отговори
# 195
Какво мислите за видеозаснемането? Заслужава ли си? Много се чудя, понеже не е малък разход, а не знам даже дали ще седнем да го гледаме.
Аз първо смятах, че нямаме нужда от видео. После обаче гледах няколко трейлъра и си промених мнението. Снимките са ми много мили, но само видеото успява да ме разплаче. Това, че ще е цял филм, не означава, че трябва да е 3 часа. Ние избрахме продължителност от час и половина, което за времетраене на сватбата (от подготовка до малко след рязане на тортата) 12+ часа си е направо есенцията.  Вече от стила на видеографа зависи какво ще хване.
Ние бяхме с 2ма фотографи (+1 бонус обучаващ се фотограф) и 1 видеограф. Към днешна дата смея да твърдя, че за това, както и за DJ не бих пестила пари, ако сега си организирам сватбата.

# 196
Какъв процент от поканените ви отказаха да дойдат?

# 197
Заведение за малка сватба мнения ? За град Пловдив,като говорим за една маса само ?

# 198
Ние имаме видеограф, който прави и снимки, както и фотограф. Работят заедно и са доста бюджетни. Пакетът е 3000 лева. Ако все пак искате да имате и видео, но на нормална цена, мога да Ви дал контакт.

# 199
  • Melmak

От 80 поканени отказаха около 10 човека. Предимно чужбинци от далечни места като Австралия.
От приелите поканата не дойде една двойка в самия ден. Местата им останаха празни.

# 200

От 80 поканени отказаха около 10 човека. Предимно чужбинци от далечни места като Австралия.
От приелите поканата не дойде една двойка в самия ден. Местата им останаха празни.
Ох, това е много грозно. А дадоха ли поне адекватно оправдание за това? Мен много ме притеснява да не стане така, ще ми стане много неприятно, ако нечии места останат празни в последния момент..

# 201
  • Melmak
Беше много гадно, трябваше да дам точната бройка на ресторанта три дни преди тържеството. Звъня на ресторанта и казвам Х броя. Малко след това звънна въпросния “приятел” и каза, че може би ще дойде, може би няма да дойде. Много се ядосах тогава, това е приятел на мъжа ми, аз не съм близка с него и нямам контакт. Рядко се виждаме с тях, но са приятели от деца. Учили са заедно в училище, после в университета и след това са запазили връзка.

Исках от мъжа ми да се обади отново и да иска с точност отговор да им запазваме ли места, или в последния момент да се обадя да кажа с 2 куверта по-малко. Едвам не се изпокарахме с мъжа ми, защото той не осъзнаваше, че тая уклончивост е опит да откажат “меко” в последния момент.

Тогава казах на мъжа ми, че 200 лв за куверти ще прежаля, но поне да видим тоя “приятел” дали ще се докаже като отпаднал с времето. Имаше една малка изцепка с него и два месеца преди сватбата.

В крайна сметка в деня дори не се обадиха, че няма да дойдат, нито писаха. След три дни се сетиха да честитят.

След месец, два се сетиха да викнат мм да им внася нови уреди вкъщи, защото са тежки.  Явно и на мъжа ми му писна и ги отсвири. Уважителна причина за неидването си не получихме. Като цяло винаги ще разбера форс мажор, нещо независещо от нас. Но “ще дойдем, няма да дойдем” не го разбирам.

Моята теория е, че този човек с годините се е взел за нещо повече, защото до една степен е популярен в България. Може да не му се е идвало на сватбата, защото му е изскочило по-интересно събитие. Все ми е тая, аз го видях колко струва.

Приятели прекосиха държави, за да дойдат. Други отказаха на време, но бяха благодарни за поканата, чакаха с нетърпение клипове и снимки. Отношението е показателно!

# 202
Имали ли сте повече екип от само едни dj, например певица, водеща и т.н. Мислех си само dj да наема, но на всички сватби, на които съм била си имаше и певица, та не знам достатъчно ли е само с dj.

# 203
Диджей е абсолютно достатъчно.

# 204
  • Melmak
Нашият dj водеше. Не сме имали водеща и певица.

# 205
Аз по-горе питах за тейбъл картички, обаче почнахме да се чудим дали са нужни изобщо. Мислим дали да не определим само кой на коя маса ще бъде, без да определяме конкретно място. Какво мислите?
Ще ми трябват етикети прозрачни с надпис отгоре, за да ги залепим на кутийките с подаръци за гости. Но каквото и да търся в Гугъл сякаш не ми излиза точната услуга. Може ли да препоръчате къде и за какво точно да питам?

# 206
Моите етикети мисля от photopis да ги поръчам

# 207
Моите етикети мисля от photopis да ги поръчам
Благодаря, това ми трябва.

# 208
  • София
Благодаря ви момичета, страхотни сте.
Благодарение на вас, нашата двойка вече не ме смята за луда 😁😁😁.
Тъй като седнах доста ви четох, сметнах бюджет, показах им го.... Е имаше реакции леко негативни, но яз съм умна оставих ги да премислят.
Сега пеят друга песен, те ще опитат да съберат пари и от нас да не искат..поне не много.
Спряха се на магнитчета от купи от майка с дете с увреждания. Държат на изнесения ритуал, роклята, халките, са ни ясни.
Склониха да не е 12 април, а да е в средата или края на Юни.
Поканите ще са онлайн, все пак зетя е графичен дизайнер. Той ше се справи и с таблото и с табелките за масите.
Гледахме букртите.ком там се насочихме за букет и арка, ще видим какво ще договорим за украса пи масите. Ако ли не в крайна сметка ще се справим и сами, кумата прави разни неща както хоби и е.
Те също се спират само на фотограф и диджей, тук също имаме познати които ще наемем.
Най големия проблем остава заведението, тук ще е чуденката, за София става въпрос.
Отворени сме за всякакви предложения, засега сме около 85 човека.

# 209
  • Melmak
Вижте Лаура, х-л Експо, Грами.

Кувертите не са много скъпи, има как да се направи изнесен ритуал.

Успех, дидолина.

Общи условия

Активация на акаунт