Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 34 064
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
И ние там подписахме.

Има списък с това, което трябва да носите и какви документи ви трябват.

Отивате и си пускате изследвания за васерман. Все тая в коя лаборатория, после с тях отивате за медицинско.

Ние отидохме в Рамус, в главния клон, където дадохме изследване и на другия ден за 10 лв на човек ни написаха медицинско.
А трябва ли да се ходи в психото, да се правят изследвания за СПИН и други? Въобще не съм запозната..

# 181
  • Melmak
Психо не ви трябва.
Трябва ви медицинско. Нужно е васерман да се изследва. Отивате в лаборатория, после с резултата може при личния лекар.

За мен най-изгодно и лесно беше в рамус. Там се случва всичко, в централния клон. Взимат ви кръв, после ви дават медицинско.

# 182
Здравейте! Въпрос към булките, които са имали или ще имат сватби в близост, но извън града (20-25 км). Огранизирахте ли транспорт за гостите - организиран, или таксита? Ако да, каква сума ви излезна за маршарутите, колко на брой и за колко души? Имаше ли гости, които не са се възползвали? Чуденката ми е от това, че нашата сватба ще е в Перущица, а почти всички гости са от Пловдив и чувам различни мнения - "повечето гости ще дойдат с коли, с таксита ще е по-удобно, задължително уреден транспорт с бусчета". Ако пък има организиран транспорт къде се оставят гостите? Пак ще трябва да викат таксита, за да се приберат.

# 183
Здравейте прекрасни бивши и бъдещи булки!
Можете ли да ми препоръчате магазин или сайт за читави булчински рокли, които да НЕ са по 2000-3000 лева...
Благодаря ви и успех!

Привет Simple Smile
И аз се интересувам от същото, понеже тепърва започваме сватбена организация и създаване на бюджет опитвам да се ориентирам за подходящи магазини в София, Варна, но бих си направила пътуване и в други градове. Бих била много благодарна, ако някой има препоръки за магазини и някаква информация за цените в съответните магазини.

В доста от по-известните магазини, които разглеждам, на намаления отстъпките на роклите не са особено големи, от порядъка на рокля за 2900 намалена на 2400лв. Но повечето нямат никакви цени и никак не ми се иска да записвам часове за бутици, за които да се окаже на пробата, че са ми доста над бюджета Grinning

# 184
  • Melmak
Истински намаления сега трудно. Идеята е, че в силен сезон няма причина да направят намаление. Аз моята я купих с 1000 лв намаление, но средата на август, сватбата беше края на септември.

Тогава бутиците масово имат намаления, защото се предполага, че сватбения сезон приключва през септември края.

Достъпни са цените в сватбения център (my wedding , там има рокли около 1000-1200), като таксуват 20-30% отгоре, ако сте Л размер и отгоре. Няма да коментирам практиката. Аз имах драма с тях и не ги препоръчвам.

В известните като Миле Брайдъл, Ателие Ивоар роклите са около 2000-3000 лв.

В Асеновград се намират около 1200-1400.

По Пиротска в София не са уау модели, но и там са около 1000-1200 лв.

# 185
Аз ги разпитвам на имейл като нямат написани цените на сайта, но обикновено щом липсват са по над 3 хил. лв

# 186
Здравейте! Въпрос към булките, които са имали или ще имат сватби в близост, но извън града (20-25 км). Огранизирахте ли транспорт за гостите - организиран, или таксита? Ако да, каква сума ви излезна за маршарутите, колко на брой и за колко души? Имаше ли гости, които не са се възползвали? Чуденката ми е от това, че нашата сватба ще е в Перущица, а почти всички гости са от Пловдив и чувам различни мнения - "повечето гости ще дойдат с коли, с таксита ще е по-удобно, задължително уреден транспорт с бусчета". Ако пък има организиран транспорт къде се оставят гостите? Пак ще трябва да викат таксита, за да се приберат.

Нашата сватба беше в Перущица, повечето гости спяха в Пловдив или се прибраха в София след сватбата. Използвахме True drivers, супер много ги препоръчвам. Наехме два буса за по 6/8 човека от 22:00 до края на сватбата (което в нашия случай беше рано (около 2 вечерта), отделно и шофьор за нас в сватбения ден. Гостите се оставяха до вратата на хотела/мястото за спане. Включително нямаше проблем да развозят хората, което спяха в Перущица. Струваше ни около 800 лв мисля, като ние много се презастраховахме, защото в крайна сметка от 75 човека сватба ги ползваха не повече от 15. Но ние бяхме решили да се застраховаме, за да не го мислим.
Супер лесно се комуникира с тях, пишете им, пращат подробни оферти, реагират бързо - нашия шофьор го заявихме седмица преди сватбата и нямаше проблеми.

# 187
Момичета ,бихте ли препоръчали ресторант в гр.Пловдив с идея че ние само ще подпишем и след това ще сме в доста сгъстен кръг просто за почерпка!

# 188
Здравейте. За табло за настаняване на гостите колко бюджет си отделихте? Като гледам по сайтове принтирано на обикновен картон цените са между 50-90лв, което за мен е твърде много за нещо което ще изхвърля после.
Имам идея да си принтирам сама нещата и да ги залепя върху плексиглас. Ако някоя от вас има опит, може ли да сподели дали се получава така?

# 189
Моето беше подобно но бяха залепени на огледало. Ще стане супер Simple Smile

# 190
Аз поставих красива крафт хартия в голяма рамка за картина и сложих вътре разпределението, като залепих с горещ силикон изкуствени цветя по края на рамката. Всичко беше в тоновете на останалата украса и фото стената. Осигуриха ми статив от ресторанта.

# 191
Какво мислите за видеозаснемането? Заслужава ли си? Много се чудя, понеже не е малък разход, а не знам даже дали ще седнем да го гледаме.

# 192
  • Melmak
Ние решихме да нямаме видео. Имахме бюджет за фотограф, който много исках да работи с нас, а той е топ в областта си. Просто фотографът съм го избрала преди младоженеца! И решихме да заложим целия ни бюджет на качествен фотограф. Ние правихме бюджетна сватба, изцяло финансирана от нас.

Като споделихме идеята си с фотографа, той предложи да заснеме и кратко видео от около 5 минути. Решихме, че това е най-добрият вариант. Не знам дали въобще щеше да е интересно цяло видео като филм. Питах приятелки дали са го гледали като имат такова сватбено видео с часове - общо взето само майките им са го гледали и толкова.

Ние получихме и малко суров материал от фотографа, а там е най-забавно, защото е някак по-естествено. Краткият клип пратихме на всички гости, 5 минути се гледат лесно и са като есенция. Към днешна дата си гледаме снимките и сме много щастливи с избора си на фотограф. Не съжаляваме, че нямаме видео.

# 193
  • Телиш/Плевен
врачанката, подкрепям мнението на hechicera_. За мен това е излишен разход и съм напълно убедена, че не бих искала цялостно видеозаснемане на моята сватба.

# 194
Ние решихме да нямаме видео. Имахме бюджет за фотограф, който много исках да работи с нас, а той е топ в областта си. Просто фотографът съм го избрала преди младоженеца! И решихме да заложим целия ни бюджет на качествен фотограф. Ние правихме бюджетна сватба, изцяло финансирана от нас.

Като споделихме идеята си с фотографа, той предложи да заснеме и кратко видео от около 5 минути. Решихме, че това е най-добрият вариант. Не знам дали въобще щеше да е интересно цяло видео като филм. Питах приятелки дали са го гледали като имат такова сватбено видео с часове - общо взето само майките им са го гледали и толкова.

Ние получихме и малко суров материал от фотографа, а там е най-забавно, защото е някак по-естествено. Краткият клип пратихме на всички гости, 5 минути се гледат лесно и са като есенция. Към днешна дата си гледаме снимките и сме много щастливи с избора си на фотограф. Не съжаляваме, че нямаме видео.

Благодаря ти за изчерпателно мнение и на мен много ми харесва идеята  кратко видео, но за жалост, не всеки фотограф може да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт