Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 34 219
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Заведение за малка сватба мнения ? За град Пловдив,като говорим за една маса само ?

Здравейте,
Няколко предложения от мен
- le petit Paris - страхотна кухня, интериорът е красив и имат външна зала за пушачи. Само сервитьорите не са много позитивни, но всичко останало си заслужава!
- la dolce vita - също готино местенце, ние избрахме точно него за след подписването (тъй като подписахме септември 2024, а голямата сватба ще е юли). Отново приятно заведение и вкусна храна
- сентрал парк фюжън, в Цар Симеоновата градина - ресторантчето е интересно и като локация е доста добро.

И в трите съм била, в Малкия Париж съм празнувала рожден ден и св Валентин, в Долчето подписването. И в трите атмосферата е приятна и романтична.

Ако търсите малко по-традиционни ресторанти - с Южен полъх Бунарджика няма как да сбъркате, но лично на мен ми е малко клиширан, тъй като всеки втори бал и юбилей се прави там. Simple Smile
Успех!

# 211
Най големия проблем остава заведението, тук ще е чуденката, за София става въпрос.
Отворени сме за всякакви предложения, засега сме около 85 човека.
Сякаш най-актуалните локации, но те са и около София, са Света София голф клуб, Вила Екатерина и Пасарел лейк клуб. Но са и най-скъпи.
Можете да погледнете хотел Акорд (управителят е страшно кооперативен), Резиденция Тера (имат малка и голяма зала), хотел Мезон (имат и градина), Милениум, Cozy bar (много артистично кокетно място с басейн, но нямат кухня, а се ползва кетъринг. Там сме празнували РД и беше много приятно.).
Успех! Simple Smile

# 212
Здравейте!

Дайте идеи за игри/забавления по време на сватбата (освен тези с обувките).

# 213
Здравейте! Бих искала съвет относно организацията на сватба. Колко месеца предварително е препоръчително да разпратим поканите? Също така, имате ли предложения откъде можем да закупим подаръци за покана на кумовете? Интересувам се и от идеи за подаръци за гостите на сватбата. Освен това, бихте ли препоръчали надеждни места, откъдето можем да изберем сватбени халки?

# 214
  • Melmak
Петя, помислете дали да имате игри. Понякога ако купонът тръгне няма смисъл да го чупите. Ние имахме в плана 1 игра и не я правихме. Просто диджея наистина беше прав - няма смисъл да сваляме хората от дансинга, за да слушаме отговори на въпроси.

Василева, зависи каква покана за кумове искате-  в групата на майки на деца с увреждания има много идеи. Можете да вземете от там. Ние поръчахме торта и написахме на нея послание. Но и моята кума го оцени, не обича материални неща като чаши, посуди или прахосъбирачки. Пък си хапнахме торта всички!

Подаръчета помислете искате ли да изработите?

За халки, нашите са от ювел, там златото е много достъпно като цена. В популярните магазини може и да е над 200 лв за грам.

# 215
Някой имал ли е за водещ роднина или кума на сватбата. Не можем да открием дж и водещ в едно, който да представя програмата и на английски, та си мислехме да питаме роднина или кумът да поемат задачата на водещ , но не знам дали е практика и колко е уместно

# 216
Според мен изобшо не е уместно. Това е голяма отговорност и човекът, който се заеме с тази задача, няма да може грам да се наслади на празненството. Още по-малко подходящи са кумовете. Те и без това са натоварени с някакви задачи.
По-скоро напишете предварително кратки обяснения за ритуалите на английски и ги поставете пред всеки чужденец. Който има желание, ще си прочете.
Лятото бяхме пък на полска сватба. Нищо не беше преведено и пак си изкарахме супер. Ако нещо много ни интересуваше, молехме хората от нашата маса за превод. Тъкмо се запознахме с останалите и тръгна приказката.

# 217
  • Melmak
Не мисля, че е добра идея. Примерно моята кума е срамежлива и се бяхме разбрали да няма изяви с говорене.

Но дори да не си срамежлив, пак воденето на такова събитие не е лесна работа. Не ми се струва да е подходящо да се връчи тая тежест на гост. Също така публичното говорене, воденето на подобно събитие изисква опит. Не е лесно, нито човек без опит би се чувствал добре да го прави. Самите кумове си имат задължения достатъчно, не бих им давала още.

# 218
  • Бургас
Здравейте, имате ли някакви препоръки за сладкарници в Бургас за сватбената торта? Най-важното условие за мен е да е вкусна и с качествени продукти, а не някоя клиширана бяла захарна торта, която никой да не харесва. Но задължително трябва да е от Бургас или околността, тъй като сватбата ни ще бъде в Крайморие.

Сладкарница Неделя. Нашата я докараха до Амая Бийч

# 219
Препоръчайте ми някой дж и водещ в едно, който може да води и на английски и да е забавен

# 220
Ние бяхме с Бедрос. Изборът на диджеи, които водят и на английски, е много ограничен. Бих търсила друг вариант.

# 221
  • София
Препоръчайте ми някой дж и водещ в едно, който може да води и на английски и да е забавен

компромисен вариант са всички, аз не се наемам, въпреки че дори съм живял в САЩ. За много забава и водене на английски - Дамян Диамандиев (в Тик Ток профилът му е  haha . bg).
Или някоя от англоезичните водещи - Сибила Попова, Елена Димова.
На БГ-Френска сватба направихме точно както казаха горе - картички с обяснени ритуалите пред всеки чуждоезичен гост

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 09:36 от rockstarr

# 222

компромисен вариант са всички, аз не се наемам, въпреки че дори съм живял в САЩ. За много забава и водене на английски - Дамян Диамандиев (в Тик Ток профилът му е  haha . bg).
Или някоя от англоезичните водещи - Сибила Попова, Елена Димова.
На БГ-Френска сватба направихме точно както казаха горе - картички с обяснени ритуалите пред всеки чуждоезичен гост
И двамата младоженци ли говореха  български на тази бг френска сватба

# 223
Момичета ,бихте ли препоръчали ресторант в гр.Пловдив с идея че ние само ще подпишем и след това ще сме в доста сгъстен кръг просто за почерпка!

Здравейте, може да разгледате ресторант Гребеца, ако локацията е удобна за Вас и евентуално датата /времето/ предразполагат за градинска атмосфера.

Кухнята е отлична и може да декорирате приятна маса за гости в тесен кръг.

# 224
Здравейте момичета, моля за препоръки за фризьор и гримьор за гр. София. Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт