Сватба - Булките на 2024-2025 |Тема 13|

• 32 538
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Melmak
Здравейте. Откъде купихте мъжки костюм?

От десизо мони. Зависи кога ви е сватбата, но пускат много добри намаления. Взехме прекрасен церемониален костюм, обувки, колан и риза, всичко от този магазин. Препоръчвам този в Дъ Мол, ако е в София. Обслужването беше много добро. Погрижиха се за подгъва на крачолите.

Здравейте, ще внасяме алкохол. Той ще седи в ресторанта и гостите ще си поръчват.
Как да ги насочим да поръчват от него...? Ще имаме различни видове.

Моят съвет е да се оставят поне някакви бутилки на самите маси. Така гостите ще си сипват сами и няма да чакат на сервитьорката. Иначе можете да разпечатате хартиени менюта и там да споменете пиенето как се поръчва. Също и като се настанят гостите ще им се обясни от персонала.

# 361
Здравейте, ще внасяме алкохол. Той ще седи в ресторанта и гостите ще си поръчват.
Как да ги насочим да поръчват от него...? Ще имаме различни видове.

Според мен най-добре ще е сервитьорите да са подготвени с това какъв алкохол е наличен и да информират гостите, спрямо техните предпочитания. Поне при нас ще бъде така.

# 362
Здравейте. Откъде купихте мъжки костюм?
Закупихме го от Десизо Мони в Парадайс мол. Обслужването беше страхотно, разказахме им за сватбата, показах им моята рокля. Предложиха ни два варианта за облекло като и двата бяха точно попадение и в стила на нашата сватба.
Относно алкохола, ще сложим по 1-2 менюта на маса и там ще има изброени видовете и марките алкохол, които се предлагат. Няма да има бутилки по масите, сервитьорите ще обслужват и доливат на гостите като след определен час, ще се сложат бутилки на масата спрямо това на коя маса какво се пие.

За подаръчета съм се спряла на бонбони от белгийски шоколад под формата на сърце върху картонче с цитат за шоколада и любовта. Не обичам и не складирам вкъщи прахосъбирачки, също не съм почитател на идеята хората да имат моя и на ММ снимка в домовете си като подарък от нас, първоначално мислех за гравирани нашите инициали на лъжички за кафе/чай, но отново заради персонализацията не ми се струва добре да задължавам хората да го носят в домовете си и да пият кафе или чай с лъжици с дати и букви, които не са свързани с тях. Като допълнение към бонбоните ще имаме фотобудка, където гостите ще могат да си направят снимки и да си ги вземат за спомен.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 23:43 от Rosebliss

# 363
Moмичета, здравейте! Прерорвих всички теми, търсим си длъжностно лице за провеждане на истински изнесен ритуал на тероторията на община Годеч. Прозвънях Нови Искър (заети са), Своге (заети), звънях Костинброд, Драгоман, Божурище. Моля Ви съдействайте ми с телефонни номера и общини, на които да звъна.

# 364
Moмичета, здравейте! Прерорвих всички теми, търсим си длъжностно лице за провеждане на истински изнесен ритуал на тероторията на община Годеч. Прозвънях Нови Искър (заети са), Своге (заети), звънях Костинброд, Драгоман, Божурище. Моля Ви съдействайте ми с телефонни номера и общини, на които да звъна.

А община Годеч какво казаха? Би трябвало те да го направят, не вярвам от някоя друга община да се вдигнат с книгата за истински изнесен ритуал в друга община.

Иначе ето списък с общините в София област:

https://sofoblast.egov.bg/wps/portal/oblast-sofia/district/munic … da24ba9eed4aa15bc

В краен случай - Столична община.

# 365

А община Годеч какво казаха? Би трябвало те да го направят, не вярвам от някоя друга община да се вдигнат с книгата за истински изнесен ритуал в друга община.

Иначе ето списък с общините в София област:

https://sofoblast.egov.bg/wps/portal/oblast-sofia/district/munic … da24ba9eed4aa15bc

В краен случай - Столична община.

От община Годеч не правят изнесени ритуали, само в общината. Знам, че има практика от Ихтиман, от Нови Искър, Банкя да посещават други общини и да изнасят книгата

# 366
  • Melmak
Столична община- не правят такива.

Вече прозвънявате област София една по една и ако стане.

# 367
Здравейте! Имам въпрос, относно кумовите дарове. Колко човека танцуваха и какви дарове бяхте подготвили? Иска ми се да не са традиционните торта, пиле и т.н в целуфан. Бихте ли дали идеи?

# 368
  • Melmak
Здравейте! Имам въпрос, относно кумовите дарове. Колко човека танцуваха и какви дарове бяхте подготвили? Иска ми се да не са традиционните торта, пиле и т.н в целуфан. Бихте ли дали идеи?

То идеята на тази традиция е да се танцува с пиле, торта или питка. Да разбирам , че искате да спазите традицията, но да не се танцува с пиле, торта или питка?

# 369

То идеята на тази традиция е да се танцува с пиле, торта или питка. Да разбирам , че искате да спазите традицията, но да не се танцува с пиле, торта или питка?

Извинявам се, че не се изказах правилно. Идеята на написаното от мен беше да са поднесени по по-различен начин, а не като преди по традиционния начин, обвити в целофан. Виждала съм най-различни кошници, напълнени с различни дарове, затова исках, ако е възможно да дадете идеи за различен тип поднасяне.

# 370
  • Melmak
Ясноо, разбрах. Амии повечето съм ги виждала в целофан, явно за да не се изцапат танцуващите. Тортата съм виждала да я подават без нищо, само с картончето отдолу, което си е на всяка торта.

# 371
Аз съм танцувала на една сватба с комплект уиски с две чаши, беше си в оригиналната кутия, без други опаковки. Танцувахме 4 човека - аз срещу кума и едно друго момче срещу кумата.

# 372
За изнесения ритуал не се звъни в общините, а се говори директно с определени длъжностни лица. Но ако вече са заети...

# 373
За изнесения ритуал не се звъни в общините, а се говори директно с определени длъжностни лица. Но ако вече са заети...

А бихте ли ме насочили към телефонен номер на длъжностни лица?

# 374
Здравейте Simple Smile

Някой има ли отзиви от Комплекс Кедъра, Варна? На снимки изглежда доста приятно и може би малко по-бюджетно, но лично мен ме спечели комбинацията от гора и гледка към море. Мисля да отидем след седмица-две да видим мястото на живо и да обсъдя цени и условия, но никъде не намерих мнения за мястото и има доста малко качени снимки от сватби там. Предполагам не е толкова популярно понеже сайта им е доста невзрачен, та затова реших да подпитам тук дали някой има впечатления.

Също така, ако имате предложения за заведения за сватба в/около Варна ще съм супер благодарна, като търся по-отворена и светла зала (с големи прозорци, хубава гледка) или тераса/градина. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт