Закупуване на апартамент с приятеля ми

• 5 031
  • 116
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Е, кръстова вада ако е около парадайз и сега има метро, както и 2май рейса и трамвай...
Малинова долина освен 94и 280има ли нещо друго в днешни дни, но там е студентски град, не е за хора за мен.
Аз съм отраснала в дианабад,но в частта към гората и зоопарка , в добрите му времена, когато си беше старият квартал(около 2001-2г се изнесохме) . С 94се смъквах до попа/ндк и от там вече си имаш връзка с каквото щеш,ако си от другата страна на булеварда метрото все е близо, но сега е безобразно презастроен, нищо не е останало за мен от старото му очарование. Но той е по-скъп от другите два.

# 91
В момента в Дианабад сме точно между метростанцията от едната страна и спирката на 94 от другата, на пешеходно разстояние по 200-300 метра са и двете спирки, та може би и затова харесвам квартала. Но аз от скоро съм в София, та затова и нямам наблюдения към другите квартали.
Вие кои бихте препоръчали ?

# 92
Във всички изброени по-горе квартали има страшен недостиг на ДГ и училища...

# 93
Ние имаме общ имот без брак. В НА пише имената на двамата като съсобственици по равни проценти. Не сме теглили кредит.

И при нас е така, само че сме с ипотека по която сме съдлъжници (т.е. в договора за отпускане на кредит фигурираме и двамата). Единият е записан като титуляр и от неговата сметка се плаща вноската, но реално сме си съвсем равностойни и равноправни длъжници.

# 94
Защо първо не поживеете, не направите дете и после да ги решавате тези имотни казуси? Ако не дай боже не се получат нещата и влезете в най-лошия сценарий, да се изпокарате, с тази съсобственост съвсем ще си усложните живота, каквото и да пише в НА.

# 95
Здравейте купихме апартамент с креди ,кредита е изтеглен от мъжа ми с който нямаме брак Апартамента е писан на двамата на името.при раздяла как стоят нещата

# 96
Мисля, че апартамента половината е твой и можеш да правиш каквото искаш с твоята част, а кредита е само за мъжа ти. Реално в момента той е единствен длъжник и плаща на 100% жилище, което е само наполовина негово (освен ако в нотариалния акт изрично не са записани други проценти, ти имаш 50% и той 50%). Доста неизгодно за него, като цяло, евала че се е навил.

# 97
Мисля, че апартамента половината е твой и можеш да правиш каквото искаш с твоята част, а кредита е само за мъжа ти. Реално в момента той е единствен длъжник и плаща на 100% жилище, което е само наполовина негово (освен ако в нотариалния акт изрично не са записани други проценти, ти имаш 50% и той 50%). Доста неизгодно за него, като цяло, евала че се е навил.
Да  така е писано половината е мой  при раздяла той си плаща кредита нали така

# 98
Да, дългът си е изцяло негов. Не знам какво става с ипотеката при евентуална продажба (дали се прехвърля на купувача или длъжника продължава да я плаща дори вече да не е негово това жилище), но и да има някакви задължения по нея след това, те пак са негови.

# 99
  • София
Зависи дали си съкредитоискател по кредита. Ако е така, могат да те търсят за вноски нищо че е кредита е негов.
Не ми се вярва банката да остави дълга само срещу 1/2 собственост, но вие си знаете.

# 100
Зависи дали си съкредитоискател по кредита. Ако е така, могат да те търсят за вноски нищо че е кредита е негов.
Не ми се вярва банката да остави дълга само срещу 1/2 собственост, но вие си знаете.
Не ми се вярва банката да остави дълга само срещу 1/2 собственост, но вие си знаете.не съм кредита си е само негов просто при прехвърлянето при нотариус го записах ме на драмата

# 101
  • София
И какво всъщност може да прави с половин ипотекиран апартамент?
Дали той може да я застави да плаща и тя вноски - така описано ме съмнява...
Дали може да спре да плаща и да търсят нея като втори собственик,... Не съм адвокат, но има малко логика, защото кредита си е негов, но апартамента не, така че бих проверила...
Може да го продадат, да си покрият ипотеката и да си разделят остатъка по равно, в това вече проблеми няма..
На мен ми дожаля за тоз мъж

# 102
И какво всъщност може да прави с половин ипотекиран апартамент?
Дали той може да я застави да плаща и тя вноски - така описано ме съмнява...
Дали може да спре да плаща и да търсят нея като втори собственик,... Не съм адвокат, но има малко логика, защото кредита си е негов, но апартамента не, така че бих проверила...
Може да го продадат, да си покрият ипотеката и да си разделят остатъка по равно, в това вече проблеми няма..
На мен ми дожаля за тоз мъж
на мен не ми дожаля ,защото аз знам в какво положение ме постави

# 103
  • София
Ами общо взето, както се уговорят. Една приятелка остави бившият си да си го изплаща апартамента, а тя се махна.

# 104
  • София
За мен варианта е един-продава се, покрива се ипотеката, дели се 50:50 остатъка и всеки по живо по здраво..

Общи условия

Активация на акаунт