Пътуване по време на болничен

• 3 060
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Последното изречение подкрепям и аз. То същото важи и за пътуване из България.
Иначе аз не съм казал, че "някой следи" прединаването на граница, а че имат право да поискат справка.
Понеже и аз бях пред подобна дилема, доста подробно се интересувах от тази тема преди няколко години и тази информация ми е оттогава. Не съм си я измислил.

# 16
Margi755 Спокойно отидете да видите сестра си! Първо фирмата няма да пострада по никакъв начин, каквото и да стане и второ, дори и да разберат от НОИ, че сте напуснала страната(което е много малко вероятно), единственото, което ще стане е, че няма да ви изплатят дните в които сте били в чужбина.

# 17
Против нарушаване на правилата съм. Но познавам десетки хора с болнични листове, които свободно пътуват в страната и чужбина. Бременни излизат още от началото на бременността в болничен и пътуват. Досега не съм чула някой да е казал за реални последствия.
Както всичко в Бг - законът е врата в полето.

# 18
После се чудете защо цялата ни държава е на този хал. "Правилата важат за другите, не и за мен".  Ето затова винаги ще копаем дъното. Не само в Европа.

# 19
После се чудете защо цялата ни държава е на този хал. "Правилата важат за другите, не и за мен".  Ето затова винаги ще копаем дъното. Не само в Европа.
Разбира се. Просто в много държави има ефективни системи за контрол. Тук такива неща са избирателни и често по сигнал. Държавата е частен бизнес, хората го разбират и също си правят каквото искат и сметнат за окей.

# 20
  • Далечният изток
Съгласна съм.
Но съвет "Спокойно нарушавайте законите!" ми идва в повече...

# 21
След като работодателят знае и не е съгласен, може да подаде той сигнал в НОИ. Или някой друг, който знае - такива явно не са малко.
Как държавата да е частен бизнес. Някакви произволни неща се пишат.

# 22
А ако се налага да отиде на преглед в чужбина?

# 23
  • Далечният изток
Това се посочва в болничния лист.

# 24
А ако се налага да отиде на преглед в чужбина?
Регламентирано е в наредбата за болничните какъв е редът.

Общи условия

Активация на акаунт