ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 738
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честита Нова година! Нека 2025 да е здрава, мирна и щастлива за всички! На тази основа да се постигнат много успехи и да се изживеят много радости!

# 211
  • Бургас
Моя хубостник днес сам реши да седне и да напише един план по история! Simple Smile

# 212
  • София
За много години, дами! Да е здрава, успешна, щастлива Новата година, да покоряваме предизвикателствата леко и с песен на уста!

# 213
За много години! Да бъде спокойна година за родителите и успешна за наборите! 🙂

# 214
Аз да си кажа едно благодаря за пожеланията от всички вас. То само с пожелание не може, трябва и да се благодари.

И тази ваканция мина, от утре с нова песен, дано наборите да са си заредили добре батерийте.
Сърдитка ще я видя утре сутрин как ще стане и иде. Обърна пак графика за ставане - лягане, сутрин ляга, следобед, или по - точно надвечер става. Цяла календарна година да не ходи на училище, все ще я кара тъй, мързеланка - поспаланка.

# 215
  • Бургас
Не искам и да си помисля какво чудо ще е утре сутрин!?

# 216
  • Пловдив
Здрава и спокойна година, момичета.
Ние с девойката в петък бяхме до Интеграл, за малко информация свързана с университетите. Не че има конкретна идея, но поне да разберем как стоят нещата. Ами положението не е от най-розовите. Буквално им орязват пътя за някои университети с тази нова система. Например за една специалност университета иска до края на 12 клас да са учили химия, биология и математика. При сегашната система това няма как да стане. Има само една вероятност-ако си знаел още в 7 клас какво искаш да учиш да търсиш училище с профил биология и в 11 клас да има и профил химия. Малко е като да уцелиш джакпота.
Консултациите са безплатни, но и никаква кой знае каква информация не получихме. Работят предимно с Холандия. За Испания щял да ни се обади сътрудник от София, но те работят само с 2 частни университета. За Италия съвсем не можаха нищо да кажат. Австрия, Германия, Дания, Франция направо ги пропуснах. Просто усетих натиска за Холандия. Не че имам против, може и там да е, ама информация първо искам. Полезното беше, че тя разбра ,че профил история май няма смисъл да пише.
Софиянки ,ако знаят читава фирма за консултации, моля да препоръчат. Интеграл бяха много добри за Англия, явно сега за Холандия, но ми се ще да направим информиран избор.
Макар моята надежда е все пак да й дойде акъла и да се реши на една ветеринарна медицина. В крайна сметка тя ще го работи, да си го избира, за да няма после мрънкане.

# 217
  • София
Рени, девойката да се ориентира какво иска, все пак и език, и оттам търсите добри университети, ако ще е в чужбина, следите страниците на самите университети и се интересувате.  По принцип Интеграл са от добрите фирми за консултиране.  Но не разчитай само на фирми за задълбочена информация, гонете си сами нещата.  Форумът тук също е ценен, в раздела Висше образование.
 Ако се интересуваш за Нидерландия , мисля, че най-добрата информация е в темата в bg mamma, също и за Германия, Австрия, Швейцария, вече има теми и за Белгия, за Испания и други. На мен лично доста ценно инфо ми даде съфорумка, чието дете беше горен курс, в желаното уни. Синът ми преди две години сам си търси и кандидатства (покрай него мога да споделя опит баш за Нидерландия), не е ползвал фирма, тогава основно се ползваше Интеграл и www.unify.bg.  За Германия и Австрия https://uniconsult.bg/. Виж и https://www.edlanta.com/ и https://cosmostudyabroad.com/, както и https://darbi.eu/visshe-obrazovanie-v-chuzhbina

# 218
  • Пловдив
Мерси, Бора. Темите във форума прочетени, информацията по страниците на тези фирми също. Разгледани са на прима виста няколко унита в Холандия. Отговорът им е абсурден. Попитахме ги каква минимална диплома изискват и още 1-2 въпроса. Отговорите са уклончиви без реална информация в тях.
За Австрия и Германия на сайтовете на тези фирми пише ,че има бакалавърски програми във еди кои си университети на английски. Влизаме в сайта на университета-няма. Та за начало ни трябва само обща ,а не конкретна информация.
Минах по пътечката с каката,но там беше мноого лесно. Тя искаше Англия и нищо друго. Сама си търси университетите и само при подаването на документите ползва Интеграл.

# 219
  • Майничка
Рени, а в каква насока гледате, та се налага математика, химия и биология? Математиката те си я учат до 12 клас. Не зная при вас колко са профилите, но ако са 3 и запише химия или биология, може да се яви на трета матура по желание по другото и да й го признаят.

# 220
  • Пловдив
gargamela , посоката я няма като цяло. Минава се през ветеринарна област, психология и мениджмънт и маркетинг. Как се връзват в главата й-не знам. Надявам се да го измисли -има 2 години все пак. Не й давам зор. Просто си мисля ,че ще е важно за профила.
Конкретната специалност е animal science. Тези  предмета са написани на страницата им. Но от написаното в сайта им не разбирам до кой клас трябва да са изучавани, но Интеграл така твърдят. Матура не върши работа. Трябва бройка часове. Поне така обясниха. В английската май не може да пише и химия, и биология. Едно ,че май химия нямат като профил, но дори и да имат профилите са два. Единият е английски доколкото знам , и другият е по избор.

# 221
  • при моите любими
И аз съм на тази вълна, а детето е на вълна Ветеринарна медицина. Нищо не съм проучвала още. За щастие при нас първите два профила са английски и испански и има вариант да избере точно химия и биология, като 3ти и 4ти профил. По лични причини не бих искала да учи в Нидерландия, друго още не сме проучвали. Ако имаш все пак каквато и да била информация за тази специалност в чужбина (дори и да е Нидерландия), ще съм благодарна да я споделиш. И аз ще се включа с обратна връзка, като направя моето проучване.

# 222
  • Майничка
Профилите в езиковите гимназии са минимум 3, максимум 4. Първите 2 са АЕ и НЕ при вас.

# 223
  • Deutschland/HE
Рени,
за психология в Германия ще и трябва C1 по немски и отлична, ама отлична диплома. В последно време е много трудно приемането за психология. Въведоха и тест, който ти дава бонус точки (задължително на немски). Съученички на дъщеря ми с еквивалент на диплома 5.70 не бяха приети.
 Борис днес замина на ски лагер, защото имаме още една седмица ваканция. Класните приключиха още преди Коледа, оценките не са супер, но се надявам втория срок да е по-добре.

# 224
  • Майничка
То и в СУ приемът за психология си е зор, особено за момиче.
Рени, ще погледна бакалавърските във Франция на АЕ. Там имат едни готини двойни, дето тръгваш от А и Б и с всяка година разслояваш.

Общи условия

Активация на акаунт