ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 756
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Тоя филм с ваксината съм го гледала още от градината, особено в началото на всяка учебна година. Водиш детето (там някъде в средата на октомври, когато вече всички са се завърнали след ваканциите и са си занесли изискуемите документи) и на таблото виси списък с деца, които не са представили бележка за незнамсикои ваксини. Госпожта притеснено напомня, сестрата била казала. Добре, де, ама то детето е родено през декември, още не е навършило Хикс години - дааа, ама той Иванчо даже е на 29.дек, ама вече го ваксинирали, та може и по-рано (не се коментира защо е нужно, дори и да може, явно е важно сестрата да си отметне, там, в бумагите). ОК. Отиваме при личната и върху ми се изсипват змии и гущери - аз знам ли съм кога е родено детето ми, а?? Знам ли??? Би трябвало да знам, че още не е навършило Хикс години!!! "Абе...аз знам, ама сестрата в градината казала на госпожата в градината, която каза да ви кажа, че Иванчо е ваксиниран". При което, ако досега е била леко гневна, ЛЛ вече е във вихъра си. Мнооого ѝ било интересно кой е тоя лекар, който е поставил ваксината преди детето да е навършило хикс години. Кой, искала да знае кой е тоя и наистина ли съществува такъв!!
В крайна сметка аз ставам посредник между две изнервени страни, които се надпреварват да ме обвиняват в нехайство (едните) и некомпетентност и нахалство (другите). И в училище е имало подобни ситуации, но поне не всяка година. Добре, че всичко това е зад гърба ми вече...една ваксина все ще я избутаме някак, дори с риск да ядосам отново двете страни. И без това е чак догодина, декември.

# 286
  • Майничка
Karzz, какво е туй вашето школо, майтапчийско! 😄
Ползвам го от 2017 като даскал и от 2018 като родител, как веднъж не рàчи да ме разсмее така, пък.☹

# 287
Ох, Мандаринка, насълзиха ми се от смях очите 🤣 То не че е за смях, ама...
Разни подобни сме ги играли в градината, в училище вече е по-лежерно. За ваксините сякаш не сме имали проблеми, но другите разни бележки... Не ща да си спомням. Видиш детето на лекар, защото е болно. После като оздравее пак търчиш, със здравото дете, при лекаря, за да ти даде заветната бележка, че е оздравяло и може да ходи на градина отново. Рискуваш пак да пипне нещо, ама какво можеш да направиш? Не можеш да оставиш детето само вкъщи, пък ти да търчиш сам за заветната бележка. Направо бях казала - Аман от бележки. Хем моите сравнително рядко са боледували. И като тръгнаха на училище си отдъхнах. Поне при боледуване се минаваше с едно ходене на лекар и една бележка.

# 288
ССС1 браво на дъщеря ти! И моята голямата 2 пъти кандидатства, но не я приеха. Гледам предаването и ще се радвам да споделиш, когато излъчват епизода.
Аз мисля, че приемат всички желаещи. Предполагам, че за възрастта на дъщеря ти няма достатъчно желаещи.
Тя толкова се е притеснила, че сънувала че я питат коя е столицата на Румъния и тя отговорила - Белград. Като я попитах защо си го причинява като ще се притеснява отговорът беше: Защото така съм преценила. Ми добре.

# 289
  • Бургас
Ооооо,Гаргамела, има и още! Заповядай!
 Идея си нямам защо ми дава такива безумни преводи!
От доста време се появяват.
Такива дни от седмицата има, да знаете!😂

# 290
  • Mars Hotel
Ох, Карзче... Satisfied Как се получават такива!?

При нас профили още не се избират. Казали им, че февруари ще им ги презентират и чак тогава.
А моята вчера заяви, че смятала в 11 клас да се фокусира върху "музиката си". Де гьостерица, де...

# 291
  • Бургас
Ама вие, сериозно ли, не сте получавали такива небивалици?
Само при мен ли е сбъркано школото?

# 292
Не съм получавала никога подобни неща

# 293
Привет, привет! ☺️ При набора нищо ново, нищо неочаквано... В общи линии квото си е сътворил, такова ще си получи. На 16 съм на РС и очаквам скандали. Госпожата по френски, днес им казала, какви оценки ще имат за срока. Единият от съучениците му имал 4 и 6 и тя му казала, че ще има 3 за срока. Съответно той побеснял и скочил ръкомахайки до учителката да и се кара. Тя ги изпитва често по малко и подозирам, че си е водила бележки ( плюсчета, минусчета...) и вероятно заради това ще е ниската оценка. Иначе нямам обяснение, но вероятно ще изискат такова от госпожата на РС. Ще гледаме. 😁 Набора ще е с 5 по този предмет макар, че според мен и това му е много, но като втори език, учат твърде малко. Оф да се приключва с тази година вече. 😊

# 294
  • Бургас
Оф да се приключва с тази година вече. 😊
Това, казвам и аз още от 16ти септември!
И с нетърпение очаквам края на 12ти КЛАС !!!

# 295
  • Пловдив
Ох с глас се смях, направо ми оправихте настроението. Нашето Школо е много скучно-няма такива неща.
Аз приключих с проучването за държавите. Ако някой ме пита бих избрала Франция. Никой не ме пита, разбира се. Уведомих накратко и девойката и й казах да ме потърси къде 12 клас. Вероятният профил е биология, който вероятно няма да свърши никаква работа. Искрено се надявам да й дойде акъла и да пребори мързела си за ветеринарна медицина. Но доколкото я познавам няма да стане. При майка доктор и вуйчо ветеринар е напълно наясно ,че учене трябва там. А после да си търси специализация в исканата Англия.

# 296
  • София
Рени, а дали проучва Германия? Моят се поинтересува, ако кандидатства там, от колко години назад искат оценките от дипломата. Предполагам, че за всеки университет може да има различно изискване, но все пак дали има нещо по-общо?

# 297
  • Deutschland/HE
В Германия системата е подобна на българската и се вземат оценките само от последните две години и матурите. Има тема и там ще ви помогнат.

П.С. Дъщеря ми има съученичка, която последните две години не е учила физика, но сега ще учи физика.

# 298
  • Пловдив
Не съм проучвала основно. Повечето бакалавърски програми са на немски. Има много магистратури на английски. Не съм проучвала в кои университети има бакалавър на английски,нито какви са специалностите. Девойката не може да се справи с немския. Това й е трети език и го учи от миналата година,макар и да ходи на уроци. Определено търсим на английски. Тя ще се яви и на сертификат на испански, но за немски абсурд. Там не вярвам В1 ниво да стигне.
В сайтовете на няколко фирми погледнах университетите, които предлагаха, но не намерих бакалавър на английски и се отказах. Същата ситуация и за Дания.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 22:38 от renydent

# 299
  • София
Благодаря за насоките. Ще питам и в темата за кандидатстване в Австрия/Германия.

Немският се надявам да го покрие с Дсд 2 в училище. Повече ме притесняват оценките от дипломата, защото миналата и тази година не са му силни. Сега покрай кандидатстването на сестра му взе да се усеща, че и това все пак е важно. Ако е последните 2 години има шанс съвсем да му дойде акъла и да има приличен успех. Но пък няма да му казвам отсега 😁

Общи условия

Активация на акаунт