ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 30 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Моят изкара два курса в СофтУни, Phyton и C++, но с моя профил, защото нямаше 16 години и съответно не се е явявал на изпит. Конкретно тези двата бяха базови и не му бяха трудни. Сега е доволен от ИТ обучението към МОН. Взе си изпита за първия модул, някъде средата на март ще е изпитът за втори модул.

# 601
  • Бургас
Набора от събота е болен. С 40гр температура и болки в гърлото. Изписаха му някакви лекарства, но още е болен.
Цяла седмица няма да е на училище. Личната му даде директно 5 дена болнични. Казала ,,грип,,.
Надявам се, да няма други болни!

# 602
Карзче, надявам се t° вече да я няма, бързо да оздравява, че доста ще му се натрупа. Я кажи, смениха ли цербера с другата.

На мойта вчера и казали, че тая по БЕЛ пак направила коментар по нейния адрес, мойта се ядосва. Казах и - да не и пука, то тя винаги когато отсъства по - дълго, тя ще прави този коментар. Докато си беше вкъщи болна, оценката по Гео. цъфнала, ама нали сме зле и двете, като видим известие от школо, решаваме да го затрием защото смятаме, че е поредното за отсъствие. Днес цъфна и оценката по История, по БЕЛ казала, че утре с новата ще правят теста. Вчера пък прави по Мат., но не е доволна от това което е сътворила. Готвеше се по Физика за да я изпитат по желание, а Мат. я заряза. Ми кот такоа, няма съ бесим я. А ся една новина за която изчаквах, една девойка набор 09, от едно уч - ще се преместила в нашето ( 8 клас, тъй като повтаряла ), разбрала едната съученичка - дружка на сърдитка и и казва, че е бременна. Таз девойка се преместила отново в предишното с идеята, че уж нямало да я говорят ( че то как и хрумнала таз мисъл, да се чуди човек ), и се оказало вярно, че е бременна. Направо в шок да изпаднеш, хойкала в съседния град с някъв доста по - голям от нея, зарязала си гаджето, и как да са заедно, след като тя чака дете от друг. Аааа беее, трагичен случай, толкова да са станали ненаситни. Но пък да се радваме на нашите си деца, да са разумни и в бъдеще както досега, да си гледат училището, успеха ако е лош няма да се сърдим, ако е хубав ще ги поощряваме.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 14:54 от Тони🍀

# 603
  • Бургас
Благодаря ти,Тони! За съжаление пак е с температура 40.3

Цербера го махнаха. От втория срок са си с класната, която не остава по назад от цербера! Утре има родителска среща и не знам как ще я издържа.

# 604
  • София
karzz,  ужасно е това с висока температура и болки в гърлото! Дано по-бързо го преодолее, че ще се изтощи от тази температура.
Моят последният път не му помогна нурофена при температура и му дадох Хексалги капки . Първо беше сам в къщи с температура до към 38.5-39 и си пиеше хаповете, но като видях че след 3 дни продължава да се влошава си останах у дома. Започнах да му давам всичко каквото се сетих - лимони, мед, чайове, прополис, хомеопатия, цинк, селен, В-комплекс, гаргара с Тантумверде .

И при мен започва нещо, вече 4 ден влача хрема, отпадналост и гърло, но не много болезнено. Като парцал съм, при това без температура.

Тони, при вас все "интересни" неща се случват. Дано за момичето се развие всичко по най-добрият за нея начин. Това да имаш момиче, все трябва да си нащрек. Големите батковци / да не кажа друго/ знаят как да завъртят главите на момичетата.
Както казваш да са ни разумни децата, момчета и момичета, че нещата са двустранни. И да чукаме на дърво, да не ни стига такова бреме.

В училището нищо ново, правят контролни, проекти. Първа смяна има много повече време. Сега чакат с нетърпение бяло училище на Пампорово. След две седмици ще са на простор и свобода (във всякакъв смисъл). Joy

# 605
Karzz, дано вече е свалил температурата. Аз при такава температура се панирам.

И мен и набора нещо ни мъчи. Дано се разминем леко.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 06:59 от krasi78

# 606
Карзче, лоша работа, дано тази вечер да има промяна. Ако искаш, дай му два аналгина преди да заспи, да се облече по дебеличко, дебело завит, да се изпоти хубавко, може да има ефект. До колкото знам, понякога от апендисит се вдига такава температура.

Имсче, мълчи, да не чуе онзи рогатия. Викам си, таз новата дет е прочута с хойкането, нито е забреминявала, нито е повтаряла, а тази, освен тези двете, и голи снимки е качвала в една от социалките.
Дано те подмине, вземи си няколко дена докато се оправиш.

Краси, дано ви подмине.

На нашите им отмениха пътуването до ВТ, ивало хлебарки в хотела. Сега им предлагат Банско, но не през сезона, а чак като се стопли.

# 607
  • Някъде по Дунава
Привет, дами! Позволете ми да се включа в темата с една десетокласничка, която учи в ЕГ с френски и английски език.
 Тъй като коментирате профилите да споделя, че моята така както искаше да пише география и предприемачество, така вчера ми заяви, че искала математика и информатика. Щяло да ѝ бъде по - лесно (явно не изискват много в профила математика) и да се съсредоточи върху учене за  сертификата по английски и за двете матури, втората иска да е английски.
П.С. Болните да оздравяват!

# 608
  • София
Guinness, браво на детето, от гледна точка, че и двата профила не са лесни. Но, ако математика й върви, този профил би и бил само от полза. Според мен, е добре да се допита до деца в 12 клас, които са избрали тези профили. Ще има повече информация.

# 609
А, Гинес, ми ние сме и в другата отчетна!
Тамън довечера е нашата родителска за профилите.

# 610
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Guinness добре дошла!

Набора беше на бяло училище и ми довлече някакъв вирус - мъча се и страдам тихо. Рядко вдигам Т, имам хрема и белодробни проблеми - мъча се, но търпя. Какво да се прави.

Нали се бях оплакала за двойката по история в първия ден от втория срок. Да де, но останалата част от класа още не са правили и всичките 8 деца изкарали 2 на предварителното се надяват господина да им даде шанс и да си поправят оцентике. Та по този случай Учих с набора в събота и неделя. Оххххх сетих се защо и аз не обичам История Grin
Страдайки  тихо в леглото в понеделник след работа набора се довлече при мен и 3 часа Flushed ми чете някакви анализи по литература... и кръга "Мисъл". Оххххх сетих се защо и аз не обичам Литература Satisfied Тук мина контролното и набора очаква 4-5, което ще е най-високата му оценка тази година. Помоли ме всеки уикенд да ми чете така на глас и да му помагам с непознатите думи. КОГА ЩЕ ДОЙДЕ 30 юни????

# 611
Гуинес, браво на твоето девойче, има вече избрани профили, знае къде иска да иде да учи след това, а какво ще бъде, миии, за този избор има време.

Синеоче, ще чакаме да кажеш после, как е минала срещата.

Нинка, разсмя ме, браво на теб. Първо дй кажа, що не идеш на доктор да те прегледа, поне за да си на ясно и да си спокойна, че не е нещо по - сериозно. Ама ти тамън се отървеш от едно, и веднага те напада друго. Ай вече да се приключва та да си отдъхнеш малко.
Та я кажи сега, кой предмет ти харесваше най - много, щот кат гледам как си ги занаредила, накрая ще се окаже, че е по - добре да кажеш кои си обичала. Ама тоз по История ( ако е мъж ), ще се окаже голямо зло. Горките деца.

Нашият по История пък, посочил две двойки деца, които ще преподават уроците, вчера първата двойка не успяла да довърши, та днес ще е го направят. Тъй като в петък щял да им даде писмено изпитване, другата двойка ще е следващия час след изпитването. Другото е, чу още първия час по Музика, нали сега са с мъж, поговорили си едно хубавко, поразпитал ги какво правели когато имали ИИ, и накрая казал - няма да ви изпитвам, ще правите каквото там си правите, но без да вдигате шум. Да видим днес какво ще направи сърдитка по БЕЛ на теста. От целия клас нито една 6 - ца нямало пак, то и в другите паралелки доколкото разбрала нямало. Аз пък съм на вълна дзен, от доста време вече не ми пука какви са и оценките. Знам, че ако е ниска ще си я поправи, и проблема е решен, там където не става, поне да не пада надолу.

# 612
  • Някъде по Дунава
Моята всъщност иска във Франция да учи икономика, но нямаме финансовата възможност. Затова се ориентирахме към Варна (засега). Тя по принцип от малка говори само за френски език и Франция и учи с желание.
Ако беше едно дете, щяхме да се напънем някак си, но един младеж имам след нея, който вероятно следващата година ще учи в нейната езикова гимназия, която е в друг град. И става сложно.

# 613
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тонка, аз обичам много предмети - МАТ, физика, химия, механика, електротехника, но не и разказвателните. Ясно е това дете, че е мое, но за другото понякога се чудя. Laughing
Тоз по история е малкото зло. Голямото преподава на осмокласниците.

Guinness, разбирам любовта към Франция. Голямата също беше така, но разни обстоятелства глътнаха спестяванията ни, а и влезнахме в дългове. Остана в БГ и е първа година студент. Щастлива е с това, с което се занимава. Евентуално магистратура след това във Франция. Желая й успех на девойката!

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 08:33 от ninanb

# 614
  • Бургас
Набора е на АБ вече, с гнойна ангина е.

Довечера съм на родителска среща....изобщо не ми се ходи! Ама изобщо!

Общи условия

Активация на акаунт