ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 757
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, извинявайте, но вчера ми беше ужасно тежък ден и за капак поредната ниска оценка ми дойде в повече! Простете и забравете!
Да са честити имениците! Да са здрави и успешни!
Ние, майките, друго не искаме, нали?
Освен един милионер за зет. А момчета да търсят сватове милионери.
Не спирайте да пишете! Понякога се плаша или депресирам, но е толкова полезна информацията, която споделяте! Тя ми е "сламката" какво да чета.
Благодаря ви!
Спокойно, и при нас вчера поредните 2 лоши оценки. И така бил почти целият клас.

# 256
Моите двамата племеници завършиша в университета в Олборг в Дания. Преди там беше без такса и само на АЕ преподаването, последно сложиха и там такса и след втората година минават на датски , което е голям препъни камък, защото езика е труден. В Копенхаген също има доста университи и там може да се кандидатства.

# 257
  • при моите любими

Вчера реших да проуча вариантите Дания, за висшето образование. Нищо много конкретно не намерих. Има във форума тема и започвам проучването.
Беше споменат този сайт https://www.danbulstudy.com/kontakti-danbul/ за евентуално насочване и информация. Ще го покажа на наборната и ще обсъдим вариантите.
Дания е избор номер 1 и за моята девойка. Може ли линк към темата, Сидонче? Имате ли специалност, към която сте се насочили?
Темата е започната много отдавна, но последните мнения са от края на миналата година. https://m.bg-mamma.com/?topic=902710
За специалност, както писах, тя сега споменава ветеринарна медицина. Но това нищо конкретно не означава. Аз съм за Фармация. Според мен трябва да се проучат всички добри варианти и тогава да решава. Само си пишем ние. Тя не изключва и бакалавър в БГ, а след това Магистър в чужбина. Но аз смятам, че трябва да се запознае с всички плюсове и минуси за университетите тук и в чужбина и да вземе най-доброто решение за себе си. Аз ще се постарая да я помогна с намирането на нужната информация. Решението ще е нейно.

# 258
  • София, в момента в любимото ми село Железница
За много години момичета!
Честито на всички именяци от вчера и днес!

Аз само ви чета и не съм сигурна как да взема отношение. С голямата беше ясно - единствено и само Психология в СУ или НБУ. Това беше лесно за следене за срокове и т.н.
Набора иска нещо си в ТУ и друго си в АУБГ. За второто таксите за семейството ни са непосилни. Предупредила съм ако държи на това да започне работа и сам да събира пари. Почти навякъде се търсят Джуниър програмисти, а той така или иначе в почти всяка свободна минута чете и учи нови програмни езици.

# 259
Честито на именяците на Нелс, да са живи и здрави.
Честити да са и всички които празнуват.

Обсъждате за кандидатстване, аз по тоз въпрос отдавна казах, че мойто хич не се вълнува, затова няма и идея какво ще прави след като завърши. Докато завърши има още доста време, а дотогава много неща ще се променят, затова смятам, ако ще се гледа какво да се кандидатства, най - добре ще е, това да стане в последната година.

Ама защо тъй се оплаквате от тез деца и успехите им, спрете се, надали е толкоз трагично положението.
Но пък мойта на този етап се движи добре, за стипендия надали ще и стигне успеха, нооооо, здраве да е.
Търсите богат младоженец, но такива рядко ша съ намерят. То на днешно време, дали богат или беден, май е по - добре да се издирва - добър, интелигентен, с добри черти.
Последният час ( ЧК ), класната решила да ги черпи, и то защо, защото не са празнували в училище миналия месец. Вчера и днес си разбра оценките от тестовете, единият писмено изпитване, другият - класно. Оценките са екстра, нали отсъстваше няколко дена, и като си ги разбра, направо щеше да отлети в облаците от щастие.
Да можеше и по двата основни да е тъъъъйййй, щеше да е направо супер, но няма да губим надежда.
Остава ни надеждата, от другия срок нещата да потръгнат, дано децата да пожънат добри резултати тогава.

# 260
  • Пловдив
Нинка, ТУ знам какво е ,ама другите буквички... не ги разбирам, преведи ги ,моля.
Аз за сега имам обща информация за Испания и Холандия. Мисля че като начало стига-докато не се ориентира какво точно иска, университети няма да гледам. Сега съм на Франция. Остават Белгия и Дания.
Светли, да ви пращам девойката за метъл бандата- свири на китара ,ама колко и как -аз нищо не разбирам и съм музикален инвалид.
Оценки гледам 1 път в месеца ,за да се депресирам еднократно.
Аз сега да си похваля детето -то нали е неизчерпаем източник на простотия-днес има нова идея. Зет ми работи по сделката на живота си/така казвали англичаните/ и ако стане може да се преместят с голямата щерка в Дубай. И тук работата била ясна. Дубай-шейх-принц- в краен случай милионер. Та за наборката нещата вече са уредени.
Обмислям проверка в болницата-дали пък не са ми я сменили.

# 261
  • в очите на дъщеря ми
Въх, Рени браво на девойката,  за всичко има план! Аз отдавна имам съмнения за смяна....с постиженията на прекрасната  по определени  предмети!

# 262
  • Майничка
Лятото момата заяви, че не би била против да учи в Бордо или в Тулуза. Какво точно не било от значение.😄
Сега, на заплата и половина, вече прави планове за трипче в Болоня и Флоренция през пролетната ваканция, щяла да се самофинансира. Направо не повярва, че я порязахме с баща й.

# 263
  • Пловдив
gargamela , ти не си такъв човек. Защо не пускаш детето, нали тя ще финансира, ти само ще се качиш в самолета.
Да докладвах, четох за Франция доста, много ми хареса прочетеното. А и като знам страната, определено аз бих я избрала.
Сега чета Дания-за сега нищо не разбирам и не схващам. Не намерих нищо на английски от евентуално интересуващите ни специалности.

# 264
  • Майничка
Ти къде прочете, че ме е поканила? 😄
Аз нямам ваканция, мислела да ходи с кака си (която да финансираме ние).

# 265
  • Mars Hotel
Светли, да ви пращам девойката за метъл бандата- свири на китара ,ама колко и как -аз нищо не разбирам и съм музикален инвалид.
Само да бяхме в едно населено място - веднага! Grinning
Рени, за Дания чета тук, май беше даден линк към сайта и по-назад: https://www.danbulstudy.com/study-and-live-in-denmark/?gad_sourc … -uSsaArsLEALw_wcB.
Този университет си е харесла моята: https://en.via.dk/

# 266
  • Пловдив
Ти къде прочете, че ме е поканила? 😄
Аз нямам ваканция, мислела да ходи с кака си (която да финансираме ние).
ААААаааа, ами.... по подразбиране. Така ми се прииска да е.
Светли, мерси ще го погледна.

# 267
Честити именници, да са живи и здрави!
Аз пък кукуруку да сменя темата от унита и профили, тази година трябва да си напомняме, че децата имат ваксина ДТК, ама без коклюш...
Това обикновено лятото го правим ние, но ми тежи докато не се отметне Blush

# 268
Синеочке, хубаво подсещаш за ваксините, верно ли тази година се слагат. Ся ша одя да разровя.

Днес и е класното по БЕЛ, а по АЕ правили пробно, само не разбрах кога ще им го даде. Нямат ли край тези тестове, аман вече. Вчера по Гео. г - жата вдигнала едно от момчетата, задала му няколко въпроса, а той на всеки въпрос отговарял с - не знам. Накрая му казала, че ще му пише двойка, и ако я пише щяла да му остане за срока, и защо, защото тя за срочната оценка оставяла тази която е последно получена, а не съвкупност от всички. Гахти и оценяването.

# 269
  • Бургас
Честити да са всички празнуващи, които изпуснах! Здрави да са!

Моя изобщо не иска да чуе за учене - ни университет, ни училище.
Аз се моля само да избутаме 10,11,12 клас - успешно! Имайте предвид с тройки нагоре!

Общи условия

Активация на акаунт