ДЕСЕТИ КЛАС тече лежерно, а майки сипват виното вечерно

• 29 774
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Тони, честита да си! Да сте живи, здрави и щастливи и двете с девойката!

# 361
  • Сф
Честит рожден ден, Тони! Tropical Drink  Здраве , щастие, късмет, любов Heart!

# 362
Пюрче, за първите три съгласна, ама с туй последнотоооо, хич. Виж, ако е от мойте две кокошчици става, но ако е от другия пол - тук е доста съмнително да се случи.

Нелсче, тенкю.

Бях малка, живеех си на село, майка ми, ми беше купила торта, пратиха ме до хоримака. Отивам аз, а вътре тумба жени, събрали са се да празнуват. Едната, наша съседка ( но не беше още баба ), ме вижда и ме пита - ти РД ли имаш, а аз учудена откъде е научила, отговорих само с едно да, а тя ми честити и ми казва, че празнуват бабин ден.
Другата интересна случка е, когато ходех на къра, един ден с една от женичките се заприказвахме за РД. От дума на дума, се оказа, че нейните братя - близнаци, са родени на същите - ден, месец и година. Уговорихме се, на следващия ден да носим л.к., така щяхме да се уверим, че едната или другата не послъгва. След няколко дена се запознах с единият близнак, това беше първата и последна среща.
А  на този ден, като съм се родила, е имало доста сняг, било много студено, а докторката през цялото време повтаряла на майка ми, да стиска, да не ме ражда докато не стигнат болницата. Докато се придвижат от село до града, минало най - малко час и половина. Жената не била подготвена за израждане, като стигнали, малко след това съм се пръкнала. Имало жени които дори преносвали, но след майка ми, една по една взели да се изреждат. После и викали - а бее, женаа, къде беше досега, що не дойде по - рано, че да родим. Като цяло не си харесвам деня, ако можеше да го сменя, щеше да е супер, сега ще се примирявам докато съм жива. Единствено като дете си го харесвах, защото по татово време все бяхме във ваканция. Не се налагаше да черпя, а в същото време си почивахме на топличко.

# 363
  • в очите на дъщеря ми
Честита да си Тони!

# 364
Честит рожден ден, мила Тони!
Бъди жива и здрава и твоята Сърдитка да те прави още по-щастлива!
Ти козирог или водолей си сега на таз гранична дата?

Арианка, дъщеря ми записа за следващия срок б1. 2 немски за възрастни, 80 на 20.през платформа ще пише и предава задания, а 20 процента ще са он лайн. Ние с мъжа ми ще й помагаме, като разчиртам малко повече на него за диалози и въобще устна реч.

Днес са търсили бомба в кабинета в часа по химия. Много смешно ми стана. Ами така де, къде, ако не сред колбите?

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 21:22 от blueeyes

# 365
Тони, честита да си! Жива и здрава да си, нервите ти да са отпуснати като дроб, а усмивката да не слиза от лицето ти! И все така да ни забавляваш с неподражаемия си стил!
Тук има няколко майки, от чийто деца съм удивена. Споделете, моля, как ги възпитахте? Последно Рени ме впечатли за n-ти път.

# 366
Тони, честит рожден ден! Да си здрава и много щастлива.
При дъщеря ми финални контролни и изпитвания. Изискванията на всички учители са огромни, но и децата са много мотивирани. Гледах в Школо, че средният успех на класа е 5,72.

# 367
  • Пловдив
anra, пращам ти девойката веднага. Адресът може и на лс.
Аз нямам контакти с други млади майки. Все пак аз съм на доооста години. Вие тук сте ми коректив. За мен положението е трагично, но може би сравнявам с каката. Все пак разликата е 17 години и поколението е коренно различно. Не знам какво те е впечатлило ,но аз смятам че вместо аз да я възпитам, тя ме превъзпита.

# 368
  • Бургас
Гледах в Школо, че средният успех на класа е 5,72.
Това е страхотно! Браво на децата! 🍀

# 369
Ех, Рени, положението в класа на детето ми е плачевно. Без мотивация, ден да мине, друг да дойде... За извънкласни занимания не съм чула да има желаещи, включително и което дете. За цели, които да гонят, и дума не става. Нямат такива. А уж не е от най-лошите училища. Мързи ги да гледат.
Даже не ми се пише, но сравнения с деца, за които чета тук, включително твоето, ще покажат много, много.разлики на всички нива.
Та, изпрати ми твоята хубавица, ама после няма да я познаеш след 2 седмици в нашия клас.

# 370
Честита да си Тони!  🌹☺️
Абе усещах аз, че сме една зодия 😁🥳

# 371
  • в очите на дъщеря ми
Ех, Рени, положението в класа на детето ми е плачевно. Без мотивация, ден да мине, друг да дойде... За извънкласни занимания не съм чула да има желаещи, включително и което дете. За цели, които да гонят, и дума не става. Нямат такива. А уж не е от най-лошите училища. Мързи ги да гледат.
Даже не ми се пише, но сравнения с деца, за които чета тук, включително твоето, ще покажат много, много.разлики на всички нива.
Та, изпрати ми твоята хубавица, ама после няма да я познаеш след 2 седмици в нашия клас.
Това все едно аз съм го писала.......много съжалявам, но и за класа на прекрасната фактите са такива........девойката ми е сравнително мотивирана и много амбициозна, старае се, но атмосферата в класа и действа много демотивиращо.
Щом от известно време обмислям и оглеждам частните училища, много ще ни дойде от финансова гледна точка, но....нещата не са никак добре...

# 372
Пак да благодаря за пожеланията.

Синеочке, чист водолей, първата дата от зодията, а съм се родила следобед, петъшен ден.
То вече се чудят децата какво да правят, иска им се ваканция, да си почиват, и почнаха пак с бомбите. Добре са направили като са почнали да търсят, но как не се сетиха да си я направят сами? тогава щеше да е голяма забава.

Анра, нервите са отпуснати не като дроп ми направо като кашкавал на слънце. Отдавна спрях да се нервя за успеха и, за останалото чат - пат колкото да се види, че все още ритам.

Тататунчеее, обаждай се бе чадо, от съ крийш, а беее, ти ще си кажеш и без бой, лека - полека ша тъ разгадаем.

Мамзелче, защо в частно, има държавни, частните не са нещо кой знае какво, просто трябва да попадне на правилния клас със правилните съученици. Много е тъжно това, че нещо не си допасват. Мойта до миналата година беше така, че и по - зле, караше го на ден да дойде, друг да мине. Сега от тази година нещата се попромениха, еееее има моменти когато пак не ще да ходи, но сега поне знае, че като иде има с кого да си говори, не е вълк единак. Тъй чеее, не се предавайте, поразпитай тук - там, знае ли се откъде ще изкочи заека, както се казва.

И аз гледам понякога школото, на този етап среднен успех на класа спрямо училището е с разлика 3 точки в полза на класа. Умишлено не споменавам цифрите, че ще ви напуши смях. Но пък и на школо много доверие му нямам, вчера се бъгваше яко.

Мойта сърдитка, хич не е на кеф, но дано скоро нещата си дойдат на място. На училище усещам, че не и се ходи, вчера пропусна теста по АЕ, и другата седмица ще го прави, сега очакваме оценката от класното по АЕ. По мат. правеха контролна някаква, но доколкото е успяла да разбере, оценките май нямала да ги пише. Явно са доста зле. А за тази новата, вече стара де, да не отварям и дума, целият клас го драни, не остана дете на което, да не му се иска да и зашие един хубав тегел. Щом и мойта от известно време се ядосва и дразни от нея, значи положението никак не е ок. Сърдитка мноооогоооо рядко може някой външен да я изкара от равновесие, но знае в такъв момент как да му пусне гръмотевицата, и нещата ще приключат, но с тазиии, оправия няма да има.

Забелязвам, че си имаме май няколко мами тук, които имат седмокласници, затова отсега да си кажа - вече сте минали по тази трънлива пътека, знаете как стоят нещата, затова тази година ще ви е нужно повече на пиенето да наблягате. А останалото го оставете на времето.

# 373
  • София
Честита да си, Тони! Много здраве, здрави нерви и спокойствие!
Аз съм се зарила в работа и никак не ме трогват оплакванията кой колко имал да учи и какво да предава. Баткото е в сесия, наборката все нещо има да пише - резюмета, есета, презентации. Да се разкарват вече недолюбваните предмети, че ми писна да слушам "това за какво ми е, онова кога ще ми потрябва!" и колко време отнемало "тъпото домашно по физика", "идиотската презентация по музика за някакъвситам Енцо Мориконе" (тук кресвам че не е Енцо, а Енио и не е някакъвситам, а известен композитор на филмова музика) - все тая било, пак отнемало много време. По БЕЛ имаше 3 есета за събота и неделя. Тъкмо се възмутих и се оказа, че госпожата им дала 3 теми, да си помислят и една от тях ще пишат в час, ще теглят билет, по коя да пишат. Ама то дето щяла да мисли, по-добре било да ги напише и трите предварително. Божкеее, такъв къртовски труд сам да си причиниш. А госпожата им по история хич не ги жали - тупва им резюме на книга, срок - 3 седмици. Звучи много, ама ти трябва да я прочетеш тая книга (някаква суха историческа книга) и после да резюмираш. Аз само поръчвам и го доставям в къщи, че то и някакви апокрифни книги, с малък тираж, отдавна изчерпани или просто хипернепопулярни, та не се намират лесно - няма ги из бестселърите на книжарниците...нали....На миналото резюме има първо 2 после 5. Защо - ами двойката била за непредадено в срок. Платформата се затворила в 12 часа на някакваси дата и който не е закачил нищо там, директно получил двойка. Стреснала се нашата, хванала книгата, прочела оттук-оттам, изгледала някакви видеа с автора, който си представял книгата в разни подкасти, написала нещо на лист хартия, и в първия възможен час го предала с горещи молби и обещания, че няма да се повтори.  Госпожата благосклонно го прочела и оценила с 5. Та така, за едно домашно се сдоби с 2 и 5. Сега имало ново, получих снимка на книгата и я поръчах, но за ужас на щерката, ще дойде чак в понеделник. Нищо не мога да направя.
Оценкте като цяло са тотал-щета, но никак не ме трогват, не знам защо. Сигурно в мен е проблемът. Четворка по биология? Какво учите - ами едни там алели, доминантни нещоси, трудни са ми. Добре, взимам билети за театър за едикогаси... Ми така, де, гените не са за всеки и всеки да си страда от гените. И мързелът бил генно предопределен (според другия дървен философ в къщи). Ми ОК, мързелувайте, аз отивам на театър Stuck Out Tongue Winking Eye

# 374
Хич не се впечатлявам от оценки. Каквото такова.
Наборът е вкъщи тази седмица болен. Щеше да е на спортен лагер, пропусна го. Сега си наваксва с компютъра. Казах му, че все пак трябва да погледне и нещата, които другите вземат в училище. Каза ми - Аха, трябва - и дотам 🤣 Няма да погледне нищо.

Общи условия

Активация на акаунт