Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 31 636
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мамита
Бебоците ви, конкретно бъдещите мъжленца в 34г.с колко тежат и вие колко кг сте качили до този момент?
Стискам палци на всички ви🍀🩵

# 121
По повод имената - при мен по-трудното е да намеря такова, което да хареса на мен, мъжа ми и каката (от предишния му брак) еднакво.

С първото бебе стигнахме до троен консенсус много рано. По това време вече беше отдавна отдавна решено.

С това бебе имаме чуденки, но финално решихме да го кръстим на мъжа ми. При наличие на две момичета, трето дете и то момче си е голяма работа Simple Smile

Дух, кураж с кръвното и процедурите утре. Ако не стават нещата вкъщи и на спокойствие, по-добре е да отидеш в болница за няколко дни. Не е като да си на спа почивка ама… ще го избуташ за няколко дена.

По повод крампите - аз имам постоянни и ужасни на краката. Особено сутрин е нещо покъртително. Пия магнерот 3х2 или 4х2 и това е резултатът. Не мога да си представя какво би било ако не пиех.

Loliana, аз съм качила 15 кг до момента. Бях преди няколко дни на късна фетална при лекар, който никога не ме е виждал, и каза, че изглеждам супер и никога не би предположила, че съм толкова много кг плюс. Бебето в 31+5 седмица е 1.900 гр.

Относно движенията на бебето - първото ми дете риташе много интензивно, силно и доста често през деня. Това бебе рита когато шофирам или се возя, вероятно нещо му става тясно и по малко сутрин и вечер. Има коренна разлика в движенията, интензитета и усещането. Първото беше седалищно, това е с главата надолу. Вероятно и това оказва влияние. Коментирала съм въпроса със следящата ме лекарка и тя каза, че ако бебето рита по-рядко, малко и леко изначално е ок. Не е ок ако е ритало интензивно и често и изведнъж започне да рита едва едва доловимо само вечер, примерно.

# 122
Стискам палци, Дух ❤️

# 123
Здравейте, дами,

Надявам се всички да сте добре.

Дух и аз стискам палци, въпреки отскоро да съм тук и да минавам само да чета. 🍀🤞
Ще се радвам да ме добавите в описанието с термин 26/12 - момиче. Ще ми бъде насрочено секцио, защото не са минали 2 години от предишното раждане, а и защото имах гестационен диабет предният път. Вече съм 33 седмица, живот и здраве на 12/12 ще бъде събитието. На нокти съм, защото със сина ми не сме се разделяли за повече от два дни и се страхувам, че ще се чувства изоставен. Де да можеше с магическа пръчка да ставаше раждането. Всичко съм приготвила, само трябва да купя две единички памперси и да си наместя багажа. Тъй като ще раждам в държавна болница, трябва да си нося 100 неща - едно от тях съм щастлива, че намерих - портативен сешоар. Не ми трябват дрехи за изписване специални, просто много бързо ми се омазнява косата и искам да се чувствам добре в кожата си. За контракциите - от няколко дни ги получавам вечер като си легна, веднъж цяла нощ бях така и сънувах само кошмари. За час съм във вторник, когато ще ми назначат последните изследвания и ще ми вземат секрет 🤮(последният път като ми провери шийката беше ужасяващо). Ще ми дадат направление за изследвания, ще си пусна и пикочна киселина, забелязах  в епикризата, че точно преди да ме определят за спешно секцио ми е била висока (предишната бременност родих със спешно секцио 3 седмици преди плануваното в края на 35-та седмица). Ще се радвам да съм член на вашата група във фейсбук, където съм по-активна. Опитах да вляза, но линка не е актуален. Благодаря ви предварително и се извинявам за дългият ферман.
Бъдете здрави и леко раждане на всички! 🩵🩷🍀🤞

# 124
Здравейте мамита
Бебоците ви, конкретно бъдещите мъжленца в 34г.с колко тежат и вие колко кг сте качили до този момент?

В същата седмица го измериха 3.000 и леко се стреснах, че върви по-голям, но пък спрямо измерванията на феталната го изкарваха с 0.200 по-малко. Та не знам каква е истината. Важното е да е здрав и да се развива. Самата аз качих 9 кг… и то започнах от края на 6-ти. Признавам си, че леко му поотпуснах края, но пък и кантарът върви с +2 всеки път 😅

# 125
Аз не знам колко е, днес ще го мерят. Последно беше 1.700 в 30 седмица.
Аз съм качила 7-8, не знам. Не ми пука особено 😀 ясно ми е, че след това ще има глад

# 126
Качила съм 8 кг, в 35 седмица съм, бебето е около 2.200-2.400

# 127
Хаха 7-8? Аз съм плюс 22 кила! И нямам диабет… Не мислете, че по цял ден ям… Но като цяло ми се ядеше повече сладко и тестено… Стресът също ми дойде в повече и позитивен и негативен- правихме сватба октомври, а малко след това почина свекър ми, плюс работех до 35-та седмица. Духче, как си? Пиши, че се притеснихме!

# 128
Дух, стискаме палци! 🥰🥰🥰

Връщам се от преглед, аз се молех за 37 седмица, ама моята беба е с размери 38. Наистина е било тапата това моето нещо. Не било опасно. Всичко е наред с води и плацента, ама ми каза, че сигурно до края на ноември ще се случат нещата. Каза да отида пак в понеделник или вторник, ако не съм родила до тогава. 😬 Беба е 3300. Аз съм +11 кг. В моя защита почнах наистина почти да не ям, а качвам. 😃 Малко вече се шашкам. Така като кажат, че другата седмица вече може и да съм родила...изглежда много реално всичко. Дано поне е съботи или неделя, ММ да не да е на работа, че тогава съвсем ще се филмирам.

# 129
Здравейтее!
И аз да се запиша в новата тема ✨

Моя термин е 12.12, но вече съм в 37г.с почти, а момчето не се е обърнало, та си имаме дата за секцио 05.12 🫶🏻
За килограмите, той е вече около 2,600, а аз съм качила общо около 11кг.

От седмица вече ми е по-дискомфортно с болежки тук там, но смятам че вече беше време 😅 Снощи беше някакъв ужас, пишкане, ставане, киселини, неудобство абе знаете как е .. Смятам че от онзи ден корема е паднал леко надолу, тъй като усещам повече бебчо в другата част на тялото ми 🫣

С мъжа ми избрахме името още в 3ти месец и всичко си стана доста натурално.. обсъждали сме си го пак и пак така си оставаше. Ще бъде кръстен на някого и си има хубав празник (имен ден). 🥰

За зодиите, понеже изпуснах малко по-напред 🤭 Аз съм Овен (цар на хауса), я мъжа ми е Дева - краен чистофайник 😄 За мое щастие имам много стрелци в живота си и се разбираме, та се надявам и новия член на семейството да е като тях.

Последно относно гнезденето - нито съм го усетила, нито нищо 😆 Събрах чат-пат багажа, сложих кутийката за стволовите клетки до него и така си стоят.

И сега да ви питам. Имате ли домашни любимци и как смятате да процедирате след раждането на бебето?

Поздрави! ♥

Здравейте мамита

# 130
Аз съм 36+4 беба миналата седмица беше 2950 гр, с две седмици напред, аз съм +16 кг, а ям много  балансирано, ама все тая , кантара всеки път е нагоре, и спрях да го гледам. Пингвинскатата походка вече е в действие,  всичко ме боли, и страх не страх нямам търпение да родя. Дух пиши как си. Хубав и усмихнат ден , мамчета🩷

# 131
Аз съм 34+6, преди 10 дни на преглед ни казаха, че е 2600, но той отначало си върви седмица напред.
Колко често ви гледат на ехограф сега? Утре съм на преглед и мисля да помоля АГ-то отново да ме види, а и да пусне един доплер.

# 132
Аз днес бях на преглед (36+3). Следващия ми е след 2 седмици. Доктора не мисли,че до тогава ще родя, но и не е сигурен,че ще си направя 39-40 седмици. Да избутам ноември пък после здраве да е. Плацентата не е калцирана, водите са ок, шийката е много леко скъсена. Пускам си един сериал и започвам да подреждам.
Дух, мислим те!

# 133
  • Пловдив
Колко сте напреднали всички. Вълнувам се като ви чета колко малко ви остава!
Аз само лежа. Вчера имах много контракции, чак вечерта ми се успокои матката след много магнезий. Днес засега е по-добре, но когато се събудих пак имах, докато не пих хапчета. Притесняват ме всичките тези контракции.
Отделно имам чувството, че контракциите и движенията на бебетата са свързани. Когато малките шават много, имам и много контракции. Не знам дали контракциите са заради техните движения или тв усещат свиването на матката и затова се движат повече. Като някакъв затворен кръг е. Вчера просто им се молех малко да се кротнат, за да се успокои и матката. Притеснявам се че съм още 31 седмица и да не се наложи да изкарам до края в болница.

# 134
Колко сте напреднали всички. Вълнувам се като ви чета колко малко ви остава!
Аз само лежа. Вчера имах много контракции, чак вечерта ми се успокои матката след много магнезий. Днес засега е по-добре, но когато се събудих пак имах, докато не пих хапчета. Притесняват ме всичките тези контракции.
Отделно имам чувството, че контракциите и движенията на бебетата са свързани. Когато малките шават много, имам и много контракции. Не знам дали контракциите са заради техните движения или тв усещат свиването на матката и затова се движат повече. Като някакъв затворен кръг е. Вчера просто им се молех малко да се кротнат, за да се успокои и матката. Притеснявам се че съм още 31 седмица и да не се наложи да изкарам до края в болница.

Стискам ти палци всичко да е наред! 🫶🏻

Общи условия

Активация на акаунт