Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 822
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
В коя седмица и колко са големи малките?

Лолиана, аз почнах протеин именно заради по-дребните бебенца. Едната досега си вървеше нормално за седмицата, а на последния преглед и тя изостанала с две седмици. Знам, че това мерене е много относително, но сега съм заложила на доста млечни и месни храни и отделно си бъркам протеин. Дано има ефект. Главичките им иначе си вървят за седмицата, но коремчета и бедра изостават. Отделно гледах и цифри за близнаци по седмици колко тежат и са по-слабички от единични бебенца, но това не е голяма утеха.
Аз днес минах и през ваксината за коклюш. И там трябваше да чакам, сега ме наболява мускула, но леко.
Искам да си изчистя вкъщи, да се подготвя. Някак не очаквах, че ще трябва толкова да почивам накрая.

# 541
  • Пловдив
В 32+2 бяха 1600 и 1640гр.

# 542
Aз днес съм със слаби,нерегулярни контракции...ама за 1 път ги усещам наистина,откакто съм бременна 😀
Иначе и мамилюра оправих, готова съм като цяло. Утре влизам в 38 седмица и целта ми е да мине 4ти. Пък после може да се ражда,ама да видим. В събота малкия (голям) има турнир по футбол и ми се иска да го гледам, в неделя ще укрясявяме коледно у нас, та трябва да устискам 😀
П.С. продължавам да спя по 2-3 пъти на ден 🤷‍♀️

# 543
Ох аз пък не помня дали се оплаквах, ама детето с вирус, а вече и ларингит. Тука кашля, диша страшно. Ще го вардя тая вечер Sad Направо не знам кога е за спешното.
 Направо ама че стрес!

# 544
Ох аз пък не помня дали се оплаквах, ама детето с вирус, а вече и ларингит. Тука кашля, диша страшно. Ще го вардя тая вечер Sad Направо не знам кога е за спешното.
 Направо ама че стрес!
Дано се размине! 🙏🏻
На моя приятелка децата правиха ларингити и зная, че е страшно когато не им стига въздуха.

# 545
Привет, мами!

Аз влязох в 38ма седмица и имам по-малко от 7дни до секциото. Поне веднъж на ден си плача, явно психически ми е напрегнато..
Не знам какво ме очаква ..

Мисля си че всичко е готово вкъщи, но ще
видим след изписването какво сме пропуснали 😅 Все ще има нещо..

Пращам позитивна енергия към вас, дано сте добре 🫶🏻

# 546
Настоящи и бъдещи мами, какво ви е мнението за даването на биберони/залъгалки на новородено?

# 547
Морген! Хич не спах снощи добре. Вече тия мисли за ражданията ме тровят много 😀 (37 гс съм). Вчера освен контракциите, усещах и как ми се отваря таза и някакви бодежи в симфизата.
Киви аз си цивря почти всеки ден, споко, не си само ти
Кокетка залъгалка давах и на двете си деца; аз нямам проблем с нея, стига да не е постоянно в устата;
Фалан ларингитните пристъпи са много страшни; когато стане така, трябва студен въздух; аз съм навирала главата на детето в хладилната камера; антихистамин задължително винаги имай вкъщи (ериус, Ксизал);
Айси звучи вълнуващо 😀 Дано бебето изчака

# 548
Здравейте, малко страничен въпрос, но някой може ли да ми каже как се слагат постовете във Фейсбук с картинка, името на бебето, кг. и см. Бих искала да си направя такъв пост, когато бебо се появи🙂

# 549
Благодаря ви, мами Simple Smile 🙏Да кажа че мина нощта спокойно. Като свалихме температурата и се успокои дишането.
Не знам сега как ще му треперя на малкото сега.
Значи да си стои на топло докато излекуваме баткото, че не ми се мисли да го оставя болен и да зараждам.

Относно биберона - моят батко месеци беше без биберон, а накрая аз го приучих към 4-5 я месец, че да спи по-добре...после едвам се отървахме. На почти 2 успях да го махна, а хем му беше само за сън. Никога не е ходил буден насам натам с биба. Сега бих дала само докато е много малко и ще я махам преди да се е осъзнало, ако успея. Че вече се научих да не се заричам относно деца.

# 550
Здравейте, малко страничен въпрос, но някой може ли да ми каже как се слагат постовете във Фейсбук с картинка, името на бебето, кг. и см. Бих искала да си направя такъв пост, когато бебо се появи🙂
Една жена ми беше казала, че го прави с canva ( предполагам че става дума за App), но в нета имало и други опции ( без App), които са били безплатни Simple Smile

# 551
Аз пък по принцип трудно заспивам, а сега е почти невъзможно. Снощи се получи като в известния виц - Легнах си рано (към 23:00 часа). После до 3:00 ч. посред нощ не можах да се "нарадвам", че съм си легнала толкова рано.😁😁
Морген! Хич не спах снощи добре. Вече тия мисли за ражданията ме тровят много 😀 (37 гс съм). Вчера освен контракциите, усещах и как ми се отваря таза и някакви бодежи в симфизата.
Киви аз си цивря почти всеки ден, споко, не си само ти
Кокетка залъгалка давах и на двете си деца; аз нямам проблем с нея, стига да не е постоянно в устата;
Фалан ларингитните пристъпи са много страшни; когато стане така, трябва студен въздух; аз съм навирала главата на детето в хладилната камера; антихистамин задължително винаги имай вкъщи (ериус, Ксизал);
Айси звучи вълнуващо 😀 Дано бебето изчака

# 552
Офф, за пореден път пиша и си изтривам поста 🤦

Та, пишех ви, че съм с много смесени чувства днес. От три седмици си гушкам мъничето и ми е много странно като си помисля, че можеше да е още в корема. Все си сравнявам с баткото, например, че спи малко повече и плаче малко по-малко, но после се замислям, дали пък това не е заради по-ранното раждане и просто развитието да му върви с месец назад. Той и като килограми сигурно сега е толкова, колкото родих първото бебе.

Аз почти не спя, не знам как ще я карам. Снощи например изкарахме два пъти по два часа и после към 5 няма заспиване, оставя го, мрънка, гърчи се, взема го - заспи в ръцете ми. Ако го оставя до мен пък през 20 мин засуква, заспи... През деня забелязвам притеснителна тенденция, ако реша да дремя до него, ще се пробужда през 10 мин, ако го оставя докато искам нещо да свърша или без да искам да спя, ще откара 2-3 часа да спи като пън Grinning Май вече има и колики, доста често се привива, напъва, че и започва да плаче много жално докато спи. Съответно спането е възможно само в гушнато положение. Ще купувам раница днес.

До вчера бях много оптимистична, направих си първата разходка сама с количката, че мъжът ми се върна на работа, викам си ето, трябва да го продължа това всекидневно, да се държа бодра с ходене и чист въздух поне час два... Е да, ама днес е токова мрачно и валящо времето, че рязко идеята ми за ежедневни разходки отпадна и започва едно денонощно сдухване вкъщи Sad Добре че е поне голямото дете, покрай което мога да изляза за половин час да го взема от градината. А да, не ми стигаше големия сън през нощта, ами и той реши да се буди 3 пъти от 3 насам и да стане окончателно е 5 без нещо... Добре, че поне от края на бременноста ми свикна да вика баща си, че до преди това беше все мама, мама, е това вече не знам как щях да го издържа.
Оплаках се малко Blush

# 553
Сиси, времето предразполага към почивка и сън. Аз съм се омотала като мечка и още лежа. Не спахме хубаво, защото нямаме легло. До неделя ще сме така 😃😃😄

# 554
Сиси, мисля, че това пред което минаваш е нормално. Началото е трудно само с новородено, пък какво остава и с още едно детенце. Не съм била в твоята ситуация и не мога да ти дам адекватен съвет, но в никакъв случай не се обвинявай и за мен лично времето навън е спасение. Аз се депресираме вкъщи. Дано зимата е мека и да можем да излизаме поне за малко навън.

Общи условия

Активация на акаунт