Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 849
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Сиси идва Коледа, помниш ли Simple Smile))
За раница не зная, но мисля че слингът е твоето нещо плюс голи кожа в кожа колкото можете.
Звучи като колики наистина. Ще се справите Heart

Нали знаеш за четвъртия триместър. Той още си мисли че е в корема ти. Дай му време да се "роди" човекът малък. И не забравяй, че и ти си човек. Времето е идеално да се гушкате, да мързелувате и да почиваш, докато голямото дете е на градина.

В този ред на мисли днес съм обявила бойкот на всичко. Таткото вчера ме изнерви безпределно много и днес си лекувам нервите с нова козметика, серияли и нищо правене.
И скандализирам майка ми с това, че няма да търкам очите и да бъркам по все де що има дупки на бебето с клечки за уши и да му капя някакви неща. Аман от стари разбиранията, що не ги оставят тия бебета намира, то са идеи за спиртове, тампони, мариноване... като гледах съветите на Шейново се чудя тия хора бебета ли гледат или манджа готвят.

# 556
Днес влизам в деветия месец и ми беше празнично, докато не ми се появих мехурче до устната. Не ми прилича точно на херпес, но все пак се притеснявам. Четох, че по принцип гениталния херпес е притеснителен, но има разнопосочна информация. Чудех се дали това е в компетенцията на GP-то. Вие коментирали ли сте въпроса с вашите лекари и знаете ли дали изисква спешни мерки, ако е херпес на устните?

# 557
Морген! Хич не спах снощи добре. Вече тия мисли за ражданията ме тровят много 😀 (37 гс съм). Вчера освен контракциите, усещах и как ми се отваря таза и някакви бодежи в симфизата.
Киви аз си цивря почти всеки ден, споко, не си само ти
Кокетка залъгалка давах и на двете си деца; аз нямам проблем с нея, стига да не е постоянно в устата;
Фалан ларингитните пристъпи са много страшни; когато стане така, трябва студен въздух; аз съм навирала главата на детето в хладилната камера; антихистамин задължително винаги имай вкъщи (ериус, Ксизал);
Айси звучи вълнуващо 😀 Дано бебето изчака

Имах също ужасно безсънна нощ!

Даже се преместих на дивана да не събуждам мъжО, ама и някак леглото не ми беше удобно.. топло, студено, киселини, пишкане, яростни ритници .. абе знаете как е (38г.с) + разбира се мисли за раждането 🥲
Мрън..

# 558
Днес влизам в деветия месец и ми беше празнично, докато не ми се появих мехурче до устната. Не ми прилича точно на херпес, но все пак се притеснявам. Четох, че по принцип гениталния херпес е притеснителен, но има разнопосочна информация. Чудех се дали това е в компетенцията на GP-то. Вие коментирали ли сте въпроса с вашите лекари и знаете ли дали изисква спешни мерки, ако е херпес на устните?
Не се притеснявай. Аз бях с гинетален херпес и мазах с Ацикловир и пих Биозин мама за вдигане на имунната система. Не чети в интернет 😊 Не е опасно. Личният лекар според мен би помогнал.

# 559
Хаха много  ме кефи как си мрънкаме и се разбираме толкова прекрасно, а дори не се познаваме.
Сиси скоро всички ще сме като теб ще си мрънкаме и за това, за мен най-голямото спасение е излизането навън.
Аз съм с ужасни киселини денонощно, направо ме изгарят, говоря на беба да излиза вече 38+2 г.с , а ама инат неще...
Много  ме е страх от раждането, постоянно го мисля, а и при следващия преглед, пак ще има проверка на разкритие.... аххх.. мрън🥴😵‍💫🤣

# 560
Аз съм си решила тази неделя да раждам. Точка. Люти чушки ли ще ям, секс ли ще правя, не знам, ама е решено. 😀 Наистина с тези болки и течения почнах да губя здравия си разум. Не мога да продължавам така. Днес беба я мързи, по-рано като се къпех мръдна малко, но толкоз. Сега и за това се притеснявам. Въпреки, че съм наясно, че стане ли вечер ще ми разкаже пак играта от ритници. Очите ми пак са подути и сини...каквото и да ям червата ми изгарят от киселини, а тая простотия да спим сега, защото после няма да можем е абсолютно грешна. Не знам кой в 9 месец спи качествено, ама на мен ми се събират към 3-4 часа разпокъсан сън. А тея котки...малее ще ме побъркат. И те ме будят през 2 часа вечер, ама поне бебето няма да ме дере и хапе и се надявам, че няма да сумти заплашително на ухото ми. Или и на тях им писна и се чудят къде да ме одерат, че беба да излезе или планират убийството ми. Това е моят ъпдейт. 😀

# 561
Момичета, днес в 12:12 с планирано секцио се роди нашата Виктория, 3440 кг и 50 см.

# 562
Момичета, днес в 12:12 с планирано секцио се роди нашата Виктория, 3440 кг и 50 см.

Честито! Да ви е жива и здрава малката принцеса! ❤️🩷🎀 Харесала си е обаче 12:12 и е решила, ако не датата поне часа ще е това. 😀 На теб бързо възстановяване! 🥰😍

# 563
Да е жива и здрава Виктория! 🩷
Късмет в живота! 🍀

# 564
Честито бебче на Wild Angell, да е много здрава Виктория Flowers Hibiscus

Хах, Selly_, да и аз откакто сме 6ти 7ми месец все си мисля за всеобщото мрънкане и как само тук можем да се разберем напълно. Също все ми се върти една мисъл от нета, че бременността е всъщност 9-месечно гугълване "това нормално ли е по време на бременност..." Grinning

Дух, знам, че слингът е най-подходящ за новородени, но съм страшно вързана в ръцете и дори с Caboo трудно се оправям, та си намерих решение (дано де, ще видим като се поносим) хибридна раница. Казват, че е от слингов плат и подходяща за малки бебенца.
Иначе за 4тия триместър много добре си го написала, на теория уж всичко ми е ясно, но на практика притесненията са постоянни комбинирани с увеличаващото се изтощение. Иначе е толкова сладко наистина как това малко повече се отпуска само като го вземеш в ръцете си Animal Hamster

# 565
  • Пловдив
Честита да е малката Виктория! Жива и здрава и да расте много щастлива!

# 566
Честитa да е Виктория! Здрава и щастлива, а мама бързо да се възстанови!

Иначе времето е страшно тягостно и подтиква към неприятни усещания. Аз бях на тонове сутринта и хубава разходка си направих, въпреки него и всичко точно.
Е, прибрах се и като ме схлупи това небе, започнах "дебела съм, не се чувствам ок(щото нали в 9 месец трябва да съм в топ форма и да припкам по улиците?!), ражда ми се, страх ме е от раждането, чудя се какво да ми е....глуост пълна. Гледам,че го дават да вали сняг, това добре ще ми подейства ако стане.
Иначе с приятели се живее...снощи една моя дружка взе и моето дете от градина, заедно с нейното го заведе в парка и 3 часа са търчали, днес ще ми го заведе на тренировка, че нали аз съм без кола и в това време хич не ми се ходи пеша....но аз пак мрън та мрън 😀

# 567
Честито, да е здрава и щастлива Виктория! ❤️

# 568
Честита да е малката Виктория🥰

Още 2 дни и съвсем ще са декемврийски бебетата! Не мога да повярвам, че стана последен месец от годината.

А времето е толкова убито.  Викам си днес за пореден път как дано чака детето някой по-слънчев ден, че съм изнервена и без енергия. Детето тука нищо че е с 39 градуса отказва да спи и търчи да ми къса нервите :О

# 569
За да е съвсем коледно, в квартала са спрели топлата вода и парното. Добре че имаме бойлер 😂
Мъжът ми е доволен вече, наспива се, взе си тапи за уши. 🥳

Днес излизах за изследвания и установих, че едва се движа от тежестта в таза. Хубавото е, че кръвната ми захар беше 4.99 и в тази чест прегреших с един сладолед като се прибрахме...

И един въпрос, над който размишлявам напоследък - за промяната от "аз и ти" към "аз, ти и детето". Нямам илюзии, че нещата в първите месеци ще са по мед и масло между двамата, докато се напаснем с новата реалност, с малкото човече, с променените роли. Какво правите, за да запазите вас двамата като единица?  Аз съм си дала обещание, че ще се опитвам да не се ядосвам толкова и най-вече да разговарям спокойно. Още отсега изпитвам трудност понякога. Другото, което искам, е да сме единодушни относно отглеждане и възпитание. Малко стана ферман.

Общи условия

Активация на акаунт